Jump to content
Joriz

GTAV en het mysterie van de onsamenhangende radiostations!


De ontwikkeling van een nieuwe Grand Theft Auto duurt meestal jaren. Tijdens dit proces worden altijd vele beslissingen gemaakt door de makers over wat wel en niet in het spel hoort. Ook tijdens het maken worden dingen gemaakt die later weer worden geschrapt. Zo zijn in Grand Theft Auto 3 enkele personages geschrapt en is het vliegveld verplaatst. Zag in GTA Vice City de legerbasis er eerst heel anders uit en dronken we volgens eerdere plannen in GTA San Andreas hete koffie. Zo heeft elke GTA wel opmerkelijke geschrapte dingen gehad die aan de hand van informatie van voor de release of verborgen data in de spelbestanden zat is terug gevonden.

gallery_1_5_86403.jpg

De bestandsnamen van enkele radiostations geven een indicatie dat er andere muziek was gepland.

Ook aan de muziek en radiostations van Grand Theft Auto V is flink wat gewijzigd. Previews van GTA5 gaven bijvoorbeeld aan dat onze eigen Nederlandse rockband Golden Earing met het nummer Radar Love in het spel zou zitten. Ook Twitterde DJ Kavinsky in begin van het jaar nog vrolijk dat hij zijn eigen radiostation zou krijgen. Het lijkt erop dat over de jaren van ontwikkeling van Grand Theft Auto V Rockstar Games toch heeft besloten het een en ander te veranderen. Met name om het spel te voorzien van de nieuwste hippe muziek, maar ook zullen muzieklicenties een rol hebben gespeeld.

Diverse GTA fans vinden hierdoor de muziek op enkele radiostations dan ook onsamenhangend. Ash_735 van GTAGaming.com heeft dit dan ook verder uitgezocht. In een vier pagina lang artikel beschrijft hij aan de hand van diverse bronnen wat en waarom volgens hem Rockstar Games wijzigingen heeft gemaakt. Mocht je dus interesse hebben in deze audio outtakes is het lezen van dit complete artikel (in het Engels) over de onsamenhangende radiostations zeker de moeite waard.

Bron eerdere wijzigingen aan GTA's: WikiGTA

Bron onsamenhangende radiostations: GTAGaming.com

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Ben benieuwd wat voor dingen er nog meer uitgehaald zijn. Vond het erg interessant om de artikelen te lezen met outtakes over Grand Theft Auto III en Vice City. Hopelijk komen er weer net zulke dingen over Grand Theft Auto V. Vind het sowieso wel interessant om te lezen wat ze eigenlijk in gedachte hadden maar wat uiteindelijk geschrapt is. Misschien leuk om als ontwikkelaar een Alpha versie vrij te geven dan krijg je toch een heel ander beeld van een spel wat je speelt denk ik.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Misschien leuk om als ontwikkelaar een Alpha versie vrij te geven dan krijg je toch een heel ander beeld van een spel wat je speelt denk ik.

Inderdaad. Dit kan overigens wel bij San Andreas. Met die mod speel je het spel zelf, plus alles wat er oorspronkelijk in heeft gezeten maar uiteindelijk is uit gesloopt. Ik heb zelf die mod met veel plezier gespeeld, aangezien er veel plotgaten gedicht worden en het spel echt anderhalf keer zo groot wordt als het origineel - met dus allemaal content van Rockstar zelf.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

ja inderdaad dat is inderdaad wel jammer.

maar goed daar hebben we een telefoon voor in real-life

Hoezo ? op de XBOX 360 is dat gewoon mogelijk, en het geluid moet wel uit de zelfde box komen.

Ik verwacht Radio DLC met een dikke 80s zender, die naast Los Santos Rock radio staat.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...