Jump to content

Top 20

  • artikelen
    36
  • reacties
    76
  • bezichtigingen
    33202

De plaat en z'n verhaal #13


Bassieboy35

1552 bezichtigingen

gallery_32909_245_563.png

11. R.E.M. - Losing my religion

Losing my religion is de grootste hit van de band R.E.M.. In hitlijsten zoals de Top 2000 of de Top 1000 Aller Tijden staat dit nummer hoog genoteerd. Deze plaat staat vastgeroest in ons geheugen, maar hij was er ook bijna niet geweest door een dronken avondje op de bank...

Gitarist Peter Buck van R.E.M. zat een avondje op de bank met wat wijn, TV aan, een natuur kanaal op TV, maar dan wel op ‘mute’ en ondertussen probeerde hij mandoline te leren spelen. In eerste instantie ging het niet zo heel goed, hij speelde het instrument net pas. Hij blijft echter een gitarist dus hij het duurde niet heel lang voordat hij het in de vingers had. Later op de avond klonk het al een stuk beter. 's Nachts, rond een uur of 3 drie ging hij maar eens naar bed.

De volgende dag wou hij weer op de mandoline spelen, maar hij kreeg niet dezelfde akkoorden als de avond ervoor. Hij was ze eigenlijk vergeten. Een frustratie volgde, maar hij zag het lampje van de recorder knipperen. De recorder bleek dus aan te staan en ja hoor, de hele avond ervoor was ook nog opgenomen. Na het teruggeluisterd te hebben vond hij het laatst stuk van de avond zo goed klinken dat hij het de rest van band voorlegde. Die waren er ook enthousiast over. Zo werd het mandoline stuk in het nummer Losing my religion de basis en kon het uitgroeien tot de grootste hit van de band R.E.M.

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...