Jump to content

[V] GTA V Radio Contest


thebig

Recommended Posts

Over een paar maanden komt het nieuwste deel in de GTA-reeks uit, voor de onwetenden onder ons: GTA V, en dat hebben we bij Sans Scrupules heus wel opgemerkt. Om het wachten korter te maken, leek het ons een leuk idee daar rond een contest te organiseren. Sterker nog: waarom zouden we Rockstar niet meteen een handje helpen bij de ‘making of’? De storyline, map en safehouses zullen nu vast al afgewerkt zijn, dus daar een contest rond organiseren, zou dubbel werk zijn. We moesten dus iets nemen waar er daadwerkelijk iets mee gedaan zou kunnen worden.

Laat het nu zo zijn dat radio zenders een van de laatste dingen zijn die in de game worden gestoken en zelfs als dat bij deze GTA niet het geval zou zijn, kan er altijd nog makkelijk eentje bijgevoegd worden.

Daarom presenteren we u met trots:

De GTA V Radio Contest



SansScrupulesRadioContest4_zpsefa82714.png

Wat?

Als deelnemer is het de bedoeling je eigen radiozender te maken. Per ronde zal er een ander aspect van het radiostation uitgebouwd/aangevuld moeten worden. Waaruit de verschillende rondes precies bestaan houden we nog even voor onszelf, voor de spanning erin te houden. Ook hoeveel rondes er zullen zijn, is nog niet bepaald. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Stemming

Natuurlijk kunnen we niet met elke deelnemer naar de finale gaan en moeten er, zoals elke contest, af en toe een paar mensen afvallen. Dit zal gebeuren aan de hand van een stemming op het einde van elke ronde. Hoeveel mensen er precies afvallen elke ronde is ook afhankelijk van het aantal deelnemers.

Aangezien bij sommige rondes de subjectieve mening van de forumleden niet eerlijk zou zijn voor sommige deelnemers en we hun volledig de vrijheid willen laten hun radiozender op te richten, zal er ook een objectieve jury zijn. Die wordt bij sommige rondes ingeschakeld en telt voor een aantal procent van de stemmen mee. De jury bestaat uit enkele leden van Sans Scrupules.

Uiteraard zal er telkens duidelijk worden vermeld of de jury al dan niet zal meestemmen.

Winnaar

Overbodig om te zeggen, maar toch: de winnaar is diegene die de allerlaatste ronde van de contest wint. Natuurlijk hangen er enkele prijsjes aan vast voor de winnaar:

-Een badge, door de objectieve jury als ‘Zeer mooi’ gekeurd.

-Eeuwige roem

-4 punten in de GTA Contests Ranglijst

Daarbij zullen we proberen om Rockstar te overtuigen de winnende radiozender in GTA V op te nemen. Onderhandelingen zijn aan de gang, maar we kunnen nog geen officiële beloftes maken.

We hopen dat we jullie een beetje warm hebben gemaakt voor deze contest. Als dat het geval is: twijfel niet en schrijf je in.

Inschrijven is zeer simpel: plaats een berichtje in het inschrijvingstopic waarin staat ‘Ik doe mee!’ of een variant op die zin. Er zal contact met je worden opgenomen over wanneer de eerste ronde start, wat die inhoudt en wat de uiterste inlevertijd is.

Inschrijven kan tot zondag, 23 juni 2013, 23u59 in het inschrijvingstopic.

Voor bijkomende vragen of discussies over de rondes hebben we het reactietopic.

Veel succes!

kF4rfhz.png

Gelieve niet te posten in dit topic.

Bewerkt: door thebig
Link to comment
Delen op andere websites

Opdracht 1

Nu de inschrijvingsperiode is verlopen, wordt het hoog tijd voor de allereerste opdracht van de GTA V Radio Contest.

Bij elke opdracht zullen jullie een ander deel van jullie radiozender moeten uitwerken, logischerwijs beginnen we met opdracht 1.

Je kan dan nog zo'n professionele uitrusting hebben en een heel team mensen achter je hebben staan, zonder publiek is een radiozender geen radiozender. In het wilde weg rond beginnen roepen dat de mensen hun radio op een bepaalde frequentie moeten zetten gaat niet echt helpen. Praktischer is om allereerst je radiozender een naam te geven. Om daarna makkelijk reclame te maken, kunnen een logo en een originele slogan ook nog helpen.

Daarnaast mag je ook niet vergeten dat iedereen een eigen voorkeur heeft qua muziek. Niet iedereen houdt van dezelfde soort muziek. Dat zou je kunnen verhelpen door alle stijlen door elkaar te gooien, dan heeft ieder wat wils, maar vele mensen zullen een klassiek stuk gevolgd door een hardcorenummer een ware schande vinden. Beter is het om specifiek in te zetten op een bepaalde muziekstijl om zo een doelgroep luisteraars aan te spreken.

Samengevat: in de eerste ronde zullen jullie een naam, logo, slogan en stijl moeten kiezen voor jullie radiozender. Daarvoor hebben jullie tot zaterdag, 29 juni 2013, 23u59. Dit doen jullie door een PM naar thebig te sturen met als titel 'Radio Contest: Opdracht 1'. Daarna zullen de leden van het forum zonder invloed van de jury beslissen wie hun favoriet is. Dat zal uiteraard anoniem verlopen, om vriendjespolitiek te vermijden. Om zo veel mogelijk stemmen te verwerven, zullen jullie dus origineel uit de hoek moeten komen. Uiteindelijk vallen de 2 deelnemers met de minste stemmen af.

