Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79312

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Wielen


Phoenyxar

1499 bezichtigingen

Wielen

De steeds meer aanwezige zonneschijn en de daarbij horende maatschappelijke effecten doen mij weer iets inzien dat ik een goed half jaar was vergeten. Ik haat wielrennen.

Of is dat wat hard uitgedrukt? Nou, ik weet niet, het krijgt veel aandacht. Te veel naar mijn mening. Maar is het dat wel dat ik haat? Nee, ik denk dat het dat niet is, de reden dat ik wielrennen haat is dat het zo'n immens irritant fenomeen met zich meedraagt en zo velen inspireert om er in mee te gaan... Wielerterroristen.

En voor de mensen die niet weten op wat ik doel, ik heb het over de doorgaans dik in de midlife-crisis zittende mannen die niet beters met hun dag en leven weten te doen dan hun tijd te verslijten in een te spannend gesponsord pakje op een veel te dure fiets met een zelfbewustzijn en nonchalance waar een taxichauffeur van zou omvervallen. Altijd voorzien van een retro drinkbus, een veels te flashy helm en een grote bek waarmee ze je elk stukje accessoire op je fiets dat je ontbreekt zullen toeroepen terwijl ze zelf te koppig zijn om een bel te steken in plaats van je omver te duwen wanneer ze achter je rijden. Ja, ik haat ze.

En nu kun je wel denken dat het puur een stereotype is. Dat dit alles zwaar overdreven is, maar helaas. Natuurlijk zijn er genoeg uitzonderingen, maar ze worden overschaduwd door hun luidruchtige, overdreven fanatieke en quasi imbeciele collega's. Daarnaast zie ik ook echt niet in wat er plezierig is aan een eenzame tocht op een oncomfortabele fiets tegen een rottempo van jewelste. Nu ja, ze weten het blijkbaar zelf ook niet afgaande op hun gemiddelde humeur. Waarom toch?

Ik adviseer niemand om te stoppen met fietsen, allesbehalve. Ik vind gewoon deze vorm van fietsen ongelofelijk idioot. Er zijn genoeg sociale en in feite gezondere manieren om je bezig te houden met je fiets, het is echt niet alsof je keuze zo gelimiteerd is.

En het is spijtig, want op zich is wielrennen wel een mooie sport, ik vind het vreselijk om naar kijken, maar het heeft wel een zekere waarde als sport. Toch spijtig van die fanatiekelingen. Fans ruin everything!

10 reacties


Recommended Comments

Ik kan mij daar zo erg aan dood irriteren, van die mensen. Een keer reed ik gewoon netjes en toen trok opeens een hardfietser mij aan mijn arm te trekken en te schreeuwen, enorm asociaal dat soort mensen. :-(

Link to comment

Hetzelfde met hardlopers. Het blijft me verbazen hoe sommigen als een kip zonder kop een druk kruispunt oprennen zonder zelfs maar om zich heen te kijken. Op dat soort momenten vraag ik me altijd af of er een wet is dat zegt dat hardlopers stoplichten mogen negeren waar ik niets vanaf wist.

Link to comment

Op dat soort momenten vraag ik me altijd af of er een wet is dat zegt dat hardlopers stoplichten mogen negeren waar ik niets vanaf wist.

Een eigen interpretatie van een bepaalde wet kan misschien de reden zijn. Maar zelf zie ik niet al te veel hardlopers :v

Link to comment

Oh, hier in Friesland hebben we best veel fietspaden. Hier hebben we geen last van hardlopers, maar de fietsers hier zijn dus gewoon enorm vervelend. Helemaal die fietsers die dan de weg nemen in plaats van de fietspad die leeg is.... :7

Link to comment
Natuurlijk zijn er genoeg uitzonderingen, maar ze worden overschaduwd door hun luidruchtige, overdreven fanatieke en quasi imbeciele collega's.
Mijn mening over immigranten. :)

Te veel aandacht? Wielrennen is by far de meest intensieve sport. Wat die mannen allemaal eten op een dag om dan X uur te gaan trainen, dat een gans jaar lang om toch maar in die paar races hun best te kunnen doen.

Lijkt me dat wielrenners heel erg onderbetaald zijn als we gaan kijken naar bijvoorbeeld voetbal.

Link to comment

Het krijgt in mijn mening echt wel te veel aandacht hoor. Ronde van Vlaanderen was een vol kwartier nieuws. Er zijn echt wel interessantere/belangrijkere dingen dan dat om te tonen.

Link to comment

Het krijgt in mijn mening echt wel te veel aandacht hoor. Ronde van Vlaanderen was een vol kwartier nieuws. Er zijn echt wel interessantere/belangrijkere dingen dan dat om te tonen.

Wat wil je, een Vlaamsere rit dan dat bestaat er gewoon niet. In Nederland ligt men van wielrennen totaal niet wakker(al komt dat waarschijnlijk ook doordat men daar niet veel goede wielrenners heeft).

Ik ken overigens een Waal, in Wallonië is autosport meer in trek dan wielrennen. Maar Vlaanderen is op z'n zachtst gezegd wel wielergek, dus ik kan je frustratie als niet-supporter wel begrijpen. :puh:

Link to comment

Begrijp me niet verkeerd, het mag perfect vermeld worden hoor. Ik vind het dan niet interessant, maar het is niet dat ik niet begrijp dat het vermeld wordt, maar ik vind gewoon dat bij sommige dingen ze de lengtes wel wat mogen inkorten. Sommige voetbalverslagen zijn ook te lang, voor mij moet er niet meer in het nieuws dan de match zelf (behalve als men een interview heeft met Kompany want die man zegt altijd geniale dingen).

Link to comment

Voor wat die mannen doen (en de vrouwen ook, trouwens) verdienen ze wel veel respect en aandacht, vind ik. Vind het verrassend dat je zoiets gaat zeggen over wielrennen vóór voetbal. Als er nu één overschatte sport is, dan is het wel voetbal. Met gigantische bedragen smijten, miljoenen pompen in stadia die puur voor voetbal zijn bedoeld, landen die dingen die prioriteit zouden moeten zijn op de tweede plaats stellen om toch maar het WK te kunnen organiseren...

Daarnaast heb ik me nog nooit gestoord of last gehad van wielertoeristen. Meestal rijden ze toch zoveel sneller dan je en gevaarlijkere situaties dan de gemiddelde fietsende tiener veroorzaken ze ook niet in het verkeer.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...