GTAGames.nl

Phoenomena

  • artikelen
    72
  • reacties
    367
  • bezichtigingen
    65887

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Creatuur

Phoenyxar

545 bezichtigingen

Creatuur

Weet je? Ik hou enorm veel van dingen "creëren". Maakt niet uit wat het is, of het nu steden, kaarten, concepten of constructies zijn, ik hou er van.

Ik hou er op een manier zo veel van dat het tot in zekere mate mijn leven domineert. Mijn vrije tijd is in grote mate opgemaakt van tijd die ik toewijd aan het maken of tekenen van iets. Soms het hertekenen of verbeteren van iets dat ervoor al bestond, maar vaak ook iets volledig nieuws.

Maar naast die wil der creatie wil ik ook een zekere controle hebben over wat ik creëer. Daarom ook dat ik wel met zeker plezier bijvoorbeeld een SimCity zal spelen, maar ik vaak na een aantal games naar een externe hulp zal grijpen (een CheatEngine, trainer, wat dan ook) om me bij te staan wanneer ik puur zin heb om te creëren in plaats van het spel te spelen. Het is waarom ik wel graag Minecraft speel, maar ik uiteindelijk vaker in Creative ben te vinden, omdat ik geniet van iets te vormen naar hoe ik het zou willen zien.

En op die manier kijk ik dus ook naar de creaties van anderen. Mensen die iets creëren hebben vaak een gelijkaardige wil of drijfveer in hun zitten, je tekent uiteindelijk niet zomaar iets. Misschien wel, dan is daar niets mis mee, maar doorgaans zit er toch een zeker idee achter. Zo veel als ik kan genieten van professionele werken hou ik ook van fanmade materiaal. Doorgaans niet even perfect, maar vaak even amusant en soms... heel soms zijn het dingen die je altijd al had willen zien, maar nooit hebt geweten dat je ze wou zien. Onverwacht geluk, serendipiteit (tja, het vertaalt lastig) in zijn volle glorie.

Want uiteindelijk is er voor mij niets mooier dan een creatie ervaren in zijn volle glorie. Zelfs al bestaat het niet echt, het toch kunnen ervaren, het zien evolueren en het mee beleven... Grote kans dat het niet bij ieders verbeelding of staat van denken aansluit, maar het is toch iets zeer eigen aan mensen. De kracht der inbeelding is de basis van innovatie en heeft ons indirect dus hierheen gebracht, dus ik vind het toch relevant dat we er bij stilstaan.

Maar wat betekent het dan, wat is de zin van dit artikel? Ik weet het niet zo goed, maar soms heb ik de drang om iets te maken en over te brengen en waarom dat dan ook niet gelijk doen? Uiteraard zal niet iedereen dezelfde fascinatie op dezelfde manier meebeleven, maar zo is de wereld, nee?

Laten we eindigen met een quote van Dumbledore die het concept goed omvat...

"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?"
0 reacties


Er zijn geen reacties om weer te geven.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen