Jump to content

De Muziekkroeg - Het trefpunt voor geluidsjunkies


Silverbyte

Recommended Posts

11 uur geleden, SpacyColours zei:

Om eerlijk te zijn ken ik nog maar een paar nummers van haar. Zeker een artiest om eens wat meer naar te gaan luisteren. Overigens heeft ze net een nieuwe single:

Ja, ik zag het. Ik heb het geluisterd en ik vind het een leuk nummer. Ze heeft ook een andere single uitgebracht met een muziekvideo. Het nummer heet The Gate. Het is echt hele mooie muziekvideo. Ze draagt ook een jurk gemaakt door Gucci in die muziekvideo.

 

12 uur geleden, SpacyColours zei:

Ken je iamamiwhoami? Het is een musicale act uit Zweden, die echt van elk nummer een waar kunstwerk maken. Misschien wel iets dat je leuk vindt.

Nog nooit naar geluisterd, maar aangezien ik nog nieuwe muzikanten zocht om naar te luisteren zal ik dat eens doen.

 

2 uur geleden, SpacyColours zei:

Ik heb laatst een film gezien waarin David Bowie een concert geeft; Wir Kinder vom Bahnhof Zoo/Christiane F.

Ik heb die film thuis liggen, ik vond het wel leuk. Het is ook leuk om veel van zijn nummers in de film zelf te horen en te denken, oh ik ken dat nummer, haha. :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 711
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • NicolaB

    88

  • Silverbyte

    75

  • GuitarGuy666

    73

  • Foreigner97

    49

Afgelopen week was er een aankondiging van een nieuw album inclusief tour van de Simple Minds. Moet Walk Between Worlds gaan heten en valt onder het genre New Wave. Gisteren maar meteen een kaartje gekocht, ik ben weer benieuwd. :) 

Link to comment
Delen op andere websites

Gisteren naar de MTV Headbangers Ball geweest in TivoliVredenbrug. :) Daar speelden Deserted Fear, Insomnium, Overkill en Max & Igor Cavalera: Return to Roots (ex-Sepultura leden). Deserted Fear en Insomnium kende ik nog niet, maar het boven verwachting waren ze ook niet. Zoals bij elk voorprogramma (met name waarbij de gitaar omlaag gestemd is) stond het geluid kut afgesteld waardoor je soms geen idee had wat er gespeeld werd. Deserted Fear klonk af en toe nog best aardig, ben ook lekker los gegaan daar, maar Insomnium is echt een ruk band. Hele aparte structuur wordt er gebruikt in hun nummers, en ik houd van mijzelf al niet van melodische muziek (met melodeath in het speciaal). Overkill had ik al eerder op Into The Grave gezien dit jaar, dus had er heel veel zin in om ze nog een keer te zien! Ze speelden volgens mij bijna exact dezelfde setlist als op Into the Grave, wat ik totaal niet erg vond gezien het enorm goede nummers waren. En natuurlijk had Bobby Blitz weer zijn Nederlands goed geoefend om er een geniale show van te maken. Had ook een aantal keer contact met hem, hij probeerde mij ook een plectrum van de bassist te geven, maar tevergeefs had iemand anders die gevangen. Uiteindelijk speelden Max & Igor Cavalera hun bekende Roots album in het geheel (die ze hadden gemaakt toen ze nog lid waren van Sepultura). Heerlijke show was dat! Vanaf het moment dat ze binnen kwamen met hun bekende Roots Bloody Roots ging de zaal helemaal los. De hele show bestond eigenlijk alleen maar uit moshpits en walls of death. Ook had ik de aandacht van Max te pakken en probeerde hij mij ook een plectrum te geven, maar dankzij de beveiliging werd die ergens achterin de zaal gegooid. Natuurlijk speelden ze aan het einde nog iets van Motörhead, Ace of Spades namelijk. Als Cavalera Conspiracy naar Nederland komt ga ik ook zeker weten weer heen! Heerlijke gasten zijn dat. :) 

Link to comment
Delen op andere websites

Op 29-11-2017 om 21:13, KoningJesper zei:

Enige Nine Inch Nails fans?

Ik ben niet echt een fan maar ik vind Terrible Lie, Sin, Head Like A Hole, Pinion, Wish, Gave Up en Closer wel leuke nummers. Een vriendin die wel NIN fan is gaf mij het album The Downward Spiral als cadeau maar ik heb het nog nooit geluisterd. :clown:

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

Voor mij The Beatles op één, daar ben ik echt mee opgegroeid en hun oeuvre ken ik als mijn broekzak. Daarna komen The Beach Boys die, hoewel ik ze iets minder goed ken, toch fantastische dingen hebben gemaakt, zowel in hun vroege, surf-y fase als op latere, meer psychedelische werken. The Bee Gees vind ik vooral interessant vanwege hun eerste, psychedelische popjaren. Nummers als "Sir Geoffrey Saved The World", heerlijk vind ik dat. De latere, 'foute' jaren doen me niet veel. En ja, The Byrds, die ken ik gewoon niet goed genoeg om er echt iets van te vinden. De hits ken ik wel, maar ik heb ze altijd één van de minder interessante 'grote' bands uit het tijdperk gevonden. Doe mij dan maar The Zombies, bijvoorbeeld.

Bewerkt: door Silverbyte
Link to comment
Delen op andere websites

22 uur geleden, SpacyColours zei:

Als jullie moeten kiezen tussen The Beatles, The Bee Gees, The Byrds en The Beach Boys, in welke volgorde zouden jullie die bands zetten van meest favoriet tot minst favoriet?

 

Mij lukt het niet.

 

1. The Beach Boys

2. The Beatles

3. The Byrds

4. The Bee Gees

 

Appeltje, eitje 

Link to comment
Delen op andere websites

  • 4 weken later...
3 uur geleden, Bassieboy35 zei:

Iemand die vanavond nog naar Depeche Mode gaat? 

Nee, ben wel om de hoek (naar de film in Pathé Arena). 

 

Grappig dat die groep nog steeds optreed. Enige nummer dat ik van Depeche Mode ken is het nummer dat in GTA SA was :puh:

 

hmm lekkere versie dit trouwens (op het eind herken ik niet uit SA >.<)

Edit: Enjoy the silence kwam na dat nummertje, die ken ik ook :D

 

Bewerkt: door NicolaB
Ken nog een nummer
Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb je gisteren niet gezien. :puh:  Ze hebben zeker wel bekende nummers, maar vaak moeten mensen bij Depeche Mode er toch altijd even wat langer over nadenken. In Nederland zijn ze dan ook weer niet zo populair als in onze buurlanden bijvoorbeeld. Al met al toch een mooie avond gehad, begin waren nog een beetje de onbekende nummers waar het publiek wat minder meedeed, maar toen de classics eenmaal kwamen ging het dak er ook wel af. :)  

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...