Nog even enkele praktische afspraken voor deze ronde:

-Doordat niet iedereen even goed overweg kan met grafische programma's hebben we besloten dat voor het maken van het logo enkel Paint of Pixlr gebruikt mag worden. Zo krijgt iedereen dus dezelfde middelen om een zo mooi mogelijk logo te maken en bijgevolg ook dezelfde kansen om te winnen.

-Het logo heeft als maximale afmetingen 500x200

-Een slogan is geen verhaal van enkele pagina's, maar een slagzin van... één zin dus.

Veel succes!

Vragen over deze ronde of enthousiaste uitspattingen van creativiteit die jullie met de concurrentie willen delen, mogen altijd gepost worden in het reactietopic.

Link to comment
Delen op andere websites

Stemronde 1

De inzendtermijn voor de eerste opdracht is afgelopen, bijgevolg kunnen we overgaan tot het verkiezen van de slechtste en tweede slechtste radiozender. Deze twee zullen dan op woensdag, 3 juli 2013, 23u59 als eerste afvallen.

Stemmen kan in het stemtopic.

Bewerkt: door thebig
Link to comment
Delen op andere websites

Uitslag 1

De stemronde is nu gedaan. Of die nu al dan niet spannend was, daar kan ik me niet over uitspreken aangezien de uitslag zó geheim was dat zelfs ik er vier volle dagen niets van afwist. Het maakt ook allemaal niets uit, uiteindelijk diende die stemronde om 2 deelnemers te laten afvallen. Hun radiozenders zullen voortijdig uit de ether worden gehaald.

Ik zou er verder geen doekjes om willen wikkelen, ware het niet dat er zich bij deze stemronde speciale omstandigheden voordeden. De eerste afvaller was nog makkelijk te bepalen, met 9 stemmen stak Darkside FM. boven de rest uit. Het probleem zat hem echter in het feit dat er niet één maar twee naaste achtervolgers waren. Met andere woorden: we zaten met een gelijkstand. Een nieuwe stemronde openen was geen optie, 3 deelnemers laten afvallen vonden we teveel voor deze ronde. Er zat dus niets anders op dan de jury voortijdig in te schakelen. We gaven de twee zenders punten op naam, slogan en stijl, die met het hoogste gemiddelde zou doorgaan. Met 6,0 tegen 6,2 was het verschil miniem, maar toch genoeg om het einde van de competitie te betekenen voor Gypsy Wave FM.

Opmerkelijk is dus dat de tweelingzenders (ik praat hier dus over Heaven's Lost Property en Heaven's Lost Property) niet werden afgestraft voor hun gebrekkige originaliteit en gewoon doorgaan naar de tweede ronde. Of dat al dan niet gebeurde met de hakken over de sloot laten we in het midden.

De afvallers worden vriendelijk bedankt voor hun deelname. Zonder twijfel waren ze goede kandidaten, maar de leden hebben beslist dat hun verdere aanwezigheid in de competitie niet meer nodig is. We zouden de afvallers willen vragen niet bekend te maken dat ze zijn afgevallen, zodat er toch nog een beetje mysterie hangt rond wie er is afgevallen. Verplichten doen we echter niet.

We zouden het bijna vergeten, maar er waren 3 ingeschrevenen die niets van zich lieten horen. Ook zij worden, weliswaar in mindere mate, bedankt voor hun inschrijving.

Link to comment
Delen op andere websites

Opdracht 2

Dan wordt het alweer tijd voor opdracht 2. Door de stemming zijn we niet in ons opzet geslaagd om die perfect om middernacht te posten. Hopelijk wordt dit ons niet kwalijk genomen.

In de vorige ronde hebben jullie de basis voor jullie radiozender gelegd, in deze ronde zal het de bedoeling zijn jullie verder te profileren als radiozender. Jullie naam, slogan en logo kunnen dan nog zo goed zijn, het blijft toch nog altijd de presentator die het karakter van de zender bepaalt.

De opdracht is dus simpel: schrijf een biografie over die presentator. Geslacht, klederdracht, uiterlijk, accent, piercings op verborgen plaatsen, jeugdjaren: de interessante dingen dus. Hou er echter wel rekening mee dat deze maar 600 woorden mag tellen. Om woorden te besparen is een foto toegelaten, maar die mag maximum 500x500 meten.

Jullie hebben tot woensdag, 10 juli 2013, 23u59 om jullie inzending via een PB naar thebig op te sturen met als titel 'Radio Contest: Opdracht 2'

Daarna zullen de leden zonder invloed van de jury beslissen welke zender blijft voortbestaan.

Veel succes!

Voor vragen en discussies hebben we nog altijd het reactietopic.

Link to comment
Delen op andere websites

Stemronde 2

De inzendtermijn voor de tweede opdracht is verlopen, tijd om te stemmen weer! Deze keer zal slechts één radiozender het strijdtoneel moeten verlaten. Wie dat is komen we kort na zondag, 14 juli 2013, 23u59 te weten, want na die tijd is stemmen niet meer mogelijk.

Stemmen kan in het daarvoor bestemde stemtopic.

Bewerkt: door thebig
Link to comment
Delen op andere websites

Uitslag 2

Doordat mensen niet inzender, stoppen met de contest of gewoon niks laten horen hebben we besloten er maar 1 afvaller van te maken deze ronde! Helaas is dat deze keer Sounds of Magic geworden, maar ik kan jullie vertellen dat iedereen wel een paar stemmen heeft gekregen, dus iedereen moet het wat beter doen als ze willen winnen. Nouja, het is altijd jammer om afscheid te moeten nemen.

Link to comment
Delen op andere websites

ATTENTIE: Inzendingen moeten naar Pwned.

Opdracht 3



Na de vorige ronde hebben jullie de volledige basis voor jullie radiozender afgewerkt: naam, logo, slogan, muziekstijl en een presentator die... ow. Die praat de plaatjes aan een en die hebben jullie nog niet.

