Jump to content

PU's Guide to richdom


.Sharingan

Recommended Posts

Op WikiGTA staat al het een en ander over de BAWSAQ aandelen handel, Maar Power Unlimited heeft een guide samengesteld met een aantal handige tips om easy money te vergaren.

Deze tekst kan spoilers bevatten en alles wat in deze spoiler staat komt direct van PU.nl af en is geschreven door Fons. Im only the messenger!

SNEL EN VEEL GELD VERDIENEN IN GTA V, DAT WIL IEDEREEN WEL. JE MOET NAMELIJK RIJK ZIJN OM ALLE VETTE SHIT IN GTA V TE KOPEN, MAAR ER IS GEEN CHEAT VOOR INSTANT GELD. WE HELPEN JE MET DEZE GUIDE GRAAG OP WEG OM VEEL GELD TE VERDIENEN IN LOS SANTOS.

KOFFERTJE IN ZEE:

Verreweg de makkelijkste manier om snel geld te verdienen in GTA V is het misbruiken van een bug. Op de bodem van de oceaan ligt namelijk een koffertje met 12.000 dollar erin. Dat koffertje keert terug wanneer je van personage wisselt. Als je dit dus doet, en meteen weer terug gaat, zijn de zuurstof van je character en de inhoud van het koffertje opnieuw gevuld. Dit proces kun je eindeloos herhalen.

AANDELEN:

Een ‘eerlijkere’ manier om aan geld te komen in GTA V is de aandelenbeurs. De koers van aandelen wordt namelijk beïnvloed door jouw acties in Los Santos. Je kunt dus aandelen van een bedrijf kopen, en er vervolgens voor zorgen dat ze omhoog gaan. Dat doe je meestal door de concurrentie te beschadigen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Cluckin’ Bel, die je kunt terroriseren door naar hun depot in Paleto Bay te rijden. Daar staan hun vrachtwagens die met granaten of sticky bombs makkelijk op te blazen zijn. Als je dit doet, dan schieten de aandelen van concurrent TacoBomb tijdelijk omhoog, koop die dus voordat je eraan begint, en zie hoe ze meer waard worden.

bawsaq.com-gtav.png

De vliegmaatschappijen FlyUS en AirEmu lijden er ook best wel hard onder wanneer je hun vliegtuigen sloopt. Koop dus aandelen van de ene, en sloop de vliegtuigen van de andere. Op het vliegveld in Los Santos staan behoorlijk wat van deze schatjes geparkeerd. Om problemen met de politie te beperken kun je met Franklin of Michael een hangar op het vliegveld kopen, dan mag je er vrij rondlopen zonder dat je sterren aan je broek krijgt.

In de bovenstaande gevallen is de concurrentie duidelijk, maar voor wie twijfelt over andere rivaliteiten is er een brief aan Michael waarin ze allemaal worden genoemd:

3xr2jst.jpg

Ook handig voor aandelenwinst zijn de missies van Lester, die beschikbaar worden na de eerste heists. Hierin is het de bedoeling dat je CEO’s van een grote bedrijven omlegt, waarna de aandelen van de concurrentie fors zullen stijgen. Hoewel deze missies een lekker startkapitaaltje opleveren, kun je ze ook bewaren tot je wat meer geld hebt. Meer gekochte aandelen betekent namelijk ook meer winst.

Tot slot krijg je tijdens missies af en toe een hint van vreemdelingen, over toekomstige ontwikkelingen op de aandelenmarkt. Als je deze juist interpreteert kun je dus ook slim inzetten.

gta-v-franklin-sniper.jpg

RANDOM EVENTS:

Door mee te doen aan random events kun je in GTA V behoorlijk wat knaken verdienen. De beloning verschilt echter per event. Die hieronder zijn het meest winstgevend:

Drugs Shootout:

Rechtsboven op de map kan een random event plaatsvinden bij een wietplantage. Hierbij vallen na een gevecht 100.000 dollars op te halen. Het geld zit in een koffertje, dat op een plank in de schuur ligt. Wanneer je een wietblad op de minimap ziet terwijl je er voorbij rijdt of overheen vliegt, dan weet je dat het kan. Het event zou om de paar dagen beschikbaar zijn.

random_event_wiet.jpg

Red een fiets:

We hebben er nog geen footage van gezien, maar verschillende bronnen spreken over een hele waardevolle fiets. Veruit de meeste mensen hebben dit succesverhaal beleefd met Franklin. Wanneer je een beetje rond zijn huis gaat cruisen maak je naar het schijnt kans op een random event, waarin een jochie je vraagt om zijn fiets van een dief te redden. Later zal blijken dat dit ventje een miljonairszoon is, en krijg je 100.000 harde dollars in je schoot geworpen.

Deal Gone Wrong:

Heerlijk vaag en volledig in GTA-stijl vind je aan het einde van een bergpad een paar dooie gasten en een bedrag van 25.000 dollar. Ka-Ching!

deal_gone_wrong.jpg

Security Vans:

Waardetransport of bankwagens vind je over de hele map in GTA V. Soms rijden ze en soms staan ze geparkeerd, houdt je minimap in de gaten voor blauwe stippen. Security Vans zijn wel behoorlijk gepantserd, je zult de achterdeur er daarom behoorlijk van langs moeten geven voordat hij open gaat. Een rijdend busje stop je trouwens het makkelijkst door minstens twee banden lek te schieten. Bij een geparkeerde Security Van moet je wachten tot er een mannetje met een koffer op komt dagen, schiet hem neer en de buit is van jou. De beloning ligt standaard tussen de 3.000 en 7.000 dollars.

OVERVAL WINKELS:

Wanneer je langs een winkel rijdt kun je altijd even naar binnen lopen om de boel leeg te roven. Parkeer je auto vlak voor de ingang, ga naar binnen en richt je geweer op de winkelbediende. De rest wordt voor je gedaan. Een tweede kassa kun je ook ‘looten’ door erop te schieten. Doe dit wel pas als de eerste kassa helemaal is leeggehaald.

gta_v_robbert.jpg

Ook wapenwinkels kun je overvallen, dit doe je door je geweer te richten voordat je de deur in gaat. De medewerkers zullen je niet helpen, maar ook hier geldt dat de inhoud van jou is wanneer je op een kassa schiet.

Een andere truc voor snel geld is het neerschieten van mensen nadat ze een geldautomaat bezocht hebben. Dan hebben ze meestal aanzienlijk meer cash bij zich dan wanneer je ze op straat neerschiet.

gta4823.jpg

NVESTEREN EN BESPRAREN:

Een van de redenen waarom je geld te wil verdienen in GTA V is dat je allerlei investeringen kunt doen. Deze maken ook winst, maar dat gaat veel trager dan je zou willen. Wel kan het besparend werken. Wanneer je de Los Santos Customs koopt zijn upgrades voor je auto’s bijvoorbeeld gratis. (Dit geldt enkel voor Franklin

los_santos_customs.png

Een andere handige bespaartip is het voltooien van alle gun range missies. Dat geeft namelijk 15% korting bij de AmmuNation. Als je overal ‘goud’ haalt gaat er zelfs 25% van de prijs af.

Happy Grinding :D

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...