Jump to content

The Oceans Blog

  • artikelen
    34
  • reacties
    157
  • bezichtigingen
    27577

De Gestolen Beker - Opdracht 7


Dutchy3010

661 bezichtigingen

f9Lac0P.png

Ontbrekende woorden

In deze opdracht moet u de ontbrekende woorden in de onderstaande tekst invullen. Achter het woord staat tussen haakjes een getal. Dit getal zegt welke letter je moet hebben van het woord dat je invult. Daarnaast staat er een rekenkundig teken (+ of -). Het is de bedoeling dat je de letter omrekent naar een getal op de manier van A = 1, B = 2, C = 3, enzovoorts. Vervolgens geeft het rekenkundige teken aan wat je met dat getal moet doen. Een voorbeeldje ter verduidelijking:

Nederland won afgelopen vrijdag van ... (3, +). Daarbij scoorden Robin van Persie en Arjen ... (3, +) beiden twee keer en De Vrij eenmalig. Nederland kwam nog wel op achterstand door een makkelijk gegeven ... (4, -).

De antwoorden zijn respectievelijk Spanje, Robben en penalty. De derde letter van Spanje is een "a", wat gelijk staat aan 1. De derde letter van Robben is een "b", wat het cijfer 2 oplevert. De vierde letter van Penalty is een a, ofwel het cijfer 1. Gezien de rekenkundige tekens is het 1 + 2 - 1, ofwel het antwoord is 2. Deze systematiek is bij het onderstaande verhaaltje ook toegepast, waardoor je het cijfer kunt vinden.

Let op, er zijn 11 ontbrekende woorden in totaal. Veel succes!


De geschiedenis van GTA Forum

2003 was het jaar waarin het allemaal begon. In januari kreeg @Joriz het idee om GTAGames.nl op te zetten en hij gaat aan de slag met het concept. Tot aan augustus is hij druk bezig en dan weet hij het zeker: het domein GTAGames.nl wordt geregistreerd. Toen kwam er druk op Joriz om de website online te gooien. Dit gebeurde uiteindelijk in oktober, 22 oktober 2003 om precies te zijn. Nog in datzelfde jaar, in december, krijgt de website zijn inmiddels beroemde ... (1, +) kleur.

Joriz laat er geen gras over groeien, want in april 2004 komt er al een Engelstalige versie van het forum online. Om het zichzelf gemakkelijker te maken en om de afstand tussen het forum en slechte leden te vergroten, verlaagt hij de norm van 10 waarschuwingen naar 5. Het gaat goed met de website, want in mei van 2004 erkende Rockstar Games het forum als een GTA-fansite. Leden werden destijds nog gepromoveerd tot Superlid wanneer ze 100 berichten bereikten, dit werd in ... (2, -) 2004 afgeschaft. De groep Megaleden wordt in september gelanceerd en om megalid te worden, moet je als Superlid 1000 posts hebben bereikt. In oktober bestaat het forum alweer 1 jaar en heeft het 1.000 leden.

2005 begint ongelukkig met een server crash van een paar dagen. Er wordt een tijdelijk forum opgezet die helemaal vol gespamt wordt. Nog in diezelfde maand verdubbelde het leden aantal naar 2.000 en wordt de 1.000 berichten regel van Megaleden afgeschaft. Megaleden worden nu verkozen in hun eigen forum. In april maakt de jaarlijkse 1 april zijn intrede. De versie van 2005 was de aankondiging van GTA ... (2, +), wat door veel leden en andere fansites heel erg serieus wordt genomen. We zijn nu halverwege 2005 en het forum telt op dit moment 10.000 leden. Dat is 5x het aantal van het begin van het jaar. De gebruikersgroepen krijgen nu hun eigen kleurtje en is het mogelijk om je gebruikerstitel aan te passen. Een maand later stijgt het leden aantal met 50% en bedraagt het aantal leden nu 15.000 leden. De release van GTA San Andreas voor de PC heeft een enorme boost aan het ledenaantal gegeven. In oktober wordt ... (2, +) gepresenteerd. Om dit te promoten wordt het account @Jim aangemaakt om het forum nerveus te maken met de boodschap: 'Het komt'. In november worden de eerste forum awards aangekondigd en hier wordt heel positief op gereageerd, waardoor het zich jaarlijks zal gaan herhalen. December van 2005 staat in het teken van Club Elmo. Dit resulteert uiteindelijk in de Gangs & Corporations sectie.

