Jump to content
Joriz

The Guardian: Interview met de originele mensen achter GTA!


Ergens in midden jaren '90 hadden een stelletje twintigjarige het idee om is een ander spelletje te maken waar dingen uit actiefilms konden worden nagespeeld worden in een computerspel. Ze hadden blijkbaar bijna geen ervaring en ze kregen de heletijd vanuit Amerika te horen dat de ontwikkeling diende worden gestopt. Toch zijn ze gelukkig met jaren hard werk doorgegaan en kwam na vier jaar in 1997 het spel met de nu bekende titel Grand Theft Auto in de winkels te liggen. The Guardian heeft een aantal van de originele mensen geïnterviewd wat deze hele mooie unieke video heeft opgeleverd. Zeker het kijken waard! smile3.gif

Bron: The Guardian

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Een tijdje terug heb ik nog een mini-documentaire gezien van DMA zelf en dit past daar dan heel mooi bij. Tof om zo even de productie van I te zien, heel klein en zo. Maar zo zijn natuurlijk alle grote franchises van het moment klein begonnen rond die periode, dus niet zo veel verschillend met de rest, maar toch indrukwekkend uiteraard.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

The Guardian: Interview met de originele mensen achter GTA!

:? :?

The Guardian: Interview met de originele mensen achter de originele GTA!

:{

edit: Billy Thomson is natuurlijk de man achter deze grap!

edit: Na 02:20m heeft Billy Thomson het over films en actiescènes uit films die ze in de game konden stoppen. Bij 02:25m zie je wat aantekeningen. Artikel 4.9 gaat waarschijnlijk over de zijmissie met de bus die op Speed gebaseerd is! Waar je, net als in de film Speed, een bus niet onder een bepaalde snelheid mag laten gaan.. In GTA1 was dit volgens mij 50m/ph..

Bewerkt: door Dotz

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...