Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285148

MAF 042 - Er Was Eens


NandroDavids

1061 bezichtigingen

gallery_7284_229_6131.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

In deel 1, deel 2 en deel 3 zagen we dat er vier gasten de Forever Alone Kroeg van MegaPilot binnendwarrelden. Het feest ter ere van het tienjarig bestaan van GTAGames.nl is nog half gaande en wordt dan ook uitgebreid besproken. Iedereen heeft z'n eigen verhaal, z'n eigen mening en z'n eigen gevoelens. Diverse verhalen en mysteries over leden worden aan het licht gebracht. Deze week: de finale!

Forever Alone's Only! (deel 4 - slot)

Na de uurlijkse poetsbeurt kijkt Tom eindelijk op van zijn iPhone en hij merkt dat alle ogen inmiddels op hem gericht zijn. "Dus, Tom, brand los!" begint MegaPilot opdringerig.

"Wel, de voorbereidingsfase van het feestje begon voor mij heel gaaf. Ik had samen met TekaLoca - die toen nog leider was van The Los Santos Crew - afgesproken om er net als Sans Scrupules - toevallig, niet? - een Gang-uitje van te maken. Dat wil zeggen: met z'n allen reizen, bier drinken, feestvieren, en hopelijk weer veilig thuiskomen. Dit was tot in de puntjes geregeld, en ik had er ook ongelooflijk veel zin in."

"Maar opeens belde TekaLoca op, en zei dat-ie Sans Scrupules wil joinen. Hij peerde 'm daar naartoe, en vervolgens zat ik opgescheept met dit minderjarige grut. Het grootste deel mag nog niet eens bier drinken, moet je nagaan! Tsssss" Tom doet een talk to the hand beweging - onbewust - richting MegaPilot, die geïrriteerd opkijkt. "Nog 'n drankje dan maar, Tom?" "Een extra wijntje gaat er altijd wel in. Gaat het GTA Online vanavond ook wat beter..."

"Maar hoezo ben je hier aanbeland? Ging jullie Gang-uitje helemaal niet meer door?" vraagt Phoenyxar. "Nou, in principe ging het wel gewoon door. tommie59 had een Stretch geregeld, en daar passen we tegenwoordig prima in met z'n allen. Ezra kwam om één of andere reden niet meer opdagen, die zat vast weer met z'n neus voor GTA V."

"Na een tijdje rijden kwamen we dan ook aan bij het feest. De muziek deed onze ruiten zowat trillen en de spots die zowat recht in onze ogen schenen deed onze chauffeur even panikeren, en zelfs zodanig dat hij de verkeerde kant uitreed. De kant van het feest, weliswaar. De barrière die het feest scheidde van de openbare weg bleek niet al te stevig en de plots verschenen Stretch deed de feestvierders enigszins opschrikken. Op een gegeven moment ontdekte ik bloedspetters op de voorruit. Mijn lichaam bevroor. Als er slachtoffers zouden vallen dankzij een lid van mijn Gang, zou ik mijn reputatie wel gedag kunnen zeggen en hoewel het de naamsbekendheid van mijn Gang wel ten goede zou komen, zou ik ook The Los Santos Crew dood kunnen verklaren... Deze rampscenario's schoten al door mijn hoofd, zonder me ook maar een moment af te vragen wie het slachtoffer was van deze actie. Het luide gejuich en geschreeuw van een duister figuur - hij was half verscholen in enkele rookwolken - bij een lantaarnpaal verderop, deed mij vermoeden dat het forum wel eens een muis armer zou kunnen zijn."

"Razendsnel schoot ik uit de Stretch, en stoof ik naar het lichaam dat beangstigend stil lag op de vloer. Een hond die gevaarlijk veel op Chop leek begon rustig de met bloed gemixte whiskey op te slikken, terwijl ik me afschuwelijker voelde dan ooit te voren. Een forumlid is verongelukt onder mijn verantwoordelijkheid, was het nou echt waar? Kon dit nou echt waar zijn? Plotseling sprong ZaroX op en begon naar me te schreeuwen en te gebaren. Wat hij me precies duidelijk probeerde te maken kon ik niet opmaken uit z'n gezwaai, want er was tegelijkertijd iets wat mijn aandacht opvraagde. Het leek op een soort rookpluim, die opsteeg uit de vloer, zo leek het wel. Was er brand? Kon deze avond nóg slechter worden? Opeens klonk er een overdreven luid gehoest. Het lichaam dat eerst zo stil op de grond lag, sprong wild op en deed nogal rood aan. "Ben je nou helemaal gek geworden? Roken wordt heus niet minder slecht als ik mijn sigaret bijna doorslik, hoor...""

"En ja, toen had ik het al wel weer gehad met het feestje. Nadat ik de rommel had opgeruimd, Dotz m'n excuses had aangeboden en toen het feestje weer wat op gang kwam, ben ik vertrokken. Lopend, weliswaar. Toen ik tijdens m'n tocht deze kroeg echter passeerde, ben ik toch maar naar binnen gestapt. Hier is in ieder geval wél gratis Wi-Fi!" Z'n ogen zijn weer gericht op zijn kleine schermpjes, en hij kijkt slechts één keer glunderend op wanneer MegaPilot een schaal bitterballen op tafel zet.

Plotseling gaat de deur open. Een man in chauffeur-uniform stapt naar binnen. Hij zet een leeg, klein bekleed flesje op de bar en mompelt iets als "het gebruikelijke", waarna MegaPilot direct een fles met onbekende drank tevoorschijn haalt. Als het flesje eenmaal gevuld is knikt de man even en loopt gelijk weer naar buiten. Dippie schrikt op uit z'n dutje en ruikt een voor hem bekende geur. "Weer eikels... Zou het?" Iedereen vliegt van z'n plek en dringt bij het raam. Een oranje Sentinel geeft flink gas alvorens hij verdwijnt in de horizon, die inmiddels ook oranje is gekleurd, door de ondergaande zon. "Nou kun je mij voor gek verklaren, maar ik zie toch echt twéé personen in die auto zitten... Wie is die tweede? En wie was de vent überhaupt, die dat rare drankje bestelde?" verkondigde Ezra zeurend. "Ik denk dat ik het wel weet..." zegt MegaPilot, met een brede glimlach op z'n gezicht.

Einde!

6 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...