Jump to content
Joriz

De murals van Rockstar Games: Zo worden ze gemaakt!


Rockstar Games is gelukkig altijd iets anders geweest dan andere gamebedrijven. Ze proberen te innoveren en veranderen op eigen wijze en doen gebruiken soms ook iets andere marketingtactieken dan normaal worden gebruikt door bedrijven. Mocht je ooit in New York zijn geweest heb je vast wel rondom Times Square de reclameborden en lichtreclame opgevallen van diverse bedrijven. Rockstar Games besloot het echter in 2004 dat dit anders kon door terug te grijpen naar een 165 jaar oude en inmiddels vergane methode, namelijk de hand geverfde muurschilderingen. Hiervoor stapte Rockstar Games voor de promotie van GTA San Andreas naar het kleine bedrijf Colossal Media die toen vier muurschilderingen op oude panden in New York aanbracht. Dit viel echt enorm op, zo erg dat bewoners zelfs gingen klagen. Niet omdat ze het lelijk vonden, maar vooral op hun muur wilde laten zitten omdat ze het zo mooi vonden. Inmiddels is deze kunst voor vele spellen van Rockstar Games gebruikt en gebruiken ook andere bedrijven weer deze ambachtelijke reclametechniek.

med_gallery_1_238_118537.jpg

Tijdens de release van

GTAV waren in de wijken rondom het kantoor van Rockstar Games de schilderingen niet te missen!

Colossal Media maakt ondertussen in een jaar meer dan 300 muurschilderingen. Dat is misschien weinig ten opzichte van de vele reclamedoeken die worden opgehangen. Maar als je kijkt hoe veel werk en tijd er in zo'n muurschildering gaat heb je wel respect voor deze mannen die door weer en wind werken. De Belgische bierbrouwer Stella Artois heeft dit dan ook mooi in een documentaire in beeld weten te brengen. Check dus de volgende korte documentaire van 12 minuten als je wilt weten hoe deze mannen te werk gaan met simpelweg een verfkwast en roller om de meest grote schilderingen te maken. Mede dankzij Rockstar Games kunnen we weer deze mooie reclamekunstwerken in New York zien.

Zo gaat dat in zijn werk!

Heb je ook een leuk filmpje gevonden of zelf wat gemaakt? Vergeet me dan niet te tippen!

Bronnen: eigen archief, Colossal Media &

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Da's enorm knap, wauw! Die mannen zijn gewoon kunstenaars, zo levensecht kunnen schilderen, op zo'n groot oppervlak, en dan die details zoals die gouden randjes van de glazen... Het niveau van hun werk is minstens even hoog als de hoogte waarop ze werken! Ook wel leuk dat het om Belgisch bier gaat! :engel:

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Inderdaad echt knap hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgen. Is ook wat anders dan die eeuwige reclame op televisie. Dit soort kunst is juist leuk om te zien. Ook heel goede marketingstrategie vanuit Rockstar Games uiteraard. Kunnen andere bedrijven nog wat van leren. :puh:

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...