Jump to content
 • Sign Up
GTAGames.nl

BBB - Bassieboy's Blog

Sign in to follow this  
 • entries
  19
 • comments
  91
 • views
  4,053

3FM DJ Talentschool #2

Bassieboy35

339 views

PYfIAbz.png

Afgelopen zaterdag, gisteren dus was het weer zover. Een talentschool-dag was weer aangebroken. De eerste is inmiddels alweer een paar maanden geleden. Net zoals de vorige keer moest ik om 10:00 bij de omroep van Hengelo zijn. Daar aangekomen was het even wachten op Timo Kamst en Denny Eerens die de talentschool geven. Eenmaal begonnen blikten we terug op het 'huiswerk' van de vorige keer. Dat was drie interviews aanleveren die gisteren dus beoordeeld werden. Zo kwam ik ongeveer te weten dat het onderwerp van een interview eigenlijk al binnen 10 seconden moet zijn aangesneden om de luisteraar vast te houden. Ja, het is onderzocht door 538. En natuurlijk nog vele tips die ik heb meegekregen. Die ga ik niet allemaal noemen want je zult het niet echt boeien.

Een kleine volgende opdracht was het houden van een diepte interview. Een interview die toch wat brutaler is dan het gemiddelde interview. Ik had de eer om de persoon te spelen die geïnterviewd werd. Ik kreeg een verhaal mee wat ik moest verbergen en alleen mocht vrijgeven als ze op een goed spoor kwamen te zitten. Het was eigenlijk best simpel: ik moest gaan spelen als DJ die niet bij het Q-College van Qmusic zat en in de nacht zat doordat ik met veel geld de zenderbaas had overgekocht. In totaal mochten drie mensen het proberen, maar het wou ze maar niet lukken. Nadat Danny een tip gaf aan de rest dat het te maken had met 'Hoe ik er was gekomen?' werd al vrij gauw het scenario duidelijk.

Een pauze volgde waar alle nieuwtjes in radioland werden besproken en het natuurlijk tijd was voor een ander gespreksonderwerp dan radio. Tijdens de pauze werden we ook één voor één geïnterviewd voor een promotiefilmpje voor de volgende lichting. Zo kreeg ik de onder andere de vraag voorgeschoteld als: 'Waar denk jij over 5 jaar te staan?'. Een vraag die toch wel moeilijk te beantwoorden is, natuurlijk wil ik dan wel bij de landelijke radio, maar als dat gaat lukken is een punt twee.

Na de pauze gingen we verder met de talentschool. Het klinkt heel simpel, gewoon creatief zijn en dat is het eigenlijk ook. We moesten met een onderwerp komen. Een van ons tienen had in de krant gelezen dat in Almelo voortaan de vuilnisbak één keer in de vier weken geleegd gaat worden in plaats van twee keer. Dat werd ons onderwerp. In eerste instantie kwamen we op zo'n tien items die we over het onderwerp konden verzinnen en op de een of andere manier op de radio konden presenteren. Dit werd later aangevuld tot veertig. Een groot aantal, waarbij natuurlijk ook de grappigste ideeën tussen zaten. Als protest bijvoorbeeld een kliko-file maken of het uiteindelijke onderwerp, dat we verder gingen uitwerken: kliko kidnap. De vuilnisbak van de burgemeester stelen en die ergens in het land zetten. Die vervolgens door mensen laten zoeken aan de hand van aanwijzingen etc. Natuurlijk fictief, maar wel realistisch met enig budget. Tot slot kregen we nog een huiswerk opdracht mee waarbij we een item moesten bedenken dat verder gaat dan de gemiddelde DJ zou doen. Dus net wat langer over iets nadenken om met iets beters te komen dan de rest.

In april is weer een volgende dag en in de tussentijd wordt ik begeleid. Het uiteindelijke filmpje is nog niet op YouTube te vinden, maar wel een waar Timo Kamst (de opleidingscoördinator van 3FM, Radio 6 Soul & Jazz en FunX) aan het woord is. Waar hij een goed woordje over ons uit. :engel:1 Comment


Recommended Comments

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...