Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285338

MAF 029 - Multitainment


NandroDavids

485 bezichtigingen

gallery_7284_229_33390.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Silverbyte

Gaan jullie de laatste tijd ook zo lekker? Ja? Goed, want dan is het nu weer tijd voor een potje verdriet en depressie. Nee hoor, MAF blijft gewoon bestaan, wees daar vooral niet ongerust om. Hetgeen waar ik jullie mee hoop te ontroeren is de Deense jangle pop-band Northern Portrait.

gallery_7284_229_12081.jpg

Northern Portrait ontstond in de zomer van 2007 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Zanger Stefan Larsen en zijn muzikale kompanen deelden een voorliefde voor de Britse tranentrekkers van The Smiths en besloten een soortgelijk geluid na te streven. Hun met rinkelende gitaren en poëtische allure overladen geluid was voor het eerst te horen op de in 2008 verschenen EP The Fallen Aristocracy. Datzelfde jaar volgde ook nog Napoleon Sweetheart, maar daarna was het bijna twee jaar stil rondom de Scandinavische act.

Begin 2010 was er echter weer nieuws uit het Northern Portrait-kamp. De band bracht zijn definitieve debuutalbum Criminal Art Lovers uit, een album dat in vrijwel elk opzicht aan eerdergenoemde Smiths doet denken. De naam klinkt Smithsy, de cover ziet er Smithsy uit, de songtitels zijn Smithsy en, de grootse overeenkomst, ze klinken precies als The Smiths, alleen wat vlotter en minder zeurderig.

gallery_7284_229_15112.jpg

Als je net als ik een passie voor lekker in het gehoor liggende gitaarlijnen hebt, dan zou dit zomaar eens je vondst van het jaar kunnen zijn. Neem

,
of
, drie uitstekende representaties van het repertoire. Je merkt snel genoeg of deze sound in je straatje past, aangezien het allemaal behoorlijk op elkaar lijkt en de stem van Larsen een typisch gevalletje hate it or love it is. Ondergetekende kan The Smiths maar moeilijk verdragen, maar vindt Northern Portrait helemaal te gek. En zo werd een op het eerste oog schaamteloze rip-off één van Silverbyte's favoriete bands van de afgelopen maanden.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...