Zoals ik al zei, wordt in januari 2006 het Gangs & Corporations opgericht naar aanleiding van Club Elmo. Tevens heeft het forum op dit moment 25.000 leden, waarna het forum de respectlist introduceert. Maart 2006, The ... (3, -) worden de eerste corporation van het forum. Maandje 4 van 2006 en het forum telt alweer 30.000 leden en het stijgt op zijn dooie gemak verder. Ook in 2006 is er een 1 april grap. Bij deze versie worden alle postcounts op 0 gezet, wat resulteerde in 50 PB's bij de administrators. In de warme zomer van 2006 wordt Oceans Weekly News gelanceerd, het forum heeft vanaf nu een eigen forum krant die elke week zal verschijnen. In het begin van de herfst, september, telt het forum 40.000 leden en maar liefst 500.000 posts. In oktober 2006 worden GTAGames en het forum geïntegreerd en bestaat het forum alweer 3 jaartjes. De blog-sectie wordt geïntroduceerd.

2007 begint direct goed met een nieuw record bij het aantal bezoekers online, namelijk 426. Daarnaast krijgt het profiel een flinke update, waardoor je nu reacties kunt achterlaten en vrienden kunt toevoegen. Het is maart en het is nog geen twee maanden geleden dat het record van het bezoekersaantal werd verbroken of het wordt opnieuw verbroken met een aantal van 778 bezoekers. 2007 kent misschien wel één van de beste april grappen uit de geschiedenis van het forum. De crew lanceert een sollicitatie knop voor de functie van ... (1, +). Alleen brengt de knop je naar het leden profiel van 1 april waarbij een signature zichtbaar is met: Ongeschikt. Superleden en Megaleden worden niet langer in hun eigen forum gekozen maar in het Moderator forum, om zo de kwaliteit meer te kunnen garanderen. Halverwege het jaar 2007 ziet de Engelse WikiGTA het levenslicht met maar liefst 1294 pagina's, die tot op de dag van vandaag steeds wordt uitgebreid. In oktober bestaat het forum alweer 4 jaar en om dat te vieren, wordt een groene lay-out gelanceerd met de naam: KiwiGTA.

Ook 2008 kent weer een 1 april grap, alleen werd die niet zo goed ontvangen door de leden. Het forum introduceerde een leeftijdscontrole en aangezien er veel jeugdige leden zijn, werden zij van veel rechten gestript wat leidde tot boze reacties. De ... (1, -) zou eigenlijk maar tijdelijk zijn om GTA IV te bespreken, maar aangezien het zo goed is bevallen, is het nu een vast onderdeel van het forum geworden. In oktober bestaat het forum 5 jaar en telt het maar liefst 1.000.000 berichten. Een mijlpaal om trots op te zijn!

2009 is op zich een rustig jaar, want er zijn vooral veel crew verschuivingen geweest. Natuurlijk ga ik dat niet allemaal opnoemen, maar nu ik toch het onderwerp crew heb aangesneden: het ... (5, -) forum wordt in 2009 gelanceerd. Dit forum helpt je problemen met een crewlid op te lossen als dit via PB niet lukt. Overigens bestaat het forum nu 6 jaar en wordt er een reputatie systeem gelanceerd waarbij leden posts kunnen waarderen met een cijfer.

Helaas werd in januari van 2010 het reputatie systeem alweer verwijderd omdat het niet aansloeg. Ook GTAGames gaat met de tijd mee en maakt daarbij een ... (3, +) account aan om zo nieuwe leden aan te trekken en zich bewust te maken van WikiGTA en de gezelligheid op het forum. De grap van het jaar, 1 april, is in 2010; GTA Amsterdam. Helaas hebben leden het al snel door, door de datum waarop het gepost wordt en aangezien er geen bronnen worden vermeld, iets wat Joriz normaal gesproken altijd doet. Gangs & Corporations wordt vernieuwd naar de versie zoals we het nu kennen. Het forum bestaat nu inmiddels alweer 7 jaar.

Ik kan 2011/2012/2013 het beste in 1 alinea beschrijven want er is namelijk niet veel gebeurt in de genoemde jaartallen. In december van 2011 telt het forum alweer 10.000 leden en bestaat het 8 jaar. Een jaartje later, november 2012 wordt een ... (2, +) gelanceerd voor gebande leden. Ze krijgen een paar maanden om zich weer aan te melden op het forum en om zo weer gezellig mee te kunnen praten over GTA en andere willekeurige onderwerpen.

Ook de 1-april grap van 2013 is komisch en trekt hier en daar rare gezichten. De groepen Megaleden en Superleden zouden verdwijnen. Een nieuwe update onder je avatar, wat aantoont hoeveel awards je hebt gewonnen. Leuk dingetje als je wilt pronken met je awards. In oktober bestaat het forum alweer 10 jaar en lanceert een speciale contest waarbij je een PS3 en GTA V kunt winnen. De groep ... (4, -) wordt opgericht voor ex-Globale Moderators en Administrators. Administrator @Dutchy3010 behaalde de legendarische postcount van 10.000 en kreeg 100 pips cadeau en een bijpassende nieuwe naam, namelijk Spamslet10000. Natuurlijk kon Joriz ook niet achter blijven met de hype en maakte hij daarom ook nog even een Facebook account aan voor GTAGames.nl.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...