Jump to content

The Oceans Blog

  • artikelen
    34
  • reacties
    157
  • bezichtigingen
    27606

College Tour GTAF! - Jowx


Dutchy3010

1404 bezichtigingen

z29OmY5.png

24 vragen… 27 leden… 1180 berichten… The Oceans College Tour is van start gegaan!

Op 10 juli werd de allereerste editie van The Oceans College Tour gehouden, met een zeer geëerde gast: Jowx! In de tijd van de College tour is het respectabele aantal van 1180 berichten geplaatst in de chat door 27 verschillende leden in ongeveer 3 uurtjes tijd. Daarbij heeft 1973 er het meest geplaatst - 206. Frappant detail is dat hij in die 206 berichten maar liefst 86 smileys heeft geplaatst, waarvan een groot deel zonder tekst. Verder hebben JustHano (129 berichten) en logischerwijs Jowx (121) veel berichten geplaatst. Ook _Night-Men_, MegaPiot en Dexist hebben zich veelvuldig laten zien.

Dutchy3010: Welkom allemaal bij het eerste deel van de College Tour GTAF! Een bijzonder welkom voor Jowx, onze allereerste gast. Jowx, ARE YOU READY???

Jowx: Bring it on...

Dutchy3010 (vraag 1): In andere interviews wordt vaak gestart met "Waarom ben je ooit geregistreerd". Wij beginnen liever bij het laatste, "Wat is de reden dat je ooit ineens weg bent gegaan?".

Jowx: Er is niet echt een bepaalde reden.. Ik werd overvallen door een drukke periode in mijn echte leventje en liet het forum verwaarlozen.. Het was eerder een gebrek aan een goed overzicht dan aan tijd achteraf gezien... Dagen werden weken, weken werden maanden.. De drempel om weer actief te worden werd alsmaar groter... En er direct definitief een punt achter zetten was erg lastig voor me, dus zo bleef ik een tijdje een admin in winterslaap...

GTAGames.nl afbeelding

Megadreams (vraag 2): Je hebt uiteindelijk wel zelf dat besluit genomen. Wat heeft je dat doen besluiten?

Jowx: Volgens mij heb ik na een goed gesprek met Jet de knoop doorgehakt en mijn vertrek diezelfde avond officieel gemaakt.

"In necessariis unitas, in dubiis libertas, in omnibus caritas"

Organisatie (vraag 3): Je bent lang weg geweest van het forum. Als je nu terugdenkt aan de tijd van toen; wat schiet je dan als eerste te binnen?

Jowx: De start van TOC in de zomer destijds... Hele avonden met een hechte groep aan het kletsen over de meest onzinnige onderwerpen en over hele serieuze zaken in het leven..

Megadreams (vraag 4): Je besloot uiteindelijk om het forum achter je te laten maar zoals we allemaal wel weten is dat helemaal niet gemakkelijk. Wat was nou het moeilijkste om achter je te laten?

Jowx: Wat een kutvraag.. Het is lastig om een specifiek onderdeel van het forum te benoemen.. Ik denk dat het lastig is om ergens afstand van te doen waar je jaren lang tijd en moeite ingestoken hebt.. Je weet dat wanneer je echt vertrekt het weer even duurt voordat je terug bent op dezelfde plaats.. Je sluit echt een deur achter je die je niet zo makkelijk weer open krijgt.. Daarnaast natuurljk de contacten met een aantal leden, maar dat is logisch..

GekkieJ01 (vraag 5): Hoe is de band tussen NandroDavids en Jowx altijd geweest, het lijkt mij dat ze elkaar altijd tegenwerken door altijd de beste te willen zijn, het uiterste kunnen behalen.