Jullie voelden het vast al aankomen: opdracht 3 bestaat eruit om een tracklist samen te stellen. Deze bestaat uit 8 nummers, natuurlijk trouw aan de muziekstijl die jullie eerder hebben gekozen.

Jullie krijgen tot zondag 21 juli 2013 23u59 de tijd om die in te leveren bij Pwned. in een PB met de titel 'Radio Contest: Opdracht 3'.

Daarna zal er een stemronde volgen om te beslissen wie er door gaat naar de volgende ronde. Aangezien muzieksmaak een subjectief iets is en we willen vermijden dat deelnemers die, ondanks dat ze een uitstekende tracklist hebben samengesteld, daar op afgerekend worden, zal deze stemronde de jury ingeschakeld worden. We kunnen wel al verklappen dat dit de eerste en laatste keer zal zijn.

Wederom, veel succes!

Voor vragen en discussies is er het reactietopic.

Bewerkt: door Pwned.
Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 weken later...

Uitslag 3

Als oplettende en actieve deelnemers zitten jullie uiteraard allang al jullie nagels te verorberen tijdens het wachten op de uitslag. Welnu, de rest van jullie nagels kan bespaard worden, want de einduitslag is bekend! Terwijl alle forumleden druk met de poll in de weer waren, waren de juryleden ook bezig, met verdelen van punten. Beide uitslagen zijn gecombineerd, en ja, daaruit kwam de einduitslag. De stemmers en de juryleden bepaalden beiden 50% van de uitslag. Het optreden van de jury zal niet meer voorkomen in het verdere verloop van de contest.

Goed, de volgende zender wordt per direct uit de lucht gehaald: Heaven's Lost Property.

We bedanken het grote brein achter bovengenoemde zender voor zijn/haar deelname, inzet en enthousiasme. We waarderen dit zeer!

Link to comment
Delen op andere websites

Opdracht 4

Oké, jullie hebben de basis voor jullie radiostation gelegd. Een naam, slogan, stijl, logo, DJ en tracklist. Allemaal heel leuk en aardig, maar hoe ga je je station draaiende houden? Daar is geld voor nodig. Zoals jullie ongetwijfeld weten worden in de radiowereld veel inkomsten gegenereerd door middel van reclame en advertenties. En dat is precies wat jullie gaan doen voor de volgende opdracht: maak een reclamespotje dat op jullie radiostation gebruikt wordt. Het moet uiteraard schriftelijk gebeuren. Om het ietwat te verduidelijken en jullie op de hoogte te stellen van alle mogelijkheden, een tweetal voorbeelden:

--San Andreas Telephone-- (The Orphan)

(telephone rings)

Woman: Hello?

Man: Ah, hey... it’s me, Jonathan.

Woman: I don’t know a Jonathan.

Man: Yeah, that’s the name they gave me at the orphanage after you put me up for adoption. How could you give me away?

Man 2: Bring the family together again.

(sound of phone dialing)

Man 2: San Andreas Telephone. For those -difficult- conversations.

--San Andreas Telephone-- (The baby)

(phone rings)

Man: Hello?

Woman: Hi, is Mark there?

Man: Yeah...

Woman: It’s me, Shannon. We met at Jack’s party?

Man: Yeah! How can I forget? Wow, how you doing? I haven’t heard from you in, uh...

Woman: Nine months.

(sound of baby crying)

Woman: Hello?

Man 2: Some moments change your life.

(sound of telephone dialing)

Man 2: San Andreas Telephone. For those -difficult- conversations.

Maandag 5 augustus, 23:59 moet de opdracht ingeleverd worden. Tijdens deze ronde zullen er twee deelnemers afvallen, dus doe je best!

Nog enkele regels op een rijtje:

- Maximaal 600 woorden

- De taal mag zowel Engels als Nederlands zijn, wat jouw voorkeur heeft

- Laat je fantasie het werk doen!

Inzenden mag naar Pwned..

Vragen, opmerkingen, feedback, kritiek, lovende woorden? Mag allemaal in het reactietopic.

Veel succes!

Bewerkt: door Foreigner97
Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 weken later...

Uitslag 4

Nadat maar liefst 17 forumleden allerlei leuke en originele commercials hebben doorgenomen van de deelnemers die vooralsnog in de race zijn, is er na een stemperiode van een week een uitslag naar voren gekomen. Zoals jullie ongetwijfeld nog weten zouden er na ronde 4 maar liefst 2 deelnemers afvallen, extra veel spanning dus.

Goed, laten we er niet veel langer omheen draaien. De volgende twee radiostations worden naar huis gestuurd: Punk'd en Radio Coco.

We bedanken de deelnemers hartelijk voor hun deelname en enthousiaste inzet.

Bewerkt: door Foreigner97
Link to comment
Delen op andere websites

Opdracht 5 (finaleronde)

Na het maken van een reclamespotje is het grootste deel van jullie zender wel af. Jullie hebben een stijl, naam, logo, slogan, DJ, tracklist, reclamespotje... Wat ontbreekt hier nog aan? Wij konden het niet bedenken. Daarom geven we het roer over aan jullie, en laten jullie de rest invullen. Kortom: de laatste ronde is een vrije ronde.

Wat houdt dit in? Nou, heel simpel. Wees creatief! Wat ontbreekt er nog aan je station? Een interview met een GTA-personage? Een ontwerp van een studio? Een heuse jingle? Bedenk het maar, alles is mogelijk!

Inzenden mag naar Foreigner97, met als titel 'Radio Contest: opdracht 5'.

Jullie hebben een week om in te zenden, tot vrijdag 23 augustus, 16:00.

Vragen, opmerkingen, feedback, kritiek, lovende woorden? Mag allemaal in het reactietopic.

