Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285128

MAF 027 - Toen Was GTA Heel Gewoon


NandroDavids

845 bezichtigingen

gallery_7284_229_7630.png

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Om een aantal leden van dit forum extra in het zonnetje te zetten, is het inmiddels traditie om jaarlijks rond december de GTAForum Awards te houden. Dit gebruik stamt al uit 2005, toen onder andere PatrickW en Mazzeltje de forumleden vroegen zichzelf 'onsterfelijk te maken' door de award-badge van 2005 te ontwerpen.

Nadat het stemlokaal op 12 december 2005 open ging, hebben maar liefst 111 leden hun stem uitgebracht op de badge die zij het mooist vonden. 10 minuten daarvoor ging het stembureau open, waar men zijn of haar stem uit kon brengen op de leden zelf, onderverdeeld in bepaalde categorieën. Zo had je uiteraard 'Beste Superlid' en 'Beste Megalid', maar ook 'Beste Easter Egg Zoeker' of 'Beste Classic Modder', twee categorieën die we op de dag van vandaag niet meer kennen.

Goed, nadat alle stemmen geteld waren werd vastgesteld dat de badges van Arjen, tevens winnaar van 'Beste Graphicus' en 'Beste Signature', werden gebruikt voor de winnaars. GTA-Sheep mocht maar liefst 5 awards mee naar huis nemen. Naast de badges en uiteraard de eeuwige roem, werd er als extra prijs meestal een promotie of extra inboxruimte gegeven.

gallery_7284_229_43752.jpg

De awardbadge van 2005, gemaakt door Arjen

Deze Awards bleken zo'n succes te zijn, dat er werd besloten ze in 2006 weer te houden. Dit uiteraard met andere categorieën, andere leden en dus ook weer een heel andere uitslag. Leuk waren vooral de categorieën 'Uitspraak van het jaar' of 'Woord van het jaar'. Het aantal categorieën bleef met het jaar stijgen: waar er in 2005 'slechts' 20, in 2007 waren er 29 badges te winnen.

Nadat er in 2010 maar liefst 34 badges waren te winnen, vond de organisatie van de GTAForum Awards 2011 dat iets te veel van het goede. Besloten werd om 'back to basic' te gaan met 11 categorieën. Leuke categorieën als 'Uitspraak van het Jaar' en 'Beste Topic' verdwenen helaas uit het stemlokaal, evenals graphics-gerelateerde categorieën als 'Beste Avatar' en 'Beste Profielpagina'.

En de prijzen? Meestal was dat meer inboxruimte, een pinned topic, een promotie, et cetera. Soms werden de winnaars wat meer in het zonnetje gezet. 2011 is daar een goed voorbeeld van: de winnaars van de Awards konden dat jaar aanschouwd worden onderaan de forumindex. In 2012 kende de Award-tab haar herintroductie. Vanaf toen werden de Awards die een lid gewonnen had geplaatst op diens profiel, onder het kopje 'Awards'. Vanaf mei 2013 is er naast elke post van een lid een linkje naar diens Awards te vinden, in de vorm van een medaille.

Leuk, dit project. Elk jaar krijgen enkele leden, gekozen door andere leden, een extra waardering voor hun inzet, kennis en motivatie. Spijtig dat het aantal categorieën drastisch is teruggedrongen met ingang van 2011: dat ging ten koste van enkele leuke Awards. Nou ja, in ieder geval is het leuk dat een project als deze jaarlijks terugkeert, die traditie blijft wat mij betreft de komende tijd zeker bestaan.

3 reacties


Recommended Comments

Voor mij persoonlijk was de wildgroei niet nodig, maar een paar erbij bovenop die 11 zal niet schaden.

Misschien een idee om dit jaar een wisselaward te starten. Een 12e award, die door de leden vooraf wordt genomineerd uit alle awards die zijn geschrapt uit voorgaande rondes.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...