Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285171

MAF 024 - Multitainment


NandroDavids

618 bezichtigingen

gallery_7284_229_33390.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Silverbyte

De zomer lijkt, kijkend naar het weer van de afgelopen dagen, eindelijk begonnen te zijn. Of deze here to stay is moeten we nog maar afwachten, maar we kunnen wél van de gelegenheid gebruikmaken om de zomer ook door onze speakers te blazen. Een recente ontdekking die zich hier uitstekend voor leent is Jagwar Ma, een Australische band die in juni haar debuutalbum Howlin uitbracht.

gallery_7284_229_7720.jpg

De groep, begonnen als duo (op de meeste afbeeldingen van de band zijn slechts twee leden te zien), bestaat uit Jono Ma, Gabriel Winterfield en Jack Freeman. De heren maken muziek die al bij de eerste klanken moeilijk te categoriseren blijkt. De eerste indrukken die het oproept zijn vooral: fris, zomers, catchy, maar ook artsy en eigenlijk wel een beetje vreemd. De formule die gebruikt wordt bij het ontstaan van de nummers lijkt in grote lijnen steeds hetzelfde: 80's blips & blops, sterke drum & bass, gitaren met veel reverb, repetitieve lyrics, alles overgoten met een zonnig, psychedelisch sausje.

Howlin is in zijn geheel een prima, makkelijk luisterbaar album, hoewel de plaat met

en
wel twee duidelijke uitschieters kent wat betreft gelikte productie en radiovriendelijkheid. De andere tracks doen wat betreft kwaliteit niet voor deze twee onder, maar verzanden hier en daar in langdradigheid en voor de casual luisteraar iets te trippy jams.

gallery_7284_229_33945.jpg

De hoofdthematiek op Howlin is liefde, en dan vooral de problemen die affectie met zich meebrengt. Jagwar Ma weet dit echter te verwerken in nummers die sprankelend klinken en makkelijk mee te zingen zijn, zodat je met gemengde gevoelens achterblijft na het luisteren naar hekkensluiter

.

Als ik afga op mijn persoonlijke gevoel en voorspellingsvermogen, zal Jagwar Ma waarschijnlijk nooit een wereldhit worden, maar de indie- en hypekids zullen deze Aussies met open armen ontvangen op de festivals. Hun agenda loopt al aardig vol, met onder meer een optreden op Lowlands in de planning. Als je erbij bent in de Flevopolder: gaan zien!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...