Jump to content

The Underground

  • artikelen
    25
  • reacties
    188
  • bezichtigingen
    34933

De Avonturen van de heer Bertus #1 - Sir Burger


Phoenyxar

1838 bezichtigingen

Dit artikel is geschreven door TU-lid Sir_Ballas, Duke of McDerpington-on-the-Herp.

Fastfood, bron van overgewicht en jengelende kindertjes. Dit is een bekend gegeven, echter wil ik het dit blogartikel niet hebben over de gevolgen van fastfood, maar over de (wellicht overbekende) medewerkers in de fastfood branche. Ruwweg opgedeeld werken er 2 soorten: mannen en vrouwen. Dit lijkt me duidelijk. Als we die twee verder opsplitsen, zien we dat we bij de mannen 2 soorten hebben: de overenthousiaste manager, en de bepukkelde schoolverlater die een zakcentje wil verdienen. Dit spreekt weer allemaal voor zich. Als we bij de vrouwen kijken, wordt het al interessanter. Ook deze groep kunnen we opsplitsen in twee delen: de overenthousiaste baliemedewerkster (managementfuncties zijn blijkbaar nog niet weggelegd voor vrouwen, dit terzijde), en de bitchy baliemedewerkster die meer aandacht voor haar telefoon heeft dan voor de klant, maar die er desondanks toch al 2 jaar werkt en zelfs onlangs medewerker van de maand is geworden.

Dit onderwerp aangaande heb ik nog een leuk (verzonnen) verhaal. Ik was laatst bij de McDonalds (bij wijze van voorbeeld), en ik wilde graag een Big Mac. Dus ik sta daar: doe mij maar een Big Mac. Zegt ze, zonder op te kijken van haar beeldscherm dat ongetwijfeld zeer interessante inhoud bevatte: wilt u daar frietjes bij. Niet eens op een vragende toon, het was gewoon een zin, die ze alleen maar zegt omdat dit verplicht is volgens haar CAO. Dus ik zeg: nee. Zegt ze, weer zonder op te kijken van haar digitale gerief: dat is dan 5 euro. (geen accurate voorstelling van de prijs). Dus ik geef haar mijn kostbare geld, roept ze haar collega (verhaal gedramatiseerd voor een hogere entertainmentwaarde) om het geld in de kassa te proppen. Dus, 10 minuutjes later, ik zit aan een tafeltje, is m'n burger (of spons) klaar. Roept ze naar me: Je burger is klaar. Normaal gezien komt men dan je "voedsel" brengen, maar hier niet, omdat mevrouw te druk bezig was met twitteren en whatsappen over hoe kut haar baan wel niet is.

Nu ik aan het einde van mijn verhaal ben gekomen, wil ik nog een mededeling doen: Eet niet teveel fastfood. Je kent de documentaires over mensen die een maand lang alleen fastfood eten vast wel. Trek daar een les uit, doe eens gezond. Ga in plaats van een bakje patat eens een broodje gezond halen. Dit is misschien iets duurder, maar gezondheid heeft geen prijs.

8 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...