Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285171

MAF 019 - Column


NandroDavids

502 bezichtigingen

71p550.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Platform-perikelen

Zeker omtrent de aankondiging van GTA V is het weer een redelijk actueel onderwerp: hoe speel jij je games? Stop je het spel in je Xbox, maak je gebruik van een PS3 of geef je toch de voorkeur aan de PC? Ach, het maakt eigenlijk niet eens zo veel uit. We zijn immers allemaal uit op hetzelfde: de games. Echter kan dat nog wel eens problemen of teleurstellingen opleveren.

We weten het allemaal: GTA V is vooralsnog enkel aangekondigd voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Voor de PC-gamer is dit een betreurenswaardig feit: stel je eens voor dat je na jaren wachten, informatie vergaren, screens kijken, trailers bewonderen en eigenlijk jaren verheugen op hét spel van 2013 niet de mogelijkheid krijgt om het te spelen op je computer? Tja, voor de PC-gamer is het nog spannend. Alhoewel het grootste deel van de gamers het er wel over eens is: GTA V komt voor de PC. Dat kán niet anders, met zo'n fanbase op dit platform. Zou Rockstar die durven, of beter gezegd, kunnen teleurstellen? Daarnaast is het traditie, om (ver) na de consoles pas een PC-versie aan te kondigen en vrij te geven.

Jammer is alleen, dat er een heuse oorlog ontstaat tussen de gamers. Je hebt 'Xbox-gamers', 'PS3-gamers' en 'PC-gamers'. Dat zou toch niets uit moeten maken: we hebben immers allemaal een voorliefde voor bepaalde games, dus in feite zouden we één moeten zijn, nietwaar? Merkwaardig dat er toch een soort rivaliteit bestaat tussen deze drie groepen.

Toen GTA V bijvoorbeeld werd aangekondigd voor enkel PS3 en Xbox 360, riep dat uiteraard enige verontwaardiging op. "But what about the PC version?". Logisch toch? Ook PC-gamers kijken uit naar de game, en dan is het niet gek dat zij vragen naar een PC-versie. Tja, voor mij klinkt zoiets logisch. Maar als ik keek naar antwoorden op zulke reacties...

"PC sucks, go buy a console you (...)!"

"Get out, PC gamer, no one wants you around here."

"Good thing Rockstar doesn't release it on PC. The only thing you PC-gamers did was pirating their games."

Ik kan me echt boos maken om zulke mensen. Oké, ik snap dat het relatief simpel is om games op de PC illegaal te verkrijgen en dat veel mensen hier gebruik van maken, maar is dat dan direct een reden om een gehele groep gamers daarvoor uit te sluiten? Waarom zou je sowieso een hele groep gamers uitsluiten, enkel omdat je het platform dat zij prefereren afkeurt? Kunnen we als gamers niet gewoon één groep zijn, waarbij het niet uitmaakt aan welk platform je de voorkeur geeft?

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...