Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285120

MAF 033 - Dinges Van De Week


NandroDavids

551 bezichtigingen

gallery_7284_229_30234.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

De afgelopen weken hadden we heel wat Losers Van De Week, maar daar wijken we deze week van af. En nee, dat is niet vanwege de kritiek op de rubriek, vanwege het imago van de rubriek, of wat dan ook. Het is simpelweg zo dat we niet wisten of we de betreffende persoon nou moesten uitroepen tot Winnaar of Loser Van De Week. Daarom, deze keer wat anders: een Dinges Van De Week. En die Dinges Van De Week is... @MegaPilot!

gallery_7284_229_8174.jpg

Bij de contest Admins (laten zich) Strippen maakte organisator PatrickW afgelopen de 4 finalisten bekend. Basssss, Guardian1980, MegaPilot en NandroDavids bleken de gelukkigen die nóg een strip mogen maken om zo een gooi te doen naar de titel. Bij die bekendmaking plaatste PatrickW deze opmerking: "Hoewel er deelnemers waren die zichzelf punten hebben gegeven (ik noem geen namen), hebben deze punten de uitslag niet beïnvloed." Zoals u van de grondige MAF-redactie gewend bent hebben wij hier uitgebreid onderzoek naar gedaan, en wij gaan wel namen noemen: MegaPilot. Hij gaf zichzelf 2 punten.

MegaPilot had goed gezien dat hij de top-4 zou halen

En PatrickW zegt dan wel dat het de uitslag niet heeft beïnvloed, maar uit datzelfde onderzoek blijkt dat wel degelijk het geval te zijn. Immers: als MegaPilot die 2 punten aan bijvoorbeeld de strip van SpacyColours of .Levi. had gegeven (wat vrij onbegrijpelijk zou zijn geweest, maar dat terzijde), dan was die persoon op gelijke hoogte met MegaPilot geëindigd. Op een gedeelde 4e plaats en dus zou dat een finaleplaats voor één van hen hebben opgeleverd. Op basis van die informatie was ik geneigd om MegaPilot uit te roepen tot Loser Van De Week, maar er is natuurlijk een andere kant van het verhaal.

Die andere kant, dat zou ik graag zelfkennis willen noemen. MegaPilot had goed gezien dat hij de top-4 zou halen, en dus is een stem op zichzelf ergens wel legitiem te noemen. Bovendien: het is tactisch sterk om het op deze manier aan te pakken. Op basis daarvan zou hij ook Winnaar Van De Week kunnen zijn, en vanwege de twijfel over Winnaar of Loser, hebben we gekozen voor Dinges Van De Week.

Maar had hij die stem van zichzelf überhaupt nodig, en verdiende hij het eigenlijk wel om door te gaan naar de finale? Oordeelt u zelf, aan de hand van zijn inzending hieronder:

gallery_7284_229_15435.png

Het is te hopen dat MegaPilot in de finale een gooi doet naar de winst en wellicht de bijbehorende titel Winnaar Van De Week, zónder dat we over dat laatste moeten twijfelen. Als de andere deelnemers daar ook even aan meewerken, dat zou toch fijn zijn. Of moet de organisator na dit discutabele stemgedrag van MegaPilot even een regeltje bij het stemmen toevoegen?

Hoe dan ook: MegaPilot, van harte... ja, toch gefeliciteerd, met de titel van... ehm... Dinges Van De Week!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...