Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285264

MAF 044 - Er Was Eens


NandroDavids

1082 bezichtigingen

gallery_7284_229_6131.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Sinterklaas bij... Sans Scrupules

"Hoor de Sint raast over de bomen,

ieder huis veelt zijn gewicht.

Zouden koene kinderen dromen,

dat een dakgoot voor hem zwicht,

als ze straks zijn opgelicht?

Dat hij rijdt in gore grachten

op zijn paardje, o zo snel?

Als hij wist dat wij zo dachten

Ja gewis, dan kwam hij niet!

Maar wellicht dan Zwarte Piet."

gallery_7284_229_33298.jpg

Behendig slingerde Sinterklaas zich via de lantaarnpaal omlaag. Sierlijk kwam hij op twee benen terecht op het verlichte deel van de stoep, tussen het elftal leden van Sans Scrupules. Uit beleefdheid gooide de Sint de pepernoot die voor hem was neergelegd in zijn mond. Toen zijn smaakpapillen hun informatie naar zijn hersenen stuurden, kreeg hij daar behoorlijk spijt van. Aan de slecht verborgen glimlach van Spacy te zien, was een noot gevuld met peper zijn idee van een praktische woordgrap.

"Jullie zullen je wel afvragen waarom Zwarte Piet niet mee is?" vroeg de Sint toen hij met grote moeite de 'pepernoot' verorberd had en zijn juten zak neerlegde. "Laat me raden," zei thebig grijnzend, "die is uit het verhaal geschreven omdat hij in het eerste deel een beetje als Piet Snot erbij stond."

Iedereen lachte maar de Sint keek ongeduldig. "Even niet de vierde muur breken nu. Het is omdat zó weinig van jullie dit jaar een pakje hebben verdiend, dat ik het makkelijk in mijn eentje hiernaartoe kon dragen." En toen was de Gang ineens stil. De leden keken elkaar paniekerig aan toen de Sint het eerste pakje uit zijn slappe zak tevoorschijn toverde.

"Foreigner heeft zich voorbeeldig gedragen dit jaar. Ik hoefde hem ook niet zo veel in de gaten te houden, waardoor ik weinig van hem weet. Maar vaak verwerkt iemand zijn hartenwens of levensdoel in zijn of haar gebruikersnaam. Zo wil MegaPilot graag enorme vliegtuigen besturen, heb ik ASPHALT een hele afslag van de snelweg cadeau gedaan, wenst Dutchy3010 ieder jaar een blunt voor haar verjaardag en wil NandroDavids gewoon zichzelf graag in de spiegel zien. Daarom weet ik dat jij diep van binnen smacht naar een buitenlandertje of zevenennegentig. Ik kon je wel een zwik Zwarte Pieten cadeau geven, maar gastarbeiders zijn al schaars de laatste jaren en er zijn meer mensen die een pakje in hun schoen willen. Om het goed te maken, laat ik je een week lang een Pools meisje lenen. Daar mag je mee doen wat je wilt maar onthoud dat ze ook weer heelhuids terug moet. En ik weet dat ik jou, als enige Sans Scrupules-lid, daarmee kan vertrouwen," voegde de Sint toe toen Foreigner jaloers werd aangekeken door zijn Gang-collegae. Foreigner zelf was er wel mee in zijn nopjes, en beloofde een goede gastheer te zijn, ondanks het advies dat de andere SS-leden hem verwoed gaven. Foreigner's Gang-genoten leken wel zijn tegenpolen.

De Sint had nog steeds hetzelfde pakje vast, dat niet voor Foreigner bleek te zijn maar voor "Night-Men! Net als Foreigner een nette jongen, bij wie ik twijfelde wat ik als cadeau moest geven. Op basis van je naam dacht ik aan Zwarte Pieten, maar zoals ik al zei heb ik die zelf heel hard nodig. In plaats daarvan..." De Sint stopte ineens met praten en keek naar de grond. "Wat is dat? Ik hoor getrappel, en het komt steeds dichterbij... de grond begint te trillen... is er een aardbeving?" vroeg de Sint ongerust.

"Nee..." zei Dippie94 bedachtzaam, terwijl het gestommel nog altijd gestaag steeg. "Ik ken dit geluid... dit kan maar één ding betekenen. UNDERGROUNDS!!!" Precies op dat moment vloog een putdeksel omhoog en stormde een grote groep ratten naar buiten. "MANNEN, BEWAPENEN!" riep Pwned. naar zijn gangleden. "DOOF DE LICHTEN! PAK DE LAARZEN! SMELT DE KAZEN!"

Maar toen piepte de muis met de spleetoogjes uit volle borst "Stop! Sans Scrupules, wij komen hier niet voor jullie!" Verbaasd bleven de leden van Sans Scrupules staan, terwijl de muizenleider zich omdraaide en boos naar de Sint wees. "Wij komen voor U!"

Wordt vervolgd...

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...