Jump to content
 • Sign Up
GTAGames.nl

Opinieblad

 • entries
  106
 • comments
  243
 • views
  64,192

Editie 9 - Een Goude Oude

Visser23

1,039 views

eengoudeoude5vf6g.png

Geschreven door Visser23

De Forumkronieken

Soms is het wel leuk om wat te weten te komen over de geschiedenis van GTAGames. Hiervoor was vroeger een mooi topic ingericht. Een topic dat een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het gaat hier natuurlijk om 'De Forumkronieken'.

De Kronieken gaf aan wat voor gebeurtenissen er op het forum hebben plaatsgevonden. Daarnaast wordt WikiGTA er ook in betrokken, waardoor het een mooi beeld gaf over de organisatie GTAGames.nl. Vanaf 2003 zijn deze kronieken te vinden in het mededelingen forum op GTAForum.nl. Echter, deze lijst gaat nog maar tot en met oktober 2007. Helaas is dat alweer een mooie tijd geleden (acht jaar maar liefst). Het zou toch zonde zijn als hier nooit meer wat aan gedaan wordt?

de4ket.gif

Gelukkig hebben we dan nog een mooie lijst op WikiGTA. Hierin staan wél alle kronieken beschreven. Wat ik dan echter niet begrijp is de reden waarom de lijst op GTAForum nooit verder is afgemaakt. Het lijkt me een mooi initiatief. Daarnaast hoeft de lijst van WikiGTA alleen even gekopieerd en geplakt te worden naar GTAForum waardoor het makkelijker wordt om te lijst up-to-date te houden. Een kleine moeite denk ik maar zo.

De kronieken van GTAGames is een superinitiatief voor beginnende gebruikers van GTAForum.nl. Zo kunnen ze wat ervaring op doen door te kijken in dit topic. Erg jammer om dat tot de conclusie te komen dat er maar tot en met 2007 gedateerd is. Dit geeft wel een achterstallige indruk. Ik ben van mening dat het topic geüpdatet moet worden. Dat kan gewoon door WikiGTA te kopiëren naar GTAForum.

Ik moet zeggen dat ik het echt zonde vind dat zo'n lijst niet verder is afgewerkt. Ik ben echt een persoon die houdt van de geschiedenis van een forum als dit. Ik wil graag meer te weten komen over bepaalde leden en andere gebeurtenissen. Zo'n grote lijst geeft een perfect overzicht voor deze gebeurtenissen. Ik vind het dan ook zonde dat ik eerst naar WikiGTA moet gaan, om vervolgens een hele speurtocht te doen naar de lijst.3 Comments


Recommended Comments

Speuren op de Wiki naar de Kronieken hoeft niet hoor; in de openingspost van jouw geliefde topic staat de rechtstreekse link naar de Kronieken op de Wiki.

Een nadeel van het forum is dat je niet een onbeperkt aantal links in een bericht kan stoppen, waar dat op een pagina op de Wiki geen probleem is.

Share this comment


Link to comment

Het is toch ook niet nodig om zoveel links in het topic te stoppen? Zonder links kan ook prima, toch? :)

Share this comment


Link to comment

Ik vind het juist een meerwaarde om er zoveel links in te hebben staan. Als je bij een bepaalde gebeurtenis niet weet over wie/wat het gaat, kan je er direct op klikken in plaats van te moeten zoeken. Daarnaast heeft het bijhouden ervan op WikiGTA als voordeel dat er veel meer mensen eraan kunnen werken (i.p.v. alleen GM+).

De lijst op WikiGTA is simpelweg de lijst van het forum, alleen dan acht jaar aan wijzigingen verder, omdat het forum de hoeveelheid links niet aan kon. :)

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...