Jump to content

Death Blog

  • artikelen
    107
  • reacties
    502
  • bezichtigingen
    60536

Ruzie onder tuners in Los Santos?


DeathIncorporated

1766 bezichtigingen

Los Santos, januari 16, 2014


Waar enkele weken geleden deze krant nog schreef over het vreemde fenomeen dat tegenwoordig de BMX'ers in de stad zich niet meer alleen bezighouden met fietsen, maar zich ook lijken te storten op roof, brandstichting en overvallen, ligt helaas nu voor u een artikel over een vergelijkbare toename van geweld in een andere subcultuur in onze stad. In tegenstelling tot de BMX'ers is het verschijnsel groepsvorming in de wereld van de zogeheten tuners uiteraard niet vreemd. Integendeel, zogeheten meetings, veelal op het parkeerterrein van uw lokale Burger Shot te vinden, worden vaak gevormd door twee of meerdere groepen die niet alleen hun nieuwste lak of picknicktafel vergelijken (zo'n picknicktafel noemen ze zelf een "spoiler") maar ook regelmatig met elkaar de strijd aanknopen in illegale straatraces. Nu lijken ze echter ook naar de wapens te grijpen, maar waarom?

"Meetings worden vaak gevormd door twee of meerdere groepen die niet alleen hun nieuwste lak of picknicktafel vergelijken"

Eerlijk gezegd heeft niemand echt een idee. Uw verslaggever heeft onderzoek gedaan op diverse internetfora. Daar kwamen wel wat namen boven tafel, en ook wat verhalen. Bizarre verhalen. Verhalen die niemand begrijpt. Blijf kalm, pak nog een kopje koffie, want ik ga in de volgende alinea proberen om u, onze lezer, te laten begrijpen waar het om gaat.

0_0.jpg

Foto van een betrokken tuner. Te zien is dat de wapens bij deze jongens niet onder doen voor de wapens van de LSPD.

In mijn zoektocht op het internet kwam ik een forum tegen waarop twee groepen zich duidelijk en helder profileren: de LKZ aan de ene kant, de groep DI aan de andere kant. De gesprekken in de topics met betrekking tot meetings verbaasden mij zeer! Zo het topic "Meeting Blaine County - vliegveldje", waarin eerst echt op sportieve wijze de twee groepen met elkaar afspraken om elkaar te meeten en dragraces te gaan doen. Allemaal enthousiaste reacties, en verhalen onderling zoals bijvoorbeeld een reactie van ene Jacky, die schreef "Wow Kai dan kan je eindelijk mijn nieuwe sideskirts zien" en een gebruiker die zichzelf Sentasi noemt, die schreef "LXZ jongen als je naast me staat en we blazen weg, blaas jezelf dan niet op met die nieuwe dikke nitro van je!".

Tot de dag van de meeting.

Een paar uur na het tijdstip dat de meeting zou zijn, komen de eerste nieuwe reacties in het onderwerp. Kai van de groep LKZ. "Wat is er gebeurd Isca, konden jullie Blaine County niet vinden?" waarop deze man die Isca genoemd wordt reageert met "Wij waren er wel, jullie waren zeker bang te verliezen?" Ook op Twitter is dit geluid te horen. Dat is waar het nog enigszins vriendelijk gaat. Een meeting later, een ander topic, gaat het echter op dezelfde manier. De groepen spreken met elkaar af op het strand van Paleto Bay, en dit keer zijn beide groepen vooral enthousiast over hun eigen uitgezette routes om tegen elkaar te racen. En weer, een paar uur na het tijdstip dat de meeting zou plaatsvinden, diverse reacties. "DI bestaat uit mietjes, afspreken maar niet komen opdagen!" "LKZ is een groepje mafkezen zeg, waar zijn ze nu met die mooie praatjes?" En dit keer slaat het over naar een ietwat ander geluid. "Wat een stelletje &%$#@*!, als ik ze tegenkom zal ik die auto's eens bewerken met mijn AP Pistol!" en ook "Vooral die zogenaamde leaders zijn een stelletje achterbakse honden, we zullen jullie eens laten voelen hoe het is om besodemieterd te worden!" Dit was in november vorig jaar.

En dat is het moment waarop er ineens door beide groepen niet meer wordt gereageerd. En we in onze mooie staat ineens groepen tuners tegenkomen die wapens dragen. Er kwaad uitzien. Alsof ze iemand heel erg graag pijn willen doen. Uiteraard gaat mijn onderzoek verder en heb ik gesproken met het hoofd van politie van Los Santos en Blaine County. Het vreemde hieraan is dat er tot nu toe geen enkele melding van geweld gerelateerd aan deze berichten en het bewijs (zie foto) is geweest. Het lijkt erop dat de twee groepen elkaar maar niet tegenkomen. San Andreas is groot, maar toch niet zo groot dat twee groepen van minstens dertig leden per groep elkaar nóóit treffen?!

Uit "The Daily Globe", een artikel van verslaggever P. Aniek, foto: SAP

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...