Jump to content

Portforwarden met de nieuwe Telenet Homespot routers


Big Boss

Recommended Posts

De nieuwe kastjes van Telenet combineren modem, router en switch; voor internet en digitale TV. Bijgevolg is een aparte router overbodig geworden. In tegenstelling tot de 'gewone' routers, echter, is de routerinterface van het Telenet kastje niet meer lokaal te bereiken over het netwerk. Het IP adres van de default gateway intypen in een browser zal niet werken. De routerinstellingen zijn nu enkel nog extern te bereiken via de website van Telenet: http://mijn.telenet.be

a85m7sEs.jpg

Log eerst aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je van Telenet hebt gekregen. Dit zal waarschijnlijk ergens vermeld staan op een registratieformulier of op een of andere doos. Als je de inloggegevens niet kan vinden dan zul je wellicht de helpdesk moeten bellen.

dumDyzDs.jpg

Als je eenmaal ingelogd bent klik je in het linkermenu op de hoofding 'Mijn internet'.

HYjey5Fs.jpg

Klik daarna op de link 'Geavanceerd' onder het kopje 'Draadloze instellingen' (slecht gekozen naam)

UuoyBUws.jpg

Als laatste klik je dan op het tabje Port Forwarding. Op deze pagina kan je trouwens ook je externe IP vinden, wat wel eens handig zou kunnen zijn.

NlNYLGns.jpg

Hier kom je op de vertrouwde pagina waar je je regels kan invoeren. Merk op dat Telenet alle officiële poorten blokkeert. Dit zijn de poorten van 0 t.e.m. 1023. Een webserver (poort 80) of een mailserver (poort 25, 143) opzetten zal dus niet (meer) lukken. Normaliter zou dit echter geen probleem mogen vormen voor de meeste spellen.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...