Jump to content
Jesperkaj

Voorpret - GTA Online


gallery_7284_229_48603.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Jesperkaj

Donderdag kregen we voor het eerst een video met footage van GTA Online te zien. (We rekenen eventjes niet het kleine stukje uit de derde trailer van GTA V mee.) De reacties waren in ieder geval positief. Het is lang geleden dat de GTA-serie weer zo’n revolutie meemaakte, iets wat ook gebeurde toen GTA III werd aangekondigd. Nog nooit heeft Rockstar zo’n uitgebreide multiplayer gemaakt. Met de PlayStation 2-versie van GTA San Andreas begon Rockstar te experimenteren met de co-op-functie. Modders waren Rockstar al voor door een multiplayer-mod te maken voor GTA Vice City, en even later ook voor GTA San Andreas. Met de Stories kon men het voor het eerst tegen elkaar opnemen en in GTA IV kon men in eenzelfde spelwereld Liberty City ontdekken. Maar nu slaat Rockstar een andere weg in met…

GTA ONLINE

Modi

De gebruikelijke free mode is weer terug in GTA V. Bekend is dat je met 16 spelers Los Santos en Blaine County kan ontdekken. Met Passive Mode kan de speler niet vermoord worden en niet anderen vermoorden. Deze mode is voor mensen die willen wennen aan de besturing en de map willen verkennen. Men kan ook weer tegen elkaar racen en elkaar overhoop schieten in Deathmatch. Loop je achter in een race? Geen nood: bel een maat om een airstrike uit te voeren op de leider in het klassement. Racen is mogelijk te land, ter zee en in de lucht, dus plezier voor ieder. Heists uitvoeren is ook een optie die je samen met anderen kan doen. Regel alles vanuit je schuilplaats en voer het daarna uit. Maar dat is nog niet alles wat Rockstar ons gaat bieden, dus we zullen zeker meer te horen krijgen over de verschillende multiplayer-modi.

gallery_7284_229_45310.jpg

Customizen en kopen

Customizen, zoals we dat ook kennen uit GTA San Andreas, komt ook weer terug in GTA Online. Opties die in GTA V zullen komen, kan men ook in GTA Online gebruiken. Het is hier ook mogelijk om je multiplayer-personage van top tot teen een make-over te geven. Nieuw kapsel nodig? Een bezoekje aan de barber shop doet wonderen. Ook kan je je eigen verblijfplaats kopen en vanuit daar vanaf je TV zien hoe je maten in de server in een achtervolging verwikkeld zijn met de politie. Je kan zelfs je auto helemaal customizen bij bijvoorbeeld Los Santos Customs en hem dan in je garage zetten, samen met de rest van je getunede auto’s. Via internet (ingame) is het mogelijk om bijvoorbeeld een Jet te kopen en deze te gebruiken met een vliegrace.

Content Creator

Een n00b in het maken van een Deathmatch-map in SA-MP of MTA, omdat je te lui was of simpelweg niks van het scripten snapte? Geen nood! In GTA Online kan je nu ingame je eigen deathmatch en race samenstellen. Je kan zelf bepalen waar je spawnpunt is met Deathmatch, met welke wapens er geschoten mag worden en welke voertuigen er op het slachtveld staan. Met het maken van een race maak je zelf het parcours door vanaf top-down-view plaatsen op de map aan te duiden als checkpoint.

gallery_7284_229_41575.jpg

Meer content

Rockstar North-president Leslie Benzies gaf in een interview met CVG aan dat GTA Online in de loop van de tijd steeds meer content zal krijgen. Of hiervoor betaald moet worden is nog niet zeker. Rockstar wil rustig alles in GTA Online brengen, zodat alle features rustig ontdekt kunnen worden en fans voor een langere tijd van nieuwe dingen kunnen genieten. Leslie gaf aan ook de ambitie te hebben om dit project niet te laten stoppen met groeien door wellicht nieuwe locaties aan GTA Online toe te voegen.

Volgende week zal Die Hard weer Voorpret op zich nemen. Tot dan!

Vergeet uiteraard niet om de rest van de MAF van deze week te lezen.

Voorgaande edities Voorpret:

Landschappen - Los Santos River - Snelwegen - De Blueprint van Los Santos - Los Angeles - Omgeving - Heists - Screenshot-analyse - Bezienswaardigheden - Gangs - De HUD - Verschillen, veranderingen en vergelijkingen - De Artificial Intelligence - Sport - Wapens

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Meer content

Rockstar North-president Leslie Benzies gaf in een interview met CVG aan dat GTA Online in de loop van de tijd steeds meer content zal krijgen. Of hiervoor betaald moet worden is nog niet zeker. Rockstar wil rustig alles in GTA Online brengen, zodat alle features rustig ontdekt kunnen worden en fans voor een langere tijd van nieuwe dingen kunnen genieten. Leslie gaf aan ook de ambitie te hebben om dit project niet te laten stoppen met groeien door wellicht nieuwe locaties aan GTA Online toe te voegen.

Wat voor content zal dit dan zijn, nieuwe activiteiten? En wat bedoelt men nu met het toevoegen van nieuwe locaties aan GTA Online, zijn dit dan gewoon bijvoorbeeld nieuwe appartementen of zoiets? Ik hoop dat Rockstar Games geen voorbeeld neemt aan EA door op heel wat leuke dingen een prijs te plakken die je dan moet kopen om het maximum uit het spel te kunnen halen, dat zou ronduit belachelijk zijn.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik ben benieuwd in hoeverre Rockstar de online mode wil uitbouwen. Spelen met 16 spelers in totaal op 1 server lijkt mij nogal weinig ten opzichte van de 500 die er in San Andreas Multiplayer mogelijk zijn bijvoorbeeld. Zou Rockstar zelf met servers komen, wordt er gehost door een willekeurige gebruiker, hebben gebruikers zelf de mogelijkheid om een server op te zetten? Op zich lijkt het mij niet eens een slecht idee om een soort MMO achtig speltype in GTA V te introduceren, waarbij al dan niet d.m.v. microtransacties dan wel een maandelijks abbonement voor een (natuurlijk redelijke) prijs de servers van Rockstar in stand zouden worden gehouden. Maar dat is allemaal fictie, op zich heeft de game er denk ik wel veel potentie voor, maar wie weet..

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Mooi artikel weer! Ik miste dit keer wel de redelijke hoeveelheid begeleidende footage met onderschrift.

Ik had ook gehoord als dat je door de headset schreeuwt igname dat de mensen dan bang worden (..)

Dit is in ieder geval zo als je alleen of samen een overval doet. De winkelmedewerker gaat als je begint te kelen sneller het geld uit de kassa voor je inpakken. Of je ook een bonnetje krijgt is nog niet bekend. :7 De mond van je personage schijnt ook te bewegen als je door je headset praat. Gewoon omdat het kan, denk ik.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...