Jump to content

18 + ?! (POLL)


PatricknL

18+ Wat vind jij?  

50 leden hebben gestemd

  1. 1. Voor welke leeftijd zou GTA SA nou echt eigenlijk moeten zijn

    • 18-20
      5
    • 15-16
      18
    • 12-14
      14
    • 9-12
      2
    • 0-3
      5
    • GTA SA? Gewoon 18 +, Drugs, sex te erg...
      6


Recommended Posts

  • Reacties 40
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • PatricknL

    6

  • Grand Theft Auto TOM

    5

  • Nyltje

    5

  • GuitarGuy666

    2

18+ 12 jaar is nog echt te jong. Er wordt wel continue grof taalgebruik gebruikt, er zijn verwijzingen naar drugs, alcohol en seks en het is gewelddadig. Ik denk overigens dat degenen die 12 jaar zeggen zelf van die leeftijd zijn en balen van de terechte richtlijn die er nu is. En die is er niet voor niets. Maar goed, dat begin je wel te snappen zodra dat je wat ouder bent.

Link to comment
Delen op andere websites

18+ 12 jaar is nog echt te jong. Er wordt wel continue grof taalgebruik gebruikt, er zijn verwijzingen naar drugs, alcohol en seks en het is gewelddadig. Ik denk overigens dat degenen die 12 jaar zeggen zelf van die leeftijd zijn en balen van de terechte richtlijn die er nu is. En die is er niet voor niets. Maar goed, dat begin je wel te snappen zodra dat je wat ouder bent.

Zijn kinderen van onder de 18 dan niet gewelddadig zonder games?

Even zonder gekheid, er is niets mis met jonge kinderen die 18+-games spelen. Het is een kwestie van hoe iemand is. Een neefje van mij heeft al ADHD, dus die kun je beter niet zulke spellen laten spelen. Echter, ik ben nooit gewelddadig geweest. Goed, ik neem weleens een citaat van personages aan, maar dat is dan voor de grap én slechts eenmalig. Bedenk daarbij dat ik op m'n 11e al GTA speelde. Weliswaar reed ik alleen maar wat rond en heb af en toe iemand omver gereden, maar het blijft toch een 18+-game. Mijn ouders die laten het ook gewoon toe, omdat ze weten dat ik totaal niet gevaarlijk ben voor de samenleving. :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

Van me vriend gehoord: Jullie zijn echt mietjes ik speel gewoon GTA IV en jullie Need For Speed zeker ?: Tuurlijk, ik heb GTA SA!,:Dus ik en ....en....en......en.... hebben GTA V al besteld dus....!(Kinderen groep 5/6)

Of dit waar is weet ik niet want ik heb het GEHOORD van me vriend en hij kan wel eens liegen want 't is wel erg overdreven maar toch even posten.

Link to comment
Delen op andere websites

Wat "waar" is? Ik zie geen enkel rationeel punt in die statement, dus ik zou niet weten wat er fout of juist aan zou kunnen zijn.

Hij levert ons anders wel een goede reden waarom GTA minstens 12+ zou moeten zijn. Als kinderen van een dergelijke leeftijd al geen Nederlandse syntaxis kunnen vormen, hoe moeten ze dan de Engelstalige verhaallijn snappen?

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

Als ik laters kinderen zou hebben zouden ze GTA vanaf mij rond hun 10 jaar mogen spelen, zelfde leeftijd waar ik in contact kwam met de GTA reeks.

Vergeet niet dat het dan mooie graphics zijn he. Gta Sa en Gta V is een heel verschil, Gta V is een stuk realistischer dan Gta Sa.
Link to comment
Delen op andere websites

Al deze 12-16 zijn vast gebaseerd op meningen. GTA SA ziet er tegenwoordig cartoonish uit en wordt het spel niet serieus genomen.

Maar het feit is dat het een geweldadige spel is met porno, drugs, grove taal, wapens, bloed en geweld.

