Jump to content

Top 20

  • artikelen
    36
  • reacties
    76
  • bezichtigingen
    33202

De plaat en z'n verhaal #14


Bassieboy35

2100 bezichtigingen

gallery_32909_245_563.png

Voorstellijst. Foreigner - Waiting for a girl like you

Hello, I am Fernando Martinez and this is Emotion. When I first come to Vice City I fell all lonely. A man on the outside, a foreigner...

Zo hoor je Fernando Martinez het nummer Waiting for a girl like you aankondigen op Emotion 98.3. Een gewaardeerd nummer die niet voor niets op de voorstellijst staat. Maar is dit wel helemaal de weg die Foreigner op wou gaan? Je leest het in de Plaat en z'n verhaal.

Van Foreigner hoef je geen nummers te verwachten met een diepe boodschap, dat is de insteek van de band niet. Toch zijn er wat nummers gemaakt over liefdesrelaties en dit is er daar een van. Mick Jones, de gitarist van Foreigner, schreef dit nummer in 1981. Het was typisch een nummer waarbij de pen het werk deed. Zelf raakte de tekst Mick Jones nogal, ondanks dat hij eigenlijk niet wist waar het nou precies over ging. Het had zoveel indruk op hem dat hij niet altijd in de studio kon zijn.

Het zijn niet echt de nummers waar Foreigner om bekend stond. Het had eigenlijk meer het geluid van een (hard) rock band, dit nummer was het daar verre weg van. Dat bleek ook weer uit de gekke stap die genomen werd voor de intro. De toen nog 19-jarige Thomas Dolby werd er uitgepikt door zijn demo. Hij kreeg de eer om de synthesizers te doen, die je onder andere op het begin hoort. En dat terwijl die synthesizers juist voor Foreigner ongebruikelijk zijn. Het geluid van de synthesizers maakte het nummer in ieder geval wel iconisch en dat droeg wellicht ook bij aan de populariteit.

Het waren eigenlijk twee stappen die eigenlijk dus stiekem helemaal niet zo bij Foreigner paste. Ondanks dat zijn de nummers over liefde toch het grote commerciële succes van de band geweest.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...