Jump to content
 • Sign Up
GTAGames.nl

Opinieblad

 • entries
  106
 • comments
  243
 • views
  64,177

Editie 9 - Tijdboek der GTAForum

Visser23

902 views

14ya6qg.jpg

Geschreven door ERRWINS

GTA Vice City

250px-Gtavc-boxart.jpg

Mijn broer kwam vorig weekend naar mij toe en vroeg of ik nog spellen had om te spelen. Hij is, net als ik, fan van GTA en toen we de cover van GTA Vice City weer zagen, haalden we herinneringen op wat betreft het spel. Toen we een aantal dingen hadden gedeeld, realiseerde ik me dat het spel al ruim 12 jaar oud was. Een hele tijd al natuurlijk, maar het spel is in mijn ogen nooit in waarde gedaald. Hierbij introduceer ik; Het Tijdboek van GTA Vice City

Verhaal

Het spel, en dus het verhaal, gaat over Tommy Vercetti die, na 15 jaar gevangenisstraf, vrij wordt gelaten en weer op vrije voeten komt. Hij werd in 1971 aangehouden, maar heeft niets losgelaten over de familie Forelli, maar de baas van de familie, Sonny, vraagt zich af of hij Tommy nog wel in de hand kan houden. Om dat op de proef te stellen, stuurt hij Tommy naar Vice City om een drugsdeal te sluiten. De deal is bekend bij de politie, die dan een inval doen op de deal. Tommy is de enige die de schietpartij overleefd.

Met de hulp van Ken Rosenberg, een neurotische advocaat met een verslaving, en Lance Vance, een gladde dealer die zojuist zijn broer Victor heeft verloren, gaat Tommy op zoek naar diegene die hem erin heeft geluisd, om aan de woede van Sonny te ontsnappen en om wraak te nemen. Hij ontmoet de kopstukken van het criminele circuit van de stad, voor wie hij talloze opdrachten moet volbrengen. Gestaag beklimt Tommy de criminele ladder en zet zijn eigen criminele imperium op, totdat Sonny uiteindelijk naar Vice City komt om het met hem uit te vechten.

Sfeer

GTA Vice City is gebaseerd op de Miami van de jaren 80, met inspiratie van de film Scarface. Hemelsblauwe lucht, skeelerende dames, strand, heerlijke muziek en drugs bepalen de sfeer in Vice City. Naar mijn mening is deze sfeer nog niet geëvenaard binnen een GTA. Elke keer wanneer ik Vice City opstart, krijg ik weer het warme gevoel van die era waar ik zoveel plezier aan heb beleefd.

Naast dit alles, zijn ook de grappen van Rockstar die het spel compleet maken. Een groot licht op een gebouw midden in DownTown die borsten laten zien van Candy Suxxx, de eater egg egg en de mannen met betonnen schoenen. Rockstar heeft het spel zeker karakter gegeven.

Easter Eggs

Ik noemde hierboven al enkele easter eggs/grappen van Rockstar, maar natuurlijk zijn er nog veel meer. Voor de mensen die Vice City nog nooit hebben gespeeld, zal dit natuurlijk een spoiler zijn, maar het is het waard. Nog nooit gespeeld? Schaam je en ga het spel kopen! Enkele fenomenale easter eggs:

 • Big Bills Bowls
  150px-EGG_BW.JPG
  De bowlingbaan 'Big Bills Bowls' heeft enkele dubbelzinnige leuzen aan de gevel hangen, zoals "Only two balls per aisle" en "Please bring you own balls".
 • Chariot Hotel
  150px-EGG_CHa.JPG
  De ramen van het Chariot Hotel lichten 's nachts op in de vorm van een enorme penis. Binnen vind je een poster met advies aan zelfmoordenaars: "Don't just jump; Hyperjump!".
 • Zwembaden
  150px-EGG_SPb.JPG
  Verscheidene zwembaden in Vice City hebben een opmerkelijke vorm, zoals het Rockstar Games logo of de vorm van een vrouw.
 • 50% off everything
  150px-EGG_50.JPG
  Onder de tekst "SALE, 50% OFF EVERYTHING*" ("uitverkoop, 50% korting*") in de Vice Point Mall staat in kleine lettertjes: "*May not be true" ("*is misschien niet waar").

Officiële trailer

Wat vind jij van GTA Vice City?0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...