Veel succes!

Bewerkt: door Foreigner97
Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

Einduitslag

Nu we de vijfde en laatste stemronde achter ons hebben liggen, weten we eindelijk wie de winnaar is van de GTA V Radio Contest. Voordat die bekend gemaakt wordt, wil ik eerst slecht, maar gelukkig ook goed nieuws mededelen. Laten we beginnen met het slechte.

Nog geen week geleden is ons gemeld dat GTA V helemaal is afgewerkt. Dat betekent dus dat de winnende radiozender geen plaatsje meer gaat kunnen krijgen in het spel. Het lijkt wel alsof Rockstar erom doet, want de onderhandelingen gingen uitstekend. Helaas blijkt een belofte niets meer te betekenen vandaag de dag.

Het goede nieuws is dat alle radiozenders van GTA V gelekt zijn. Niet alleen zet dat Rockstar mooi op hun plaats na al die loze beloftes, nee. Dit betekent ook dat er alsnog een minieme kans is dat niet alleen de winnende zender, maar gewoon alle deelnemende zenders in GTA V gaan zitten. Want zeg nu zelf: als je alle audio van een game al kent voor de game uitkomt, dan kan je evengoed een andere game kopen. Met nog ruim twee weken voor de boeg en een hoop zo goed als afgewerkte radiozenders moet het toch een koud kunstje zijn om alles nog op tijd te vervangen? Hopelijk laat Rockstar deze kans niet liggen om al die nieuwsgierige ongeduldigen op hun plaats te zetten.

Dat gezegd zijnde wordt het tijd om de winnaar bekend te maken. Ondanks dat een plekje in GTA V nog niet zeker is, kan hij wel zeker zijn van eeuwige roem, 4 punten in de GTA Contests Ranglijst en deze wondermooie signature:

Ikwon_zps69e9aaa9.png

Voor de andere deelnemers is er ook een signature voorzien.

Ikdeedmee_zps7f1ce2ec.png

Draag ze met trots!

Dan is het nu echt tijd om het podium van de GTA V Radio Contest te onthullen:

1. Radio Nowhere

2. Telegraph Radio

2. Heroes FM

Gefeliciteerd, Radio Nowhere! Of moeten we vooral Die Hard feliciteren, de man achter deze radiozender? Verder geen typfouten in dit lijstje, want aangezien ze evenveel stemmen hebben, stranden Telegraph Radio van Silverbyte en Heroes FM van Bassieboy35 op een gedeelde tweede plaats.



De deelnemers

De hele contest lang hebben we de leden achter alle bedachte radiostations geheim gehouden, omdat we het leuk vonden om het anoniem te laten verlopen. Gezien de contest ten einde is lijkt het ons nu tijd om te onthullen wie achter welk radiostation zat. Dus, bij dezen:

Extreem

u3aqh.jpg

Nyltje

n2iov.jpg

Venzio

51cb4b824aef3-SUNCLAKFM.png

NandroDavids

6uo1FG9.jpg

Bassieboy35

heroesFm_zps0b3150f0.jpg

Phoenyxar

msg-113271-0-84768700-1372499022.png

$NeoSyp$

93i.png

Die Hard

Logo_zps1ee5131b.png

Silverbyte

DuJn9JU.png

SpacyColours

2qb7mo7.jpg

Haruhi_Suzumiya

bewzki.png

Dankwoord

Bij het tot stand komen wil de organisatie van de contest graag de volgende mensen bedanken:

3L1077 voor het maken van de badges

NandroDavids voor het mogelijk maken van deze contest, feedback en het ophalen van poll-resulaten

Thundercover voor het ophalen van poll-resultaten

En tot slot willen we uiteraard al onze deelnemers van harte bedanken - zonder jullie was de contest niet zo ver gekomen zoals hij nu is!

Zij werden weggemoffeld in een spoiler, want er zijn slechts 3 mensen die de volle eer verdienen.

Je kan het idee hebben voor een contest, maar die uitvoeren is al heel andere koek. Deze contest zou dan ook nooit of te nimmer op poten kunnen gezet zijn zonder Foreigner97, Pwned. en Dippie94.

Hopelijk hebben jullie genoten van deze contest, voor ons was het een waar genoegen om die te organiseren. We zien jullie zeker graag terug bij een volgende contest.

Weldra zullen ook de uitslagen van alle rondes worden gepost.

kF4rfhz.png

Bewerkt: door thebig
Link to comment
Delen op andere websites

Uitslag ronde 1

deelnemer 1: 7 stemmen

deelnemer 2: 1 stem

deelnemer 3: 1 stem

deelnemer 4: 1 stem

deelnemer 5: 2 stemmen

deelnemer 6: 0 stemmen

deelnemer 7: 5 stemmen

deelnemer 8: 1 stem

deelnemer 9: 5 stemmen

deelnemer 10: 1 stem

deelnemer 11: 4 stemmen

Stemming van de jury:

Deelnemer 7: 6.0

Deelnemer 9: 6.2

Afvallers:

-Extreem

-$NeoSyp$

Niet ingezonden:

-Cabyon

-Dark_Zemy

-.Timothy. (toen nog VWO-er)

Extreem

u3aqh.jpg

Naam: Darkside FM

Slogan: Voor een echte Dark, Darkside FM!

Stijl: Symfonische Heavy Metal/Normal Metal

nyltje

n2iov.jpg

Naam: Radio Coco

Slogan: Beach with Coco, Girls with Coco, Coco with Radio. It's all on Radio Coco.

Stijl: Reggae, Hawaiiaans

Venzio

51cb4b824aef3-SUNCLAKFM.png

Naam: Sunclak FM

Slogan: The radio makes hideous sounds

Stijl: Summer Classics

NandroDavids

6uo1FG9.jpg

Naam: Punk'd

Slogan: Real punk out of your trunk!

