Jump to content
Joriz

Strauss Zelnick blijft aan als baas van Take-Two Interactive!


gallery_1_5_107601.jpg

Strauss Zelnick (rechts) in een vergadering - foto:

The Aspen Institute

Gisteren is bekend gemaakt dat Strauss Zelnick, de baas van Take-Two Interactive (het moederbedrijf van Rockstar Games) nog tot 31 maart 2019 zal aanblijven als CEO (baas) van het bedrijf. Ook zal zijn bedrijf en grootaandeelhouder ZelnickMedia betrokken blijven binnen Take Two.

Dit is natuurlijk grotendeels goed nieuws aangezien het bedrijf van Strauss Zelnick er na 2007 mede voor heeft gezorgd dat veel financiële zaken binnen het bedrijf op orde heeft gebracht. Daarnaast is het natuurlijk goed nieuws voor Strauss Zelnick omdat hij, de aandeelhouders en andere betrokkenen veel kunnen verdienen met de 10 spellen (o.a. Agent? en een nieuwe GTA?) die staan gepland voor de nieuwe generatie gameconsoles.

Vandaag was Strauss Zelnick ook aanwezig bij de Piper Jaffray Technology, Media and Telecommunications Conference. Hier beantwoorde hij kort wat vragen voor mensen met te veel geld (investeerders).

Hier werd onder andere gesproken over het feit dat wij gamers steeds ouder worden. Na 20 jaar gamen met titels van Take Two Interactive is onze gemiddelde leeftijd schijnbaar al naar 37 jaar gestegen. Al geloof ik dat niet helemaal als je de cijfers op ons forum bekijkt. Ook zegt hij dat steeds meer vrouwen hun spellen spelen. Al is het percentage mannen nog dominant.

Daarnaast werd nogmaals gesproken over nieuwe verdienmodellen die ontