Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285116

MAF 047 - Aan De Gang


NandroDavids

1414 bezichtigingen

gallery_7284_229_18289.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Gangs en Corporations zijn voor de meeste mensen iets vasts, iets statisch. Je komt terecht in een bepaalde Gang of Corporation, je raakt er verknocht aan en je komt er nooit meer van je leven uit. Op zo'n moment ben je zowat vastgegroeid in je vaste clubje en ben je trots op het feit dat jouw lidmaatschap sinds 2010 nog steeds ongeroerd is. Weer anderen maken gebruik van een andere charme van Gangs en Corporations: het zogenoemde Ganghoppen. Iedere maand een andere Gang, af en toe een poging tot een nieuwe Gang die achteraf niet compleet uitloopt in wat je voor ogen had, en hop, je hupst weer naar een ander groepje leden. Het kan allemaal: dat is het mooie aan Gangs en Corporations. Je kunt zelf kiezen wat je er uithaalt of hoe je het invult. Je kunt er je eigen hoekje forum van maken.

Ikzelf neig naar de eerste categorie. Sinds mijn aanstelling bij Sans Scrupules ben ik altijd gebleven, en nog steeds heb ik 't er prima naar m'n zin. Als je het mij vraagt is en blijft Sans Scrupules één van de weinige Gangs waar een lekker sfeertje hangt, maar goed, da's subjectief. Echter vind ik het statische aspect niet echt de charme van Gangs en Corporations. De charme vind ik het ludieke.

Afgelopen zondagavond was zonder twijfel mijn leukste moment in Gangs en Corporations tot dusver. Het begon eigenlijk wat minder leuk: twee leden deden zondagmiddag afstand van Sans Scrupules. Beiden verkasten naar het naarbijgelegen The Network, een relatief nieuwe en actieve Gang, die zich door haar actieve ledenkern vrij snel op de kaart heeft gezet. Het feit dat twee leden naar The Network waren gehopt leidde in eerste instantie tot een voor mij vermakelijke discussie. Deze discussie werd alsmaar scherper en vijandiger en ook leden buiten de betrokken Gangs - Sans Scrupules en The Network - deden hun zegje. Plots maakte Dutchy3010 de Combo Breaker:

The Oceans OWNt nog steeds iedereen, dus wat maken jullie je zo druk?

En toen was er opeens een Administrator in het spel. Een Administrator die ook niet vies is van een leuke grap, zo bleek. Eerst maakte ze haarzelf lid van Sans Scrupules, waarna ze de ex-leider (Pwned.) kickte en zichzelf leider maakte. Pwned. is dan ook zo'n persoon die heerlijk op de grap in kan spelen, dus dat was helemaal mooi.

Ondertussen was daar uiteraard ook nog The Network. Op mij kwamen ze over als verliezers van de avond, aangezien de discussie was doorbroken door een melige Admin die de andere kant koos. Alle aandacht was dan ook op Sans Scrupules gericht, en dat bleek ook wel uit het aantal mensen dat de Gang Talk in de smiezen hield. Hoe het dan ook precies kwam dat Davedavy uit de Gang stapte en de Patrick Star Fan Gang oprichtte, is me niet helemaal duidelijk. Duidelijk was wel dat het de aandacht van een andere Administrator lokte, jawel, van PatrickW. Helaas was de glorie van deze kersverse Gang van korte duur en het duurde ook niet lang alvorens er weer een slotje verscheen voor de Recruitment.

Enkele momenten later werd thebig dan ook weer leider van Sans Scrupules en stapte Dutchy uit de Gang. De grap was voorbij, maar wat was-ie leuk. Ondanks het feit dat ik het jammer vond dat het voorbij was, kon ik gelukkig terugkijken op een prachtig moment uit Gangs en Corporations. Ik heb me ongelooflijk vermaakt en het heeft me een boost gegeven om weer wat actiever te worden in dit deel van het forum, ondanks andere prioriteiten en taken. Deze avond heeft absoluut bevestigd wat voor een prachtig systeem het is, met hopelijk nog een lange levensduur voor zich.

Wat zijn jouw favoriete momenten uit Gangs en Corporations? Deel het hieronder!

7 reacties


Recommended Comments

Mijn favoriete moment is misschien wel van anderhalve maand terug, gewoon eens een zinloze spamavond bij het TUGT houden. Of misschien kies ik wel voor de tumult die om de zoveel tijd weer opduikt? Nou, het is zeker dat G&C op zich gewoon puur amusement is.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...