Het is dus een 18+ spel maar R* moet het ook als een 18+ markeren anders zouden ze in de problemen komen

en worden ze door talloze ouders aangeklaagd en evenals die idioot Jackshit Domspons, aka Jack Thompson de gemene advocaat.

Als R* het als een 18+ spel markeert, dan zijn de ouders zelf aansprakelijk voor wat ze voor hun baby kopen.

Mietje of geen mietje, heb de leeftijd bereikt waardoor ik het goed vindt dat het 18+ is. Ik speelde GTA SA toen ik 17 was, dat was terug in 2006.

Dat mietje is alleen maar provocerend en is alleen maar om aandacht te zoeken.

Bewerkt: door Blue_V
Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben van mening dat het terecht is dat GTA:SA een 18+ rated game is. Tenslotte is iemand van onder de 18 helemaal niet zelf in staat te oordelen of bepaalde beelden invloed op hem hebben of niet. Mag je hier in het topic wel heel hard beweren dat het geen invloed op je heeft, maar mocht je wel ineens doorslaan later op je 22e en je vriendin met een kettingzaag doorklieven omdat de "bitch" zich niet gedraagt als jouw "ho", dan heeft het spelen van de GTA-reeks op jonge leeftijd toch zeker wel onbewust enkele kabels in je bovenkamer verkeerd ingestoken.

Het langste in ontwikkeling zijn je emoties. Deze heb je niet onder controle terwijl je deze nog aan het ontwikkelen bent. Je emoties beginnen pas te stabiliseren na de pubertijd, vaak pas in het begin van de adolescentie. Waar je aan blootgesteld wordt vóórdat je emoties stabiliseren op latere leeftijd heeft invloed op hoe je later zal handelen uit emotie.

Hoogopgeleiden welke over het algemeen meer handelen op ratio dan op emotie, vertonen denk ik weinig gedrag wat afgeleid kan worden aan het entertainment wat ze in hun jonge jaren hebben geconsumeerd. Lager opgeleiden echter, welke eerder handelen op emotie dan ratio, zullen eerder excessief geweld gebruiken wanneer men dit "gewend" is geraakt.

Ik ben niet van mening dat gewelddadige games moeten worden verboden, begrijp me niet verkeerd. ;) Maar ik ben groot voorstander van PEGI als wetgeving en ik vind ook dat ouders strafbaar moeten worden gesteld wanneer hun 13-jarige koter een game als GTA in zijn kast heeft staan. Het is hun verantwoordelijkheid om je dit soort games niet aan te bieden, maar bij gebrek aan belangstelling / kennis over games weten je ouders vaak niet wat er eigenlijk allemaal in een game gebeurt. PEGI moet hierbij helpen. Ouders moeten het entertainment van hun kinderen begeleiden, wetgeving moet hierin enigszins gewenst gedrag van ouders afdwingen.

Je zou het moeten vergelijken met het "zo groot moet je zijn"-bordje bij attracties in parken en op de kermis. Als je er te klein voor bent is het gevaarlijk en mag je er niet in, punt. Het is ook niet zo dat je wanneer je ouders zo dom zijn om dat bordje in twijfel te trekken en je toch meenemen in een attractie waar je nog niet in mag, de begeleider van de attractie je zomaar laat zitten. Je wordt er samen met je ouwe lui gewoon uitgestuurd, omdat je nog te klein bent en het gevaarlijk is.

Verkopers van games dienen zich zo op te stellen zoals de begeleider van die attractie. Aangezien de detailhandel hierin echter consequent te kort schiet, moet de overheid dit gedrag wel afdwingen. De verkoper is overigens tegenwoordig strafbaar wanneer hij bij verkoop van 18+ content aan minderjarigen wordt aangegeven. Voorheen was dit nog niet het geval, en was PEGI een richtlijn. In Nederland echter is dit inmiddels wetgeving geworden.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...