Jowx: Nandro en ik hebben niet echt een band gehad, we hebben elkaar nauwelijks gesproken.. Af en toe een aanvaring hier en daar en we hadden beide een sterke eten mening.. Of moet ik dat koppig noemen? Verder heb ik altijd enorm veel respect gehad voor zijn projecten op het forum, hij kan een leuke column schrijven en laat zich door niemand van z'n pad af brengen.. Dat mag ik wel.. Altijd de beste willen zijn en overal het uiterste proberen te halen is wel echt iets wat in me zit, hoe Nandro daarin zit kan ik niet zeggen.. Maar ik denk niet dat dat de reden is geweest waarom wij zo nu en dan een aanvaring hadden..

GekkieJ01: Want jullie hebben wat dat betreft dezelfde eigenschap.

Jowx: Dat weet ik niet.. Nandro had een sterke eigen mening en ik ook.. Soms kan dat botsen, zeker wanneer we allebei te koppig waren om water bij de wijn te doen.. Maar dat heeft niets met de beste willen zijn te maken..

Megadreams (vraag 6): We weten nu waarom je weg bent gegaan, maar nog niet waarom je terug bent gekomen. Ineens kwam je weer boven water, hoe dat zo?

Jowx: Jet had weer eens het achterlijke idee om TOC opnieuw op te starten.. Met pijn in m'n hart moest ik uiteindelijk besluiten om daar niet actief als leider in mee te gaan.. Echter was ik daardoor wel weer even online, en dan merk je hoe leuk het hier soms kan zijn waardoor je min of meer blijft plakken..

ERRWINS (vraag 7): Nu je terug bent en het sfeertje weer hebt geproefd, krijg je dan geen heimwee naar je rode jasje?

Jowx: Uiteraard begint het dan al snel weer te kriebelen.. Maar aan de andere kant besef ik ook dat het een enorme opgave wordt om dat weer te bereiken.. Dat gaat me weer veel tijd kosten die ik op dit moment simpelweg niet heb..

ERRWINS: Als je naar -Matthijs- kijkt, dan is het geen enorme opgave. Maar mocht je wederom tijd hebben voor deze hobby, zal je dan de kans benutten om weer admin te worden?

Jowx: Misschien wel.. Dat hangt er vanaf hoe het forum er op dat moment uit ziet..

skullz-000 (vraag 8 ): Wat vind je van The Oceans nu het terug is ?

Jowx: Tja, beetje een open deur intrappen hè.. Geweldig natuurlijk, oude herinneringen komen weer boven drijven en het is echt waanzinnig om te zien dat er na zoveel tijd nog steeds zoveel leden zijn die zich op een leuke en gezellige manier weten te verbinden, het anderen naar de zin proberen te maken en zich collectief inzetten om G&C weer naar een nieuw niveau te tillen.. Ik ben dan ook erg trots op de leiding, de medewerkers en alle 'gasten' die geholpen hebben om van TOC binnen zo'n korte tijd weer zo'n succes te maken!

(1973: Oceans....Boven Drijven)

"DAAAAAAAAAH!"

Organisatie (vraag 9): Je hebt al vele kleurtjes gehad hier op GTAForum maar de meest opvallende is wel je huidige oranje kleur. Wat ging er door je heen toen je merkte dat je als erelid was benoemd?

Jowx: Uhm.. Ik was vereerd denk ik.. Het is goed dat het forum op deze manier leden in het zonnetje worden gezet die veel voor het forum hebben betekend.. Verder doen rangen en kleuren me nog steeds niet zo veel.. Ik kan bv. niemand warnen.. Dan heb ik ook niets aan die oranje kleur... En buiten het WK om vloekt het ook nog enorm met m'n schoenen..

GTA5BOY (vraag 10): Hoe beleefde je je tijd op het forum toen jij er was?

Jowx: Leuk! Het was erg gezellig, veel behulpzame leden en veel hechte vriendengroepen!

MegaPilot (vraag 11): Wat vind je van de huidige sfeer op het forum? Snak je ook terug naar vroeger zoals andere oude rotten?