Stijl: Punk-pop

Bassieboy35

heroesFm_zps0b3150f0.jpg

Naam: Heroes FM

Slogan: Back to the 70's and 80's

Stijl: Pop

Phoenyxar

msg-113271-0-84768700-1372499022.png

Naam: Heaven's Lost Property

Slogan: Transcendent the Heavens!

Stijl: (Hard) Trance

$NeoSyp$

93i.png

Naam: Gypsy Wave FM

Slogan: Get tipsy listening to Gypsy!

Stijl: Melancholische zigeunerjankmuziek

​Die Hard

Logo_zps1ee5131b.png

Naam: Radio Nowhere

Slogan: Music for all the lost souls

Stijl: Eindeloze Snelwegenrock

Silverbyte

DuJn9JU.png

Naam: Telegraph Radio

Slogan: Connecting the West since 1969

Stijl: Rock

SpacyColours

2qb7mo7.jpg

Naam: Sounds of Magic

Slogan: Life's a game, we provide its soundtrack

Stijl: Videogame Muziek

Haruhi_Suzumiya

bewzki.png

Naam: Heaven's Lost Property

Slogan: Music More Than Anything

Stijl: Trance

Uitslag ronde 2

Heaven's Lost Property: 3 stemmen

Sounds of Magic: 6 stemmen

Telegraph Radio: 2 stemmen

Heroes FM: 4 stemmen

Punk'd: 2 stemmen

Radio Nowhere: 1 stem

Radio Coco: 1 stem

Afvallers:

-SpacyColours

Niet ingezonden:

-Haruhi_Suzumiya

Uit de wedstrijd gestapt:

-Venzio

Heaven's Lost Property

Phoenyxar

Ikaros1.png

---

Nederlands

Nu dan even een vraagje van onze luisteraars.

Wie ben ik? Ik ben niemand. Ik woon nergens en ik ben ook niks relevant! Ik besta gewoon, als iets dat deze radiozender draaiende houdt.

Nee, ik ben niet gek! Hoe kom je daarop? Ik ben gewoon speciaal, ik ben geëvolueerd! Ja, dat is het woord dat ik zoek! Ik ben een tussenvorm, tussen mens en engel, denk ik... Het is best verwarrend allemaal.

Maar over mezelf. Ik ben 162cm groot, heb Turquoise-kleurige ogen en mijn haar is Zalmroze. Ja, die combinatie is inderdaad niet zo frequent, het is één van de redenen waarom ik er zeker van ben dat ik een geëvolueerde vorm van de mens ben! Kijk, ik heb zelfs vleugeltjes! En ja, die zijn zo hard echt.

Waarom dat ik dan DJ speel op een radiostation? Nou, omdat ik het leuk vind om doen en het bij mijn transcendente imago past. Ik deel mijn vergaarde kennis van het heelal! Met jullie allemaal! Is dat niet lief? Kom op, zeg dat ik lief ben! ZEG HET!

Maar ik dwaal af. Ons volgend liedje is van Gareth Emery...

---

English

Time for some Q&A from our audience.

Who am I? I'm noone. I've got no home and I'm nothing relevant or something of that mather. I just exist, as something that runs this radio station.

No, I'm not crazy! What makes you think that? I'm just special, I'm evolved! Yeah, that's the word I was looking for! I'm a hybrid, between human and angel, I think... It's all a bit confusing.

But some stuff about myself. I'm 5 feet 3, my eyes are Turquoise and my hair is Salmon Pink. Yes, that combination is indeed somewhat rare, it's one of the reasons which make me believe I'm an evolved species on the human sort! Look I even got tiny wings! And yes, those are totally real.

Then why do I play a disk jockey at a radio station? Well, because I like to and it fits perfectly with my transcendent image. I'm sharing my knowledge I gained about the universe! With all of you! Isn't that totally sweet? Come on, say that I'm sweet! SAY IT!

I'm drifting from our main topic. Our next song is one from Gareth Emery...

SpacyColours

Sounds of Magic

“Hi, um… my name is Starsniper…”

“And I’m Lass iTudes”

“And together we’ll be hosting Sounds of Magic, the brand new radio station that’s entirely videogame-related. In it, me and my friend Lass will play Video Game Music, letting you in on the latest video game news and so on.”

“And hopefully features deodorant ads. Star?”

“Well, first of all, I met Lass in our Guild Wars clan called Superzeroes, and befriended her as I figured she was the only other sane player in the bunch…”

“-along with whom?-“

“and we discovered we have one thing in common: our love for video game music.”

“Please emphasize that that’s our only similarity.”

“Yes, thank you. Well, we both considered countless gaming songs among our favourites and thought that there’s lots of gems that aren’t heard by many people. We figured, there’s so many awesome songs out there, we migh-“

“This is the only time you can tell about yourself and have people listen to it as well. Savor the moment and stop wasting words.”

“Well, why don’t you tell them about yourself, huh?”

“Humiliation’s yours, my friend. Live and let live, I’ll keep my petty fame.”

“Come on now Lass, you gotta tell 'em more than that.”

“Fine. I’m a 20-year old busty blonde, with green eyes, randy smile and an interest in women. I know you were already picturing me like so but keep it that way.”

“Hey, I didn’t know you were lesbian?”

*slap*

“Ow!”

“Only when I’m with you. Anyway, I’m fond of fighting games and survival shooters.”

“And me, well… I’m in love with every kind of game, basically. Well, I’m in my twenties, I…”

“Whoa stop stop, it’s safe to say that people will imagine you quite accurately, which is terrifying enough as it is.”

