Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285408

MAF 025 - Toen Was GTA Heel Gewoon


NandroDavids

656 bezichtigingen

gallery_7284_229_7630.png

Deze rubriek is geschreven door Pwned.

Op de fiets worden kennelijk de beste ideeën bedacht. De meeste van mijn rubrieken bedenk ik op de fiets en NandroDavids had zijn beste idee ooit ook op de fiets bedacht: Het Jaarboek, dat ene topic in Feedback waar ieder jaar weer een gigantisch aantal statistieken, feitjes, quotes en graphics op een rijtje worden gezet.

Het was redelijk simpel voor NandroDavids. De Forumkronieken vond hij te saai, maar om alles wat er gebeurd is op het forum samen te vatten vond hij wel een goed idee. Het had wel nog iets nodig, iets persoonlijks, iets met karakter, iets dat met liefde werd gedaan, iets zoals... hmm... een jaarboek! Maar nadat hij samen met Dutchy3010 alles zelf had proberen te doen wisten ze dat het niet zo ging lukken, nee. Ze hadden meer mensen nodig, mensen zoals GTA-Sheep en .Levi.. Samen maakte ze iets zo speciaal, dat het nu jaarlijks wordt gedaan... wat een beetje het idee is van een jaarboek...

Na die eerste editie in 2006 is er jaarlijks een editie uitgekomen. Dan is een applausje wel op zijn plaats, want dit is gewoon een monsterproject. En waar de eerste editie(s) nog wat miste om heel professioneel over te komen, zoals goede graphics, konden we dit jaar genieten van een echt boekje waar je bijna voor zou willen betalen. Wat zeg ik? Bijna? Daar wil je gewoon voor betalen.

NandroDavids zelf werkt al een flink aantal jaren niet meer mee, maar heeft wel nog heel veel respect voor iedereen die er zo veel tijd in stoppen. Nu hij zelf niet meer meewerkt ziet hij altijd wel wat verbeterpuntjes. Zo is het bijvoorbeeld jammer dat ze er zo veel leden in stoppen, maar dat sommigen enkel 5 regels tekst krijgen en persoonlijke gelukswensen zouden er niet per sé in hoeven te zitten, maar zo kan altijd alles nog wel wat beter. Hij vindt het dan ook nog steeds een superproject en vindt het tof dat het nog steeds bestaat na al die jaren, want hij blijft uiteindelijk wel degene die het heeft bedacht.

Het is alweer juli, het gaat zo snel. Gelukkig betekent dat ook dat het Jaarboek weer wat dichterbij is en ik me een avond zal kunnen gaan vermaken met hem helemaal door te lezen. Wel hoop ik dat ze er dit jaar wat meer leden in stoppen: in de afgelopen zag ik bijna alleen SL+ , dat viel me dan wel een beetje tegen. Het was dit jaar redelijk druk binnen de GTA-fora en de Gangscene, dus ze hebben in ieder geval genoeg om over te schrijven.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...