Jump to content

Sport Blog

  • artikelen
    40
  • reacties
    89
  • bezichtigingen
    50458

WK 2014 - De verrassing uit Salvador!


Venzio

2831 bezichtigingen

"Swingend Oranje slacht wereldkampioen Spanje op historische avond" - AD

Een euforisch gevoel komt er bij mij los, wat een wedstrijd was dit. Voor de mensen die onder een steen hebben gelegen: Nederland heeft regerend Europees- en wereldkampioen met 5-1 afgeslacht. Een ontketend Nederland heeft niet alleen onze harten veroverd, maar ook die van anderen over de hele wereld. Een visitekaartje voor het voetbal was dit misschien wel, op die arbitrale blunder na dan.

"Het trauma van Zuid-Afrika voor even vergeten" - Telegraaf

Weinig mensen dichtte Nederland een kans toe op een overwinning tegen Spanje, de 'wraak' zou er helemaal niet komen. Integendeel zelfs, Spanje werd vernederd door een ontketende Arjen Robben, Robin van Persie en Daley Blind. De spelers die het aanvankelijk zouden moeten doen, hebben het gedaan.

De wedstrijd begon redelijk gelijkwaardig met een licht voordeel voor Spanje, maar Nederland kreeg de eerste kans. Wesley Sneijder kreeg de bal van Robben en kon door naar het doel, een slap schot volgde die gestopt werd door Casillas. Was dit een voorbode op meer of had dit zojuist de enige kans geweest? Het bleek de omschakeling te zijn, Spanje werd beter en kwam meer in het spel, ze kregen de overhand. Na een aantal kansen krijgt Diego Costa de bal en die loopt naar de rand van het strafschop gebied, loopt naar binnen en maakt misschien wel een van de slimste schwalbes ooit. Hij stapt op de voorbij glijdende De Vrij en laat zich slim vallen, strafschop voor Spanje! Xabi Alonso ging achter de bal staan en schoot die er fijntjes in: 1-0 voor Spanje. De wedstrijd ging door en Spanje had nog steeds de overhand, een prachtige bal van Iniesta naar David Silva die 1-op-1 komt met keeper Cillessen, hij schiet hem er niet in, het blijft 1-0. De actie van de wedstrijd volgde direct hierna, een prachtige bal van Blind en Robin van Persie kopt hem er fantastisch in, 1-1!!!

tyIVsFn.gif

Mogelijk het doelpunt van dit WK

De rust is voorbij en de Nederlandse spelers komen met vertrouwen het veld op, we gaan weer beginnen! Je zag gelijk dat de Nederlanders het vertrouwen hadden, ze speelden vrij en leverden veel druk. Nog geen 8 minuten later -door weer een pass van Blind- kwam de 'verlossing': Robben kreeg de bal geweldig aangespeeld en nam die bal vervolgens fantastisch aan, zijn welbekende kap naar zijn linker volgde en daar werd voor de zoveelste keer weer ingetrapt, een knal en we staan op voorsprong tegen de regerend wereldkampioen, 2-1!!

Het spel draait om en we zijn weer 10 minuten verder. Een overtreding van Piqué, iets buiten het strafschop gebied. De vrije trap wordt genomen door Sneijder, Casillas tast mis en de bal vliegt over, maar daar staat De Vrij en die kopt de bal er in, wie gelooft dit? 3-1 voor Oranje!! Nederland heeft echt het overwicht op dit moment en het straalt van zelfvertrouwen. Dan volgt eindelijk een positieve arbitrale beslissing, een 'doelpunt' wordt terecht afgekeurd voor buitenspel, goed gezien door het arbitrale trio -of hoeveel man het ook mag wezen- het blijft dus 3-1 in het voordeel van Oranje.

Spain-v-Holland-009.jpg

Het was de avond van Oranje, het was zeker niet de avond van Casillas, de keeper die dit seizoen niet veel heeft gekeept bij Real Madrid. Een blunder van jewelste volgde, hij nam de bal niet lekker aan en Robin van Persie kon daar van profiteren, en dat deed hij ook. Het werd toen wel tijd om mezelf af te vragen of ik wel wakker was, is dit niet een enorme droom en dat ik zo wakker zou worden? NEE, het staat echt 4-1! Het was ongelooflijk.

De Brazilianen in het stadion genoten ook van het spel, mooi flitsend voetbal, iets wat de Brazilianen de avond daarvoor (nog) niet lieten zien. Bij elke pass van Nederland werd gejuicht en geklapt, een feest was losgebarsten in Arena Fonte Nova, maar vast ook in heel Nederland. Een feest was het zeker niet voor de spelers van Spanje, ze konden wel door de grond zakken, maar het was nog niet genoeg voor de Oranje Leeuwen, ze hadden honger naar nog nét iets meer!

