Jump to content

BBB - Bassieboy's Blog

  • artikelen
    19
  • reacties
    91
  • bezichtigingen
    5982

2014 - Mijn jaar - I


Bassieboy35

1066 bezichtigingen

PYfIAbz.png

Mijn eigen blogrechten heb ik al echt lang, maar ik heb er nooit wat mee gedaan. Vaak over getwijfeld, maar op verzoek van ERRWINS nu toch maar mee begonnen. Hier zit wel een voordeel aan, de werkdruk van een eigen blog heb jezelf in de hand. Schrijven op commando is nou eenmaal niet de beste combinatie. Lekker op z'n tijd een blogberichtje, dat moet wel kunnen. Deze eerste keer ga ik het hebben over hoe mijn jaar eruit heeft gezien. Phoenyxar was me eigenlijk al voor, maarja ik vond het toch wel een van de meeste actieve jaren van mijn leven tot nu toe. Het verhaal kent eigenlijk twee kanten: mijn leven op het forum en natuurlijk mijn persoonlijke leven. Beide zal ik hierin betrekken.


31 December 2013 23:59, ik bevond mij in de woonkamer, wachtend op die klokslag 0:00. Een dan is het een minuut later opeens 2014. Zoals ieder jaar geef ik de rest van het gezin een hand of een kus. Het duurt even en we lopen naar buiten, waar de rest van de straat al verzameld is. Ook hen geef ik een hand of een kus. Kijkend naar het vuurwerk sta je op een van de opritten en dacht ik bij mezelf 'Verrek het is 2014, wat gaat dit jaar mij brengen?'. Over een paar dagen zal het zelfde ritueel zich wel weer voordoen. Op het forum wist ik het in ieder geval wel, ik was toen nog Hoofdredacteur van de blog OWN. Al een of twee maanden wist ik al dat ik ging stoppen, maar ik ging werkelijk pas weg in maart. Ik was druk bezig met het regelen van een volledig team die ervoor kon zorgen dat er ook na mijn vertrek tien rubrieken klaar konden liggen. Vandaar dat het erg lang heeft geduurd voordat ik eenmaal weg was.

Begin van het jaar had ik vernomen om maar eens écht radio te gaan luisteren. Al een klein half jaar deed ik dat al in 2013, maar dan de non-stop stations. Ik kon me erg vermaken met 90's Hits en als ik even uitgeluisterd was op die zender, dan schakelde ik over naar de Non-stop Top 1000 Aller Tijden of Rockhits. Allemaal van Veronica. Waarom Veronica? Vrij simpel, ik werk bij een fastfoodketen en daar staat ook uiteraard een radio aan. Iedere manager heeft ook zijn favoriete station. Een van de managers luisterde Veronica, waar ik het meeste plezier aan beleefde want bij die muziekstijl Veronica draait liggen toch wel mijn roots. Maar goed, ik ging dus radio luisteren. Ditmaal naar de hoofdzender, Radio Veronica. Ik luisterde dag in dag uit, de radio stond iedere minuut aan wanneer ik thuis was. Ging ik even wat pakken wat niet bij de radio lag, dan zette ik wel even de radio app aan. (Ja, ik doe het nog steeds) Opeens krijg je een nieuwe verslaving, maarik had er geen moeite mee. Ik werd en word er gewoon vrolijk van, DJ's maken je dag een stukje leuker. De beginfase van dit radio gebeuren speelde zich af toen ik nog bij OWN zat.

30 Maart 2014 21:00, de OWN is gepubliceerd waarin ik mijn vertrek heb aangekondigd. De reden dat mijn interesse was afgenomen klopt en daarnaast had ik een examen dat me tegemoet ging komen. Een mooi moment om te stoppen, een niet gemotiveerde hoofdredactie werkt nou eenmaal niet. 3L1077 en Phoenyxar hadden de ballen om het stokje over te nemen, respect want kritiek ga je krijgen. Je kan immers nooit iedereen tevreden stellen. Ik was in ieder geval bij OWN weg en je merkt dan echt wel een verschil qua tijd/druk, wat Phoenyxar al in zijn blogitem aangaf. Ik ging me nutteloos voelen, op het forum dan. Terwijl ik ook nog wel een relatief belangrijke taak had als moderator. Toch kreeg ik niet echt meer motivatie om actief mee te posten. Ik raakte uitgekeken op het forum. Sowieso irriteerde ik mij een beetje aan de nieuwe generatie leden (uitzonderingen daargelaten). Ik kon het helaas niet helpen, sorry. Ik kaartte mijn afnemende motivatie aan bij Dutchy3010, die attendeerde mij op de award 'Beste Moderator 2013' die ik had gewonnen. Ik keek het maar even aan en ging dus nog maar even verder.

School was uiteraard vol aan gang, na het vertrek van OWN was ik mijn laatste weken aan het maken op school. Ik zat namelijk vijfde klas havo, het examenjaar. Voorbereiding was nodig, maar ik had niet veel zorgen. De laatste weken vlogen zo om. Ik werkte af en toe, luisterde nog steeds vol op radio en was gefocust op school. Af en toe piepte ik langs op het forum, maar naarmate de tijd vorderde steeds minder. Dit riedeltje ging door tot en met de examens die in het tweede deel van mei plaats vonden. Ik had mijn besluit klaarliggen, ik zou ook vertrekken als moderator. Dat gebeurde op 26 mei 2014. Eenmaal als moderator gestopt drong ik eigenlijk erop aan dat ik gewoon lid zou willen worden, de procedure is normaal dat je wordt gedegradeerd tot Megalid. Dat was met een bepaalde reden. Ik wou volledig van het forum weg en mij meer gaan richten op het offline leven. Die titel van Megalid staat bij een actiever lid veel beter. Na een paar gekke streken had ik dat voor elkaar gekregen.

Ik zei dus dat ik mij ging richten op het offline leven. Dat gebeurde vooral op radio gebied. In de periode toen de examens bezig waren, was ik erg benieuwd hoe dat eigenlijk in z'n werk ging, een radio-uitzending maken. Zo'n 10 uur per dag radio luisteren is leuk, maar weten hoe het gebeurt maakt het nog leuker. Dus ik wou eigenlijk een mail sturen naar de lokale omroep met de vraag als dat mogelijk was. Ik twijfelde erg, dat was vooral omdat ik soms nog wel eens een verlegen jongen ben. Hoewel ik dat dit jaar ook weer voor een deel heb weten terug te dringen. Een week of twee later stuurde ik dan toch maar die mail. Ik had mijn uitslag al gekregen, met een mooie cijferlijst had ik havo afgesloten. Na de vakantie kon ik met vwo beginnen.


Benieuwd hoe het verder ging in de tweede helft met het jaar, waarin ik onder andere ging kijken bij de lokale omroep? Lees morgen dan morgen verder bij deel II.

5 reacties


Recommended Comments

31 December 2013 25:59, ik bevond mij in de woonkamer, wachtend op die klokslag 0:00.

Maken we daar even 23:59 van? :P

Verder een prima verhaal, ik heb genoten. Morgen deel 2. :D

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...