Jump to content

The Underground

  • artikelen
    25
  • reacties
    188
  • bezichtigingen
    34933

Animu en Mango - Vooroordelen


Nissan

2002 bezichtigingen

't Zat er toch aan te komen. De Gang die bekend staat als een stelletje anime-lovers (wat sowieso niet klopt zolang Tommy-Vercetti lid is) publiceert een artikel over anime! Goh, waar zou dat toch over gaan.

Ik wilde een (maar al te bekend) onderwerp, namelijk de vooroordelen over anime hier. Ik zet er een aantal op een rij. Onwillekeurige volgorde!

1. "Oh, dus je kijkt Pokémon!"

Ja en nee. Pokémon is van origine een anime, maar deze is (zoals elk persoon met gemiddeld IQ weet) voor kinderen gemaakt. Je hebt veel verschillende soorten anime, en Pokémon is een soort op zich. Het is namelijk een erg verwesterde anime die nu nog vooral dient om nieuwe Pokémon kaarten en -spellen te slijten. De gedachte dat onze Ash Ketchum ooit nog Pokémon meester word is bij menig kijker die het al vanaf het begin volgt, is allang gevlogen.

2. "Oh, dus je kijkt H3NTAI!"

Alle h3ntai is anime, maar niet alle anime is h3ntai. H3ntai betekent vreemd, of viezerik in het Japans, maar is dé term geworden in het westen om anime met pornografische inhoud aan te duiden. De link leggen naar h3ntai bij het woord anime kan voor erg veel irritatie zorgen, omdat er (veel) mensen zijn die alleen de "normale" series kijken en niet geassocieerd willen worden met dergelijke programma's.

3. "Waarom kijk je nou tekenfilms? Wat is daar nou leuk aan?"

Het moeten rechtvaardigen van je interesses is niet nodig. Het is dezelfde reden als dat jij Breaking Bad kijkt. Je vind het gewoon leuk. 't Is allemaal niet zo moeilijk.

NB: Ik krijg een permissiefout als ik het woord 'h3ntai' gewoon normaal had staan. Vandaar deze verandering van spelling.

Sinds dit mijn allereerste blog item is heb ik waarschijnlijk niet overal aan gedacht, of misschien heb je vragen en/of opmerkingen. Gooi een reactie onderin en ik zal ze beantwoorden. Bedankt voor het lezen, en misschien tot een volgende keer!

Max

11 reacties


Recommended Comments

Pokémon is heulemaal niet van origine een anime. >=(

En heulemaal niet alle h3ntai is anime. >=(

Ik ga trouwens weer eens het eerste seizoen van Digimon opzoeken. Lekker nostalgie opsnuiven.

Link to comment

Pokémon is heulemaal niet van origine een anime. >=(

En heulemaal niet alle h3ntai is anime. >=(

Normaal vind ik 't grappig maar nu is 't gewoon tryhard om aandacht. Ik dacht toch wel dat je beter kon Spacy :(

Link to comment

Zoals het er staat? Als je de rest ook hebt gelezen snap je toch wat ik bedoel? Ik zeg even verderop dat de anime heel erg verwesterd is (richting 't cartoon-achtige), maar het van origine een anime is. Wat snap je er nou niet aan? :puh:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...