Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285359

MAF 022 - V®aaggesprek


NandroDavids

788 bezichtigingen

gallery_7284_229_26211.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Silverbyte

In de rubriek V®aaggesprek voelt MAF steeds een opvallend en/of vooraanstaand lid aan de tand over zijn of haar visie op het (forum)leven. We vragen ze naar hun kijk op de actualiteit en gaan verder waar dat andere forumkrantje ophoudt. Deze week: @MegaPilot.

"Er heerst op dit forum een soort omerta wat betreft kritiek op de crew"

gallery_7284_229_2634.jpg

Hoe is het met je?

Ik heb een ongelofelijk slaaptekort opgelopen tijdens de examenperiode, die gelukkig net is afgelopen. Behoorlijk zenuwachtig voor de uitslag, want ik ben erg onzeker over twee examens die niet zo goed zijn verlopen. Mijn bioritme is ook vol-le-dig naar de haaien, samen met m'n tinnitus zorgt dat voor weinig slaap.

Dat klinkt niet zo best. Wat ga je doen, mocht de uitslag positief zijn?

Niets speciaals eigenlijk, gewoon gelukkig zijn en m'n slaap inhalen. Mijn vakantiewerk ligt al vast en de tickets voor Tomorrowland liggen ook klaar. Ik zal me voorlopig dus zeker niet vervelen.

Je hebt je vakantie dus al aardig volgepland. Vind je het belangrijk om actief bezig te blijven in je vrije tijd?

Natuurlijk. Ik wil bijvoorbeeld ook weer beginnen met naar de sportschool te gaan. Ik heb mijn vakantie trouwens niet hélemaal volgepland, het is vooral in juli erg druk. Zo heb ik de derde week van juli een aantal rijlessen gepland staan, maar staat er voor augustus bijvoorbeeld nog niets vast.

Dus er is tussen de bedrijven door ook nog tijd voor GTAForum?

Ja, hoor. Zeker 's avonds heb ik veel vrije uren, aangezien ik wat minder fanatiek aan het gamen ben. Ik ben trouwens bezig aan een nieuwe softwarehandleiding voor in het bijbehorende forum, de oude is behoorlijk verouderd. Ik wacht nog op toestemming van de moderators aldaar.

""De enige die het verdient om gedegradeerd te worden is Lantyz"

Je bent alweer een goede vijf jaar actief hier. Je huidige rang is Superlid, hoop je het nog eens te schoppen tot Megalid?

Op deze vraag antwoordt elk eerlijk Superlid met een volmondig 'ja', maar het is niet het hoofddoel van mijn aanwezigheid op dit forum. Ik ben jaren aanwezig geweest als 'gewoon' lid en kwam hier puur voor de sfeer, ook al vinden veel mensen dat het vroeger beter was.

Om in het hoekje 'ledengroepen' te blijven: je hebt ongetwijfeld iets van de discussie omtrent het degraderen van bepaalde personen meegekregen. Hoe sta jij hierin?

Als je een paar maanden afwijkend gedrag vertoont, of dat nu slecht gedrag is of gewoon complete afwezigheid, vind ik dat je een degradatie verdient. Natuurlijk bouwen veel leden door de jaren heen een soort krediet op, dat is normaal. Er zijn bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden die kunnen leiden tot een verminderde activiteit. De vraag is: tot in hoeverre moet en mag de crew hier rekening mee houden? Een sterfgeval vind ik een goede reden om het forum even een periode op een lager pitje te zetten, maar hoe verklaar je maandenlange inactiviteit? En zelfs al heb je een verklaring, moet de crew maandenlange inactiviteit zomaar door de vingers zien? Persoonlijk vind ik van niet.

Wie hadden er volgens jou allang een stapje omlaag moeten doen?

Er zijn een aantal Moderators die er niet erg veel zijn, maar die hoeven naar mijn mening niet direct gedegradeerd te worden. Een goed gesprek met deze personen doet hoogstwaarschijnlijk al wonderen, of levert op zijn minst een verklaring op. Neem ASPHALT: elke dag online, maar zijn subfora zijn gewoon inactief. De enige die het in mijn ogen verdient om zonder pardon gedegradeerd te worden, is Lantyz. De reden is in mijn ogen duidelijk. Hij heeft al minstens een half jaar niets gedaan voor dit forum. Het is als Administrator van een forum als dit in mijn ogen not done om zo lang afwezig zijn.

Net als nu steek jij je mening eigenlijk nooit onder stoelen of banken. Sommige leden nemen aanstoot aan deze directe, soms ietwat ongenuanceerde manier van communiceren. Neem je dat met je mee?

Ja. Ik word hier door velen gezien als een zeur, iemand die overal kritiek op heeft. Er heerst hier een soort omerta wat betreft zaken als kritiek op de crew. En als je die dan durft te uiten, word je scheef bekeken. Ik vind het dan ook heel begrijpelijk dat er leden zijn die anoniem een brief naar de MAF sturen. Hoewel het een zeer directe aanval is en niet alles voor de volle 100 procent klopt, heeft dat lid voor een deel wel gelijk. In het echte leven ben ik ook zo. Ik heb een duidelijke mening en die laat ik graag horen. Met je mond houden bereik je niet veel.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...