GTAGames.nl afbeelding
GTAGames.nl afbeelding

Jowx: De sfeer is anders dan vroeger, de leden zijn anders dan vroeger en de hele wereld is anders dan vroeger.. Ik ben niet echt actief op het forum, ik kan weinig zeggen over de echte sfeer die er hangt.. Maar ik snak zeker niet terug naar die tijd.. Het was een onvergetelijke tijd en als je daar aan terug denkt haal je vaak de positieve punten naar boven.. Ik denk dat het het beste is om vroeger te laten voor wat het is.. Zo zullen er over 5 jaar de huidige leden terug kijken op 2014 en zeggen dat toen alles beter was.. Voor zover ik kan beoordelen zijn er nog steeds veel behulpzame leden, vriendengroepen en een crew die het beste met het forum voor heeft. Dus dan zal de sfeer ook wel goed zijn denk ik.. Niet beter dan vroeger, niet slechter dan vroeger.. Maar anders. Verder ben ik niet lang genoeg "terug" om te oordelen over leden die ik niet ken uit m'n vorige forumleven...

Dutchy3010 (vraag 12): Wie vind jij het meest ondergewaardeerde lid van dit forum?

Jowx: Jeetje, wat een vraag... Ik kan op dit moment niet iemand aanwijzen vrees ik.. Wel zijn er leden die ondanks dat ze beloond zijn met een rang, lang niet de waardering ontvangen die ze verdienen.. Waar jij, Jet, er imho ook een van bent..

Megadreams (vraag 13): Iedereen doet wel dingen waar ze trots op zijn... maar ook dingen waar ze dan weer niet trots op kunnen zijn. Op wat in jou forumverleden ben je het minste trots?

Jowx: Achteraf gezien had ik liever op een nette manier afscheid genomen.. Helaas is het op een minder nette manier verlopen.. Daar ben ik zeker niet trots op..

ERRWINS: Hoe heb je dat (je afscheid, red.) gedaan?

Jowx: Een hele lange periode van inactiviteit, geen communicatie, etc...

ERRWINS (vraag 14): Iedereen heeft wel eens van Jowx gehoord. Oude leden kennen je en nieuwe leden zien je vooral in het erelid sectie. Maar wie gaat er schuil achter dat konijntje?

Jowx: Die konijn kwam bij het uitkomen van dat spel in een aantal hilarische filmpjes voorbij.. Sindsdien is het min of meer blijven hangen en was DAAAAAAAAAH ook nog eens de uitspraak van het jaar geworden.. Verder heb ik niets met konijnen.. Ze smaken btw naar kip.. Hmmm.. Kip..

ERRWINS: Ik vroeg WIE zit er achter dat konijn, niet wat…

Jowx: Wie er achter Jowx zit bedoel je? Ik heet Joris, 25 jaar, gek op voetbal, lekker eten, mountainbiken.. Vaste relatie met een onwijs leuke meid.. Woon samen, geen kinderen.. Leuk salaris en een brakke auto...

ERRWINS: Brakke auto bij een leuk salaris?

Jowx: Ja, zo lang dat ding me brengt waar ik moet zijn heb ik er vrede mee... Hecht geen waarde aan die dingen en besteed er daarom ook vrij weinig geld aan...

GekkieJ01 (vraag 15): Jowx, ik hoorde uit betrouwbare bron dat je een sixpack hebt, klopt dat?

Jowx: Ja, dat klopt.. Alleen ik heb er zelf al 5 op.. Wil jij de laatste?

Jesperkaj (vraag 16): Je hebt een hele lange tijd deel uitgemaakt van de crew, waar je het zelfs tot Admin geschopt hebt. Wat vind je van de huidige generatie crewleden? Zie jij i.t.t. vorige generaties gelijkenissen of juist verschillen in de houding en werkwijze van de crew?

Jowx: Er zijn een aantal crewleden waarbij ik mijn twijfels heb.. Maar ook die ken ik niet goed genoeg om daar echt een oordeel over te hebben.. Misschien zijn ze wel geweldig, afgestemd op de huidige doelgroep.. Maar het valt me op dat die groep zich vaak negatief uitlaat over leuke dingen op het forum.. Vroeger wist elk crewlid dat hij overal een voorbeeldfunctie heeft en niet alleen in zijn forum.. Nu lijkt het soms alsof crewleden buiten hun eigen gebied zich gedragen als idioten omdat ze daar geen rechten hebben om te modereren en soms zelfs in G&C de regels overtreden of onderdeel uitmaken van een gang die regelmatig maling heeft aan de regels.

n6dy1HH.png

Megadreams (vraag 17): Je kent niet alle moderators, maar wel alle GM+. Wat vind je van hen?

Jowx: De GM groep is een degelijke groep.. In het kamp van de Admins is het jammer dat er veel niet echt actief zijn...

Dutchy3010 (vraag 18): Wat vind je van de huidige gangscene op dit forum?

Jowx: Het kan wel weer wat leven gebruiken, nieuwe corps, vers bloed en nieuwe concepten.. Het concept van The City ofzo is erg leuk, alleen zie ik weinig gebeuren op dit moment... Wellicht dat TOC daar als ze weer corp. zijn iets aan kan veranderen..

MegaPilot (vraag 19): Je bent terug Administrator en mag zonder overleg 1 wijziging doorvoeren op het forum. Welke maatregel zou je doen?

Jowx: Ik zou een verplichte IQ test inbouwen bij het registreren.. Onder een bepaalde score heb je automatisch een IP-ban..

"Zolang ik hier mod ben, ben jij mijn bitch en niet omgekeerd."

gallery_536_30_31852.pngUitspraak_van_het_jaar_2009.png

Dutchy3010 (vraag 20): Wat vind je van de huidige super- en megaleden, Jowx?

Jowx: Kan weinig zeggen over de huidige SL en ML... Ken ik ze niet goed genoeg voor...

Organisatie (vraag 21): Wat is de moeilijkste beslissing ooit geweest als crewlid?

Jowx: Stoppen, uiteraard... Daarbuiten, uhm.. Geen idee.. Heb weinig beslissingen genomen die echt een grote impact hadden...

Dutchy3010 (vraag 22): We hebben het er daarstraks al even over gehad... Over de zegswijze "vroeger was alles beter". Uiteraard is dat een subjectieve uitspraak, maar objectief kan je dat enigszins staven aangezien het totaal aantal posts per dag redelijk is gedaald. Hoe denk jij dat dit komt?

Jowx: De postcount is niet meer zichtbaar, dus minder spam...

Megadreams (vraag 23): Jij bent ooit gestart met OWN, samen met TOC leden destijds. Wat vind je er nu van?

Jowx: Ik vind het fantastisch om te zien dat OWN nog steeds zo'n mooi project is waar veel leden met passie en plezier aan werken.. Maakt me erg trots!

Dutchy3010 (vraag 24, slotvraag): Tijd voor de laatste vraag, voor mij in ieder geval de belangrijkste... Jowx, ben je van plan te blijven? Wat zijn je toekomstplannen?

Jowx: Weet ik echt niet, ik zie wel waar het schip tegen de rotsen vaart... Ik heb de goede/slechte eigenschap om niets te plannen... Dus wie weet wat de toekomst brengt...

MLfWfQo.png

Namens iedereen willen wij Jowx bedanken dat hij het proefkonijn wilde zijn voor dit project! Wij vonden het een geslaagde avond, zeker een goede "trial"! Willen jullie nog zo'n college tour meemaken? En wie willen jullie dan geïnterviewd zien, aan wie willen jullie dan je kritische vragen stellen? Geef nu jouw mening in de reacties!

9 reacties


Recommended Comments

Mooi verslag, kudos daarvoor. Vond zelf de avond af en toe wat rommelig, maar hé, het was de eerste keer ;)

Voor een volgende keer... Silverbyte. Er zijn er zoveel die 'interessant' zijn, en Silverbyte is er daar zeker één van.

Link to comment

Tof om te lezen, blijf het een goed concept vinden dit. Een volgende keer hoop ik er bij te kunnen zijn, ben wel benieuwd hoe het er dan aan toe gaat :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...