Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285321

MAF 045 - Multitainment


NandroDavids

849 bezichtigingen

gallery_7284_229_33390.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

"Yoo-hoo, it's Toni here, right at Flash! Your hot source for flashy music."

Heb jij dat ook wel eens? Ben je net gearriveerd bij Ocean View Hotel of Vercetti Estate, maar eigenlijk heb je totaal geen zin om uit te stappen. Niet nu de eerste klanken van Video Killed the Radiostar of Owner of a Lonely Heart net door je Oceanic schalken. Nog maar even een blokje om rijden dan maar.

Muziek is betoverend en eindeloos. Weinig mensen die thuis geen enorme collectie aan CD's of LP's hebben staan, of bij wie Spotify standaard aanstaat met zijn favoriete playlists die bestaan uit allerlei variaties van artiesten en genres. Interessant eigenlijk, dat de charme van muziek in GTA juist net ligt in het feit dat het beperkt is. Je wordt in zekere zin geforceerd om af te stemmen op één van de afwisselende radiostations, die je, nadat je het spel na uren spelen eindelijk uitgespeeld hebt, nummer voor nummer uit je hoofd mee kan blèren. Deze week neem ik jullie mee terug naar het jaar 1986, toen velen van jullie ongetwijfeld de straten van Vice City onveilig hebben gemaakt als Tommy Vercetti.

gallery_7284_229_9752.png

Flash FM is voor velen hét radiostation van Grand Theft Auto Vice City. De vrolijke en toffe muziek en de drukke DJ Toni sluiten perfect aan op het wat mij betreft reeds niet geëvenaarde sfeertje van het spel.

"This is Toni and you're on Flash, where we play nothing but the best pop music, all day, every day until the end of time. Which could be tomorrow, so live like it's forever, tonight"

gallery_7284_229_174.jpg

DJ Toni is het gezicht achter Flash FM in GTA Vice City, maar helaas weten we - buiten het feit dat ze haar radiostation opfleurde met haar vrolijke commentaar - nauwelijks iets van haar af.

"So right, there was this old cow. I mean, she was OLD! Must have been like 30. (...) By the time I’m thirty, I’ll be doing something really important."

Dat ze aan de jonge kant is, blijkt wel uit de van haar verschenen artworks en bovenstaande quote van haar. Hoe oud ze precies is of was weten we helaas niet. Komisch is overigens dat ze 15 jaar later nog steeds DJ was, van Flashback FM in GTA III. Kennelijk is het DJ-zijn toch nog iets waar ze waarde aan hecht. Gelukkig maar.

Maar goed: DJ is één, maar wat belangrijker is is uiteraard de muziek die gedraaid wordt. Monsterhits als Billie Jean van Michael Jackson wisselen de meer bescheiden hitjes als Out of Touch van Daryl Hall en John Oates af. Wat de beste plaat uit Flash FM is is uiteraard subjectief, en het is ook verdraaid lastig om een keuze te maken. Niet alleen het feit of het nummer 'mooi' is speelt mee, maar ook nostalgische gevoelens en associaties zijn belangrijk. Misschien wel belangrijker in dit geval. Steppin' Out van Joe Jackson is niet een plaat die ik voor het spelen van Vice City zo geweldig tof zou vinden, maar het feit dat ik bij het opzetten van deze direct denk aan aan het rondrijden in Downtown of Prawn Island vergroot de persoonlijke waarde van dit nummer aanzienlijk. Andere toppertjes zijn Dance Hall Days van Wang Chung of Self Control van Laura Branigan. Laatstgenoemde nummers zijn hieronder geplaatst, zodat je ze nog even kunt beluisteren. Gewoon, voor het gevoel.

http://www.youtube.com/watch?v=p8-pP4VboBk

Wat is jouw gevoel bij Flash FM? Wat is jouw favoriete nummer uit dit radiostation? Deel het hieronder!

1 reactie


Recommended Comments

Flash FM? Voor mij hét radiostation van GTA, er zit veel sfeer in. :) Leuke nummers die ongeveer op één lijn zitten en favoriet kiezen hieruit is erg moeilijk.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...