Jump to content
Joriz

Playboy interviewt Sam Houser!


Playboy magazine heeft het genoegen gehad om Sam Houser, medeoprichter en president van Rockstar Games, te mogen interviewen. Sam die samen met zijn broer Dan (vicepresident en medeoprichter) blijkt misschien toch stiekem een normale man te zijn als hij in het interview vertelt dat hij dagelijks van zijn huis in Brooklyn, New York naar het hoofdkantoor van Rockstar fietst in de hippe SoHo wijk op Manhattan. Of is hij toch stiekem toch niet zo normaal als verteld wordt dat hij fiets omdat het naast zijn yoga (daar heeft Michael dat van) kalmerend is. Al moet je natuurlijk ook rust nemen als je al 15 jaar verantwoordelijk bent voor één van de beste gamebedrijven ter wereld. Daarom wordt hij in het Playboy interview dan ook al aangehaald als werkverslaafde eigenwijze geniaal persoon i.p.v. de 'gek' waar sommige mensen hem blijkbaar voor aanzien.

Het interview gaat in op de jeugd in Londen. Waar hij opgroeide als zoon van Geraldine Moffat (Britse actrice) en Walter Houser (advocaat en jazz musicus) en de parallel van de jeugd en schooltijd al snel zijn te trekken met het door hun later gemaakte computerspel Bully.

gallery_1_5_83680.jpg

Volgens de Playboy is dit een kaart van

Los Santos. Blijkbaar hebben ze ergens fan art vandaan gehaald en het aangezien voor de echte kaart.

Sam ging daarna aan de slag als stagiair bij muziekmaatschappij BMG waar hij werkte voor Simon Cowell (irritante Brit uit American Idol die tevens enorm wordt gepersifleerd in Fame or Shame). BMG was op dat moment eigenaar van DMA Design waar een tekort was aan goede management en deadlines niet werden gehaald. Je raadt het al Sam Houser werd aan het roer gezet om de boel te redden. BMG zag er helemaal niets van, maar Sam wilde het niet sluiten. Dus kreeg hij voor elkaar dat DMA Design kon blijven bestaan door het verkopen aan het door Ryan Brant net opgerichte Take-Two, met de voorwaarden dat Sam Houser het bedrijf mocht leiden. Zo werd hij dus samen met zijn broer de baas van het bedrijf wat ze Rockstar Games hadden genoemd en konden ze aanschuiven bij het Take-Two kantoor op Manhattan.

Het interview gaat verder hoe ze aan de slag gingen met Grand Theft Auto III en de grote ramp die heel New York op 11 september 2001 overhoop haalde. Dit is ook meteen te zien aan de wijzigingen die net voor de release in GTA3 werden gemaakt. De release van dit gewelddadige spel zorgde voor een leger van advocaten waar Jack Thompson voor ons een van de bekendste is. Het echte Rockstar leven was daarna begonnen, de beruchte feesten waar in het verleden wel verhalen over zijn gelekt vonden plaats in lofts in New York waar volgens het Playboy interview zelfs DJ's uit Parijs werden ingevlogen.

Na de Playstation release van GTA San Andreas werd al snel verborgen data gevonden, wat later bij de release van de PC versie door PatrickW zichtbaar werd gemaakt onder de naam Hot Coffee mod.

Procureur-generaal Eliot Spitzer (later bekend vanwege een prostitutieschandaal puh2.gif) en Hillary Clinton (die van Bill Clinton) zaten toen bovenop Rockstar Games. Het hele bedrijf is onderzocht. Elke e-mail werd geopend om te kijken of Rockstar Games te gewelddadige spellen maakte die de moraliteit van kinderen aantast. Al die onderzoeken zorgde voor donkere tijden bij Rockstar Games. Dit is natuurlijk terug te zien in de bruin/grijzige setting van Grand Theft Auto IV. Natuurlijk eindigt het interview met een goed einde door het te hebben over de meest winstgevende game ooit, namelijk Grand Theft Auto V.

Lees het complete interview met Sam Houser op de website van Playboy. Dat gaat natuurlijk veel dieper in de details dan mijn samenvatting en eigenzinnige Nederlandse visie.

Bron: Playboy

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Dus het is toch fanart.. Hoopte al ergens dat het een map was voor naast Los Santos als DLC.. 9/11 betekend overigens 11 september in het Amerikaans en niet 9 september. Elke willekeurige Amerikaan had je nu uitgemaakt voor van alles door die twee datums door elkaar te halen. :7

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Elke willekeurige Amerikaan had je nu uitgemaakt voor van alles door die twee datums door elkaar te halen. :7

Goed dat er nog iemand oplet. Was blijkbaar een beetje afgeleid door alle artikelen van de Playboy website.

Toch verder een mooi interview en gedetailleerd verhaal. Jammer inderdaad dat ze een random kaart van het internet hebben afgeplukt

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Leuk om dit te zien! Inderdaad een béétje jammer van de GTA V map fail :7

Elke willekeurige Amerikaan had je nu uitgemaakt voor van alles door die twee datums door elkaar te halen. emo.gif

Goed dat er nog iemand oplet. Was blijkbaar een beetje afgeleid door alle artikelen van de Playboy website.

I see what you did there Joriz.

Quote van de Jaar :schater:

Bewerkt: door Extreem

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...