Jump to content
Joriz

Maak kennis met de muziek van #GTAV


Dankzij een zeer uitgebreid onderwerp op GTAForum.nl wisten we al aardig wat over de muziek van GTA5. Maar nu gaan we dankzij artikelen van Pitchfork, Rolling stone en de Rockstar Games nog een stapje verder in de fantastische muziek van dit spel.

Om te beginnen hadden we afgelopen donderdag die mooie officiële GTAV trailer met daarachter het nummer Sleepwaling van The Chain Gang of 1974. Nu kunnen we het nummer eindelijk volledig luisteren.

GTA5 blijft niet bij één nummertje, het spel zal namelijk 15 radiostations gaan bevatten met maar liefst 240 nummers aan muziek. Hierbij dan een klein voorproefje van de radiostations die voor zullen komen in het spel:

East Los FM

Een station vol met Mexicaanse elektronica, Mexicaanse ska en nog meer muziek ten zuiden van de grens van Californië. samengemixt door Camilo.

-east" data-controller="core.front.core.autoSizeIframe">

Fly LoFM

De in L.A. (Los Angeles) wonende experimentele DJ Flying Lotus heeft zijn eigen radiostation. Hier hoor je de betere experimentele elektronica muziek van Flying Lotus en daarnaast nog namen als lams Casino, Hudson Mohawke, Aphex Twin en Outkast.

-fly" data-controller="core.front.core.autoSizeIframe">

Vinewood Boulevard Radio

Een modern rockstation zoals er vele zijn. Natuurlijk aan elkaar gepraat door grappige DJ's Stephen Pope en Nate Williams die in hun normale leven bekend zijn als bandleden van de L.A. rockband Wavves.

West Coast Classics

Klassieke West Coast rap bij elkaar gemixt door de bekende producer DJ Pooh, die ook al eerder meewerkte aan GTA San Andreas.

-west

Natuurlijk blijven we hier niet bij. Pam Grier (bekend van blaxploitation films als Jackie Brown) zal de stem zijn van een soul radiostation. Funkartiest Bootsy Collins zal in GTA5 de presentator zijn van een funkradiostation. Kenny Loggins (bekend van het liedje Danger Zone van de film Top Gun) zal de presentator zijn van een klassiek rockstation.

Deze presentatoren beloven al genoeg van de muziek die er op de radiostations komt.

Daarnaast zal GTA5 ook nog is 20 uur aan dynamische muziek bevatten die je tijdens het spelen op de achtergrond hoort voor extra sfeer aan het spel. de dynamische achtergrondmuziek is gecomponeerd door Tangerine Dream (West Duitse 80's synthpop) in samenwerking met Woody Jackson (deed al eerder muziek van Red Dead Redemption, Max Payne 3, LA Noire) en de L.A. hip-hop producers Alchemist en Oh No.

Een flinke lijst dus al met de muziek van GTAV. Al zullen we alle muziek en details van praatradiostations hopelijk pas weten bij de release van Grand Theft Auto V op 17 september.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Gaaf dat dit allemaal nog op een rijtje is gezet! :tu: Ik wist eerlijk gezegd niet dat er al zoveel bekend was... :$

Sleepwalking klinkt wel vet, maar het waren vooral de beelden van de trailer die de muziek beter op z'n plaats zetten. Op Vinewood Boulevard Radio na is er nog niet een radiostation naar mijn interesse bekend, maar goed, dat komt uiteraard wel. VBR klink in ieder geval al erg leuk, ik ben benieuwd naar de rest. :D

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik houd wel van een goed stukje muziek, zowel vanuit de radio van mijn voertuig als op de achtergrond. En ik denk dat dat met GTA V weer helemaal goed zit, want wat ik tot nu toe gehoord heb klinkt prima. Ben benieuwd naar de rest.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Hoop dat er ook nog 'n Los Santos variant komt op L.C.H.S.. In mijn optiek mag 'n metalstation niet ontbreken, simpelweg omdat dat (naast Country) de "music of choice" is van veel "white trash" zoals Trevor. Het zou hem niet misstaan. Daarnaast heeft ook The Lost 'n chapter in de spelwereld (iig in Blaine County) en L.C.H.S. was ook hun favo station. Ik zeg ook, omdat het ook mijn favo is.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Hopelijk is er ook een soort CSR 103.9 (Soul) of een The Vibe 98.8 (Soul & RnB) zender. Zou fantastisch zijn!

En de DJ van de nieuwe zender Non-Stop-Pop FM, Cara Delevinge, is ook niet verkeerd! :D

Cara20Delevingne_zps46f680f4.jpg

Bewerkt: door IndoGuus

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...