"ROBBEN-WAHNSINN & War das der neue Weltmeister?" - BILD

De man die al twee seizoenen in absolute top vorm verkeert doet het weer, hij neemt wraak op Casillas. Een sprint van ver op de eigen helft tegen Ramos die meters voorsprong heeft, maar met een absolute topsnelheid gaat hij Ramos voorbij en blijft rustig, heel erg rustig. Hij gaat Casillas voorbij en schiet hem diep de kruising in, het staat gewoon 5-1 voor Nederland. Een afslachting van jewelste. Nederland krijgt zelfs kansen op 6-1 en misschien wel 7-1, helaas worden deze niet in het doel geschoten.

De scheidsrechter fluit af, op het scorebord staat één tegen vijf. Nederland zorgt voor een van de grootste verrassingen in de geschiedenis van alle wereldkampioenschappen.

Hup Holland Hup!

11 reacties


Recommended Comments

Als een echte Nederlandse journalist wordt de fout op Casillas bij de 1-3 niet vermeld.

Als zelfs Belgische media het niet vermelden -die overal op zeiken mbt tot het Nederlands elftal- en ik er ook geen fout in zie, dan hoef ik dat niet te vermelden. Misschien is een keer wat minder pro-Spanje worden met dat gegeil op alles wat ze doen.

Link to comment

MP, wij kunnen op dit moment ergens trots op zijn. Een geweldige prestatie, fout of niet. Dat zie ik Belgie nog niet waar maken. Zoals jij nu op Nederland reageert, vat ik alleen maar op als jaloezie. Jaloezie op iets wat je eigen land niet waar kan maken.

Link to comment

Als zelfs Belgische media het niet vermelden -die overal op zeiken mbt tot het Nederlands elftal- en ik er ook geen fout in zie, dan hoef ik dat niet te vermelden.

Ik citeer:

"Casillas wordt gehinderd in 'de kleine carré' en dat moét de scheids altijd fluiten."

Belgische media is overigens helemaal niet anti-Nederlands elftal, je hebt duidelijk de koppen niet gelezen van de afgelopen wedstrijd.

Misschien is een keer wat minder pro-Spanje worden met dat gegeil op alles wat ze doen.

En deze reactie slaat dus duidelijk nergens op.

MP, wij kunnen op dit moment ergens trots op zijn. Een geweldige prestatie, fout of

niet.

Ontken ik dat? Ik zeg gewoon dat de fout op Casillas niet vermeld wordt.

Dat zie ik Belgie nog niet waar maken.

Oh wauw, is de zielige België versus Nederland discussie weer op gang getrokken?

Zoals jij nu op Nederland reageert, vat ik alleen maar op als jaloezie.

Dude, heb je m'n reactie gelezen in het topic? Ik zeg dat er een fout is, is dat jaloezie? Wel, dan ben ik inderdaad jaloers. Maar niet heus. :7

Jaloezie op iets wat je eigen land niet waar kan maken.

...Ja, de zielige discussie is duidelijk op gang getrokken.

Jongens, hou alsjeblief op met dit zielig gedoe. Ik zeg dat er een fout is, meer niet. Maar nee, jullie maken daarvan dat ik jaloers ben, dat België kut is en dat ik op Spanje geil. Jemig man..

Link to comment

Dude, heb je m'n reactie gelezen in het topic? Ik zeg dat er een fout is, is dat jaloezie? Wel, dan ben ik inderdaad jaloers. Maar niet heus. :7

Op hoe zo'n manier? 'Echte Nederlandse journalist' alsof wij feiten achterhouden om er zelf beter van te worden. Jammer

Link to comment

MegaPilot zei op :

Dude, heb je m'n reactie gelezen in het topic? Ik zeg dat er een fout is, is dat jaloezie? Wel, dan ben ik inderdaad jaloers. Maar niet heus. :7

Op hoe zo'n manier? 'Echte Nederlandse journalist' alsof wij feiten achterhouden om er zelf beter van te worden. Jammer

Nee, gewoon chauvinisme van de Nederlandse journalisten? Is hier ook in België mbt de Rode Duivels. Ik zie het nut niet in van dat te ontkennen. Vele Nederlanders hier zeggen de wedstrijd te hebben bekeken op een niet-Nederlandse zender omdat de commentatoren duidelijk niet objectief waren, zegt imo genoeg.

Link to comment

Ik neem aan dat je doelt op deze fout? Klik

Dat wordt netjes vermeld op verschillende nieuwssites

Tja, niet in het verslag van Venzio en niet in het Nederlandse verslag dat ik heb gekeken.

Link to comment

Dit artikel is helemaal niet objectief bedoeld, ik schrijf dit vanuit Nederlands 'oogpunt'. Als ik straks een artikel schrijf over België dan zal ik het ook als 'supporter' van België schrijven. Ik heb nooit gezegd dat ik een 'objectieve' bron wil zijn.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...