Jump to content

Sport Blog

  • artikelen
    40
  • reacties
    89
  • bezichtigingen
    50437

WK 2014 - Uitgelicht: Spanje


Venzio

1497 bezichtigingen

538df226799a7-uitgelicht.png

Geschreven door: BoerTijger

Voordat het WK 2014 begint in Brazilië blik ik met jullie even op de landen die tegen Nederland in de groepsfase gaan strijden. Deze keer de favoriet voor de groepstitel: Spanje!

Sinds september 2011 zijn ze afgebroken de nummer 1 van de FIFA-ranglijst en daarmee ook de grootste favoriet voor de WK titel, echter kan het nog wel spannend worden want nog nooit heeft een Europees land op Amerikaans bodem een WK titel gewonnen. 'La Roja', dat onder leiding staat van Vincente del Bosque, is ook de titelhouder nadat het met 1-0 in de finale van Nederland won 4 jaar geleden.

GTAGames.nl afbeelding

Keepers:

Iker Casillas, Pepe Reina, David De Gea.

Verdedigers:

Cesar Azpilicueta, Sergio Ramos, Gerard Pique, Javi Martinez, Raul Albiol, Jordi Alba en Juanfran Torres.

Middenvelders:

Xabi Alonso, Sergio Busquets, Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Xavi, David Silva, Koke en Santiago Cazorla

Aanvallers:

Diego Costa, Pedro, Juan Mata, David Villa en Fernando Torres

Selectie WK 2014 Spanje

Dit jaar doet Spanje voor de 13 keer mee aan het WK. Spanje werd in de kwalificatiereeks 1e met 6 overwinningen en 2 gelijkspellen. Ze moesten strijden tegen Frankrijk, Finland, Georgië en Wit-Rusland. Met gemiddeld 55.8 interlands per speler (23 spelers) heeft het veel ervaring. De captain, Iker Casillas heeft 153 interlands al gespeeld en heeft het record meeste interlands. Op nummer 2 staat Xavi met 131 interlands. De topscoorder van Spanje is er uiteraard ook bij, David Villa mag zich dat noemen met 56 doelpunten en hoopt er nog meer te maken. Komende zaterdag speelt Spanje zijn 'uitzwaaiwedstrijd' tegen El Salvador.

Spanje is op het WK 2014 dus ingedeeld met Nederland, Chili en Australië. 13 juni heeft Spanje haar eerste wedstrijd, en de wedstrijd waar wij als Nederlanders enorm naar uitkijken. Om 21:00, Nederlandse tijd, wordt er afgetrapt tussen Spanje tegen Nederland. Op 18 juni speelt Spanje tegen Chili, die wedstrijd is ook om 21:00 en Spanje stopt de groepsfase tegen Australië, die wedstrijd is op 23 juni om 18:00.

Aan jou de vraag; gaat Spanje zijn favorietenrol waarmaken?

3 reacties


Recommended Comments

Tof artikel. Ik denk echter niet dat Spanje dit WK in de wacht gaat slepen, puur door wat ze op het EK 2012 en in de Confederations Cup getoond hebben. Het EK werd wel gewonnen, maar behalve de finale, vond ik ze nooit echt sterk. In de Cofed Cup werden ze in de finale door Brazilië met 3-0 opzij gezet. Dat is voor mij de reden waarvoor ik denk dat ze het deze keer niet gaan halen.

Link to comment

Ik vind dit eerlijk gezegd niet zo'n sterk artikel. De vele stijlfoutjes en oppervlakkigheid van het artikel vind erg jammer, hier had meer uitgehaald kunnen worden.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...