“Sheesh, fine. I guess that’s enough information. Um, I just really want to say: video game music is way more than just bleeps and bloops. You’d really be amazed by the wide range of sweet songs you will come across by listening to our radio station. Goodbye!”

Silverbyte

Telegraph Radio

iwr1JK6.png

De presentator van Telegraph Radio luistert naar de naam Elijah Jackson. Jarenlange reizen hebben van deze arbeiderszoon een doorleefde, geharde ontdekkingsreiziger gemaakt. Op zijn verre tochten door de meest onherbergzame gebieden van de Verenigde Staten kwam hij telkens weer tot dezelfde conclusie: met muziek is het avontuur veel mooier. Omdat het aanbod van radiozenders destijds hem niet zinde, besloot Jackson na zijn pensioen zelf een kanaal op te zetten. Hij investeerde een deel van zijn verworven kapitaal in een zendmast met bijbehorende uitrusting, en nam zijn intrek in een blokhut in de omgeving van Arco del Oeste. Vanaf deze plek slingert hij dagelijks zijn favoriete rocknummers de ether in. Snelwegclassics wisselt hij af met moderne meeschreeuw-anthems; Telegraph Radio heeft voor ieder wat wils

Bassieboy35

Heroes FM

Dit radio station richt zich vooral op pop uit de jaren '70 en '80. Dat betekent echter niet dat onze presentator niet met de tijd mee gaat, sterker nog hij (want het gaat om een man) kleed zich nogal modern met felle kleuren. Dure kleren zijn in zijn kledingkast te vinden. Verder ziet hij er nogal gewoon uit, geen tatoeages, rookt niet, wat niet zoveel voorkomt op de radio en het accent is al de gemiddelde Amerikaan. Onze presentator heeft ervaring met de jaren '70 en '80, toen was hij de koning van de dansvloer, vooral bij de Malibu Club was die bekend. Hij reisde veel en genoot van zijn leven, nu nog steeds, maar draait nu zelf de muziek. Smaak heeft die wel en hij is ook muzikaal opgevoed door zijn ouders. Hij is erg open en zeker niet verlegen, als je hem goed kent zou die je nog weleens in zijn huis uitnodigen. Nu we het toch over zijn huis hebben, hij woont in een luxe bungalow en heeft ook een eigen muziekruimte.

NandroDavids

Punk'd

Ashton Butcher

Al sinds de oprichting van Punk’d in 1994 is de inmiddels 38-jarige Ashton Butcher betrokken bij de zender. In het begin als manusje van alles, later als technicus, en sinds 2007 is hij als DJ het gezicht van Punk’d. Of beter gezegd: het geluid van Punk’d. Zijn unieke, vrij hoge, stemgeluid hebben ervoor gezorgd dat hij in de wijde omtrek van Los Santos aan zijn stem wordt herkend.

Uiteraard is ‘Ashton Butcher’ een artiestennaam, maar zijn echte naam is waarschijnlijk enkel nog bij hemzelf en zijn moeder bekend. Zijn voornaam ‘Ashton’ schijnt nog wel oorspronkelijk te zijn, maar ‘Butcher’ is hem ooit eens als bijnaam gegeven en heeft hij zelf gekozen als zijn radionaam. Er gaan geruchten dat de bijnaam ‘Butcher’ aan hem kleeft vanwege zijn hobby op vrije dagen: in de wildernis rond Los Santos jagen op wilde dieren. En waar ‘jagen’ staat zou je kunnen lezen ‘met één kogel verwonden en vervolgens met een katana langzaamaan slachten’. Wellicht kom je hem nog eens tegen in de bossen rond de stad.

Wat dat betreft heeft hij een beetje een verknipte persoonlijkheid. Maar dat past dan weer mooi bij zijn kapsel, zoals op de afbeelding te zien is. Dat is wellicht geen echte foto, maar dit is de afbeelding die op de website van Punk’d staat, en op Ashtons Facebook en Twitter, en dus de afbeelding waaraan hij herkend wordt.

Ashton Butcher kende geen gelukkige jeugd. Zijn ouders vochten minstens twee keer per week een meningsverschil uit, en dat ging zowel verbaal als fysiek. Het verhaal gaat dat Ashtons moeder het op een gegeven moment zó beu was, dat ze met een flink mes haar man heeft neergestoken. Een link tussen dat gebeuren en Ashtons fascinatie voor de eerdergenoemde alternatieve vorm van jagen wordt niet uitgesloten.

Op dagen dat zijn ouders elkaar weer eens te lijf gingen, luisterde Ashton in een hoekje van zijn kamer met koptelefoon op naar de alternatieve muziek van die tijd. De punkmuziek van de jaren 80, daar vond hij -gek genoeg wellicht- zijn rust in. Hij is de muziek blijven volgen, en weet werkelijk alles van de bands, de nummers en de complete scene. De man op de juiste plaats voor Punk’d dus.

Zijn stijl op de radio kenmerkt zich vooral door rust. Hij laat de muziek het werk doen, het verhaal vertellen, en komt enkel tussendoor als hij wat toe te voegen heeft. Door zijn grote kennis van de punkmuziek heeft hij genoeg toe te voegen, en dat doet hij met vrij morbide humor, wat in combinatie met zijn ietwat hoge stemgeluid ongekend grappig kan zijn. Een link tussen het al dan niet neersteken van zijn vader door zijn moeder, zijn alternatieve vorm van jagen, en die morbide humor, wordt niet uitgesloten.

4xshwpU.jpg

Die Hard

Radio Nowhere

Hoed op, dak open en scheuren over die snelweg met Radio Nowhere! Fijn dat jullie allemaal weer zijn ingeschakeld, ik ben de eigenaar van deze radiozender (vanwege één of andere contest mag ik mijn naam niet bekend maken...) en ik ben op deze prachtige zomerdag neergestreken naast onze trouwe presentator: Matt Kirkland! We onderbreken ons muziekuurtje om hem eens goed te ondervragen over hoe hij de man die nu voor mij zit geworden is.

First of all, wie ben je?

Zoals je al zei, mijn naam is Matt Kirkland. Ik ben ter wereld gebracht op 17 juni 1968 op het platteland van San Andreas in een typisch gezinnetje. Je kent het wel.. vader was een dronkeman, moeders een hard werkende vrouw om ons gezin van drie jongens en één dame te onderhouden.

Welke muziek heb je van huis uit meegekregen?

Goede vraag. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader een plaat had van Creedence Clearwater Revival welk hij helemaal suf draaide, dus ik kan wel zeggen dat ik al op vroege leeftijd werd blootgesteld aan goede muziek. Uiteindelijk ging ik mijn pa achterna en zat ik al op jonge leeftijd in de lokale pubs waar de countrymuziek vaak te horen was. Dat heeft ook z'n sporen nagelaten.

Wat deed je voordat je hier terechtkwam?

Actually, van aan de bar zitten belandde ik achter de bar. Jep, ik heb acht jaar lang het vak van een barman mogen uitvoeren en dat heeft mij prima bevallen. Vooral de muziek die gedraaid werd uit mogen zoeken heeft me veel plezier bezorgd, Bruce Springsteen was op dat moment dé muziek van het moment en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Even later verschenen ook bands als Bon Jovi ten tonele, wat een tijden waren dat zeg. Artiesten zoals de twee voorgenoemden staan tegenwoordig niet meer op, erg jammer.

Nu zit je hier voor me met je zwarte cowboyhoed, en daaronder draag je dan toch een net wit overhemd en blauwe spijkerbroek...

Haha, vreemde combinatie, nietwaar? Ach, ik hou van een beetje country op z'n tijd en ik denk dat de luisteraars die zich op de eindeloze snelwegen van de westkust van Amerika bevinden dat ook kunnen waarderen, maar ik heb zo ook m'n rauwe kanten. Wat hardere rock kan me ook plezieren. Die hoed symboliseert nou net dat stukje country dat ik kan waarderen.

Je bent nu al bijna zes jaar onze vaste presentator, wat voor muziek schotel je onze luisteraars nou graag voor?

Het muziekgenre wat wij hier bij Radio Nowhere draaien heet niet voor niets eindeloze snelwegenrock. Met de muziek van dit station wil ik niet alleen zorgen voor goede muziek, ik wil er ook voor zorgen dat men zich op een eindeloze snelweg in de uitgestrekte zandlandschappen waant. Alsof je daar bent op dat moment, snap je? Ik denk dat dat genre zich daar dan ook heel goed voor leent. Tussen alle pop, dance en muziek met een gigantische bass en een harde beat staat nog één genre stevig overeind: rock. Dat is namelijk een muziekgenre dat nooit uit zal sterven. Goed gitaarspel en een herkenbare stem zijn de basiselementen voor een heerlijk nummer.

Dan tot slot, wil je nog iets kwijt aan de luisteraars?

Zonder jullie heeft Radio Nowhere geen kans, dus blijf vooral luisteren. I'll see you on the road!

nyltje

Radio Coco

7JBed.jpg

Uitslag ronde 3

STEMUITSLAG

Heaven's Lost Property: 6 stemmen

Telegraph Radio: 0 stemmen

Heroes FM: 2 stemmen

Punk'd: 3 stemmen

Radio Nowhere: 2 stemmen

Radio Coco: 0 stemmen

JURYUITSLAG

Radio Coco: 11 --> 13,1%

Radio Nowhere: 14 --> 16,7%

Heroes FM: 19 --> 22,6%

Punk'd: 11 --> 13,1%

Heavens's Lost Property: 15 --> 17,6%

Telegraph Radio: 14 --> 16,7%

EINDUITSLAG

13 stemmen

Radio Coco: + 2 stemmen = 2 stemmen

Radio Nowhere: + 2 stemmen = 4 stemmen

Heroes FM: + 3 stemmen = 5 stemmen

Punk'd: + 2 stemmen = 5 stemmen

Heaven's Lost Property: + 2 stemmen = 8 stemmen

Telegraph Radio: + 2 stemmen = 2 stemmen

Afvallers:

-Phoenyxar

Heaven's Lost Property

Phoenyxar

msg-113271-0-84768700-1372499022.png

Telegraph Radio

Silverbyte

DuJn9JU.png

Golden Oldies



Nieuwe Classics



(onderverdeling op verzoek)

Heroes FM

Bassieboy35

heroesFm_zps0b3150f0.jpg

Punk'd

NandroDavids

Radio Nowhere

Die Hard

Radio Coco

nyltje

Uitslag ronde 4

Radio Nowhere: 3 stemmen

Telegraph Radio: 2 stemmen

Punk’d: 5 stemmen

Heroes FM: 3 stemmen

Radio Coco: 4 stemmen

Afvallers:

-NandroDavids

-nyltje

Radio Nowhere

Die Hard

23urh4g.jpg

Naam: Radio Nowhere

Slogan: Music for all the lost souls

Stijl: Eindeloze snelwegenrock

Muziek is niet gebonden aan een tijd of plek. Muziek is een verhaal dat samenvloeit met de levensverhalen van elke persoon die ernaar luistert. We gaan allemaal door donkere periodes in het leven. Onbeantwoorde liefde, verloren liefde, het verlies van een dierbare. En soms wordt het niet beter, en komt het niet meer goed. In die tijden kan muziek je beste metgezel zijn, omdat het er voor zorgt dat je eraan herinnerd wordt dat er in deze wereld toch nog schoonheid bestaat, en dat alles niet verloren is, ondanks alles.



Wanneer jij je een weg door het zandlandschap baant in een oude en verroeste truck, is het ons doel om jou mee te nemen in een rollercoaster van emoties. Vreugde én verdriet. En wij hopen dat, aan het einde van die eindeloze snelweg, er ook een einde is gekomen aan die donkere periode in jouw leven.

Radio Nowhere. Music for all the lost souls.

Telegraph Radio

Silverbyte

DuJn9JU.png

Naam: Telegraph Radio

Slogan: Connecting the West since 1969

Stijl: Rock

Presentator: "Hi! Ik ben Thomas Woodcock van Greaseballers Cosmetics en ik kom u de werking van een nieuw product tonen! Laten we een willekeurige passant aanspreken!"

-Voetstappen-

Presentator: "Meneer, heeft u ook zo'n last van haaruitval?"

Man: "Nou, eigenlijk ni- "

Presentator: "Komt dat even goed uit! Ik heb hier namelijk de oplossing voor u!"

Man: "U verstond me niet goed, ik heb geen haa- "

Presentator: "Met onze gepatenteerde Greaseballers-producten bent u er vanaf nu van verzekerd dat uw hoofdhaar blijft waar het hoord: op uw hoofd!"

Man: "Dat zal allemaal wel, maar ik- "

Presentator: "Ik snap het wel hoor, u wilt een proefmonster! Hier, ik heb speciaal voor u als presentje een starterskit, met daarin een flacon shampoo, de hair oil met limoenextract en een heerlijke scrubcrème!"

Man: "Meneer, ik wil geen- "

Presentator: "U ziet het, we hebben alweer iemand blij kunnen maken met onze hoogwaardige producten! Ontdek net als deze man het genot van een volle haardos en haal nú Greaseballers in huis!"

Punk'd

NandroDavids

6uo1FG9.jpg

Naam: Punk'd

Slogan: Real punk out of your trunk!

Stijl: Punk-pop

Music - Beyoncé singing: "If you like it, then you should put a ring through it. If you like it, then you should put a ring through it. Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh..."

Female voice - "Do you like hard nipples? Get them pierced at Ringstarr, so your nipples will always feel hard!"

Music - Beyoncé singing: "Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh..."

Male voice - "Do you think earrings are for girls and gay men? Get your nose pierced at Ringstarr, and feel like a real man!"

Music - Beyoncé singing: "If you like it, then you should put a ring through it. If you like it, then you should put a ring through it. Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh..."

Female voice - "Do you want your boyfriend to be a bit bigger down there? Get him a Prince Albert at Ringstarr, and you'll feel like a queen!"

Music - Beyoncé singing: "Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh..."

Male voice - "Do you like to tie your girlfriend to the bed? Get her nipples pierced with some big rings at Ringstarr, and tie her up in a whole lot of other ways!"

Female and male voice - So take your phone, ring Ringstarr, and we'll ring you!"

Music - Beyoncé singing: "If you like it, then you should put a ring through it. If you like it, then you should put a ring through it. Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh..."

Heroes FM

Bassieboy35

heroesFm_zps0b3150f0.jpg

Naam: Heroes FM

Slogan: Back to the 70's and 80's

Stijl: Pop

"=Hey Leo, have you heard about The Thing already?

-No?

=You don't know what The Thing is?

-What is The Thing?

=I don't know, I just bought it. Look how cool it is!"

The Thing, for idiots who just buy things to be able to talk big.

People don't know what The Thing is, because it is only some air.

Only for $99 in stores now!

Radio Coco

nyltje

n2iov.jpg

Naam: Radio Coco

Slogan: Beach with Coco, Girls with Coco, Coco with Radio. It's all on Radio Coco.

Stijl: Reggae, Hawaiiaans

[table='']Vrouw met irritante stem|"Koop nu tandpasta van de Oosterse Zwaluw, want bij ons sta je niet in de schaduw, haha!"

|*Piep*

Rapper Henkó|"Ey Jó! Koop die leipe cd van Henkó, je weet zelf!"

|*Piep*

Man|"Wordt u ook zo gek van dit soort reclames?"

Vrouw|"Neem dan eens een kijkje op verwijderdereclame.com!"

Man|"Maar hoe werkt dat dan?"

Vrouw|"Het werkt als volgt:"

Man|"Op de site verwijderdereclame.com kan je radioreclames beoordelen."

Vrouw|"De reclamemakers van de reclames die laag beoordeeld zijn zullen zien dat hun reclame laag beoordeeld is."

Man|"En misschien zullen ze hun reclame aanpassen…"

Vrouw|"…Naar jouw smaak!"

Vrouw 2| Naar jouw smaak?"

Vrouw|"Ja, naar jouw smaak!"

Man|"Je kunt namelijk ook reacties bij de reclames plaatsen om tips,…"

Vrouw|"…Opmerkingen…

Vrouw 2|"… Of iets plaatsen wat je zelf wilt!"

Man|"Juist, jij hebt de site al bezocht!"

Vrouw|"Neem net zoals haar een bezoekje aan…"

Man + Vrouw + Vrouw 2|"Verwijderdereclame.com!"

[/table]

Uitslag ronde 5

Telegraph Radio: 5 stemmen

Heroes FM: 5 stemmen

Radio Nowhere: 10 stemmen

Winnaar

Radio Nowhere

Telegraph Radio

Silverbyte

DuJn9JU.png

AFIzVZw.png

Heroes FM

Bassieboy35

heroesFm_zps0b3150f0.jpg



Radio Nowhere

Die Hard

Logo_zps1ee5131b.png



Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...