Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79220

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Vakantie


Phoenyxar

1092 bezichtigingen

Vakantie

Ja, we zijn al voer de helft... Van de eerste twee maanden dan, want ik ben eigenlijk nog maar half. Maar elk jaar ervaar ik toch eenzelfde vraag tijdens die vakanties. Hebben we echt die twee maanden nodig?

Vakantie is altijd leuk, zo hopen aan vrije tijd klinkt aangenaam want zo'n gebrek aan verdere verplichtingen voelt zo lekker, maar ergens heb ik toch het gevoel dat het na een lange tijd zijn waarde wat verliest. Ik heb altijd het gevoel dat ik mijn vrije tijd op schooldagen veel beter benut dan ik dat nu doe.

Want elk jaar kijk ik terug op mijn vakantie met de vraag: "Wat heb ik eigenlijk gedaan deze vakantie?" En het is eigenlijk niet dat ik niets doe, maar het lijkt gewoon allemaal zo weinig als je het vergelijkt met periodes waar je wel iets te doen hebt. Niets te doen hebben maakt ons nogal lui... Niet dat we het anders niet zijn, maar het idee dat je onaangename dingen moet doen motiveert je wat meer om leuke dingen te organiseren als tegenhanger.

Soms vraag ik me af of het niet interessanter zou zijn om die twee maanden wat meer te herverdelen over de rest van het jaar. Een dikke maand in de zomer (want uiteindelijk is naar school gaan in de zomer niet het beste vooruitzicht), wat extra weekjes in de winter, twee rond maart en de rest als extra vrije dagen. Misschien haalt het ons dan wel wat uit een productief schema, anderzijds functioneert de huidige zomervakantie als een immens schisma elk jaar, dus wat is het beste?

Ik weet het niet, ik geniet elk jaar wel van die paar weken dat ik hier onderuit lig en me wat kan toewijden aan dingen waar ik normaal niet toe zou komen, maar toch lijkt het allemaal niet wat ik zou willen. Wellicht heb ik gewoon die druk van buitenaf nodig die het schoolgaan dan invult. Lastig om met zekerheid te zeggen.

Tja, wie gaat het zeggen. Nog anderen die hetzelfde ervaren? Of genieten we allen gewoon lekker van de zomer? Kan allemaal en hopelijk is het voor allen al een mooie zomer!

1 reactie


Recommended Comments

Ik vind het ook te lang. Maar het is opzich ook wel fijn, het gaat wel écht snel voorbij voor mijn gevoel. Lekker luieren is wel mijn ding, dus dat kan ik dan uitgebreid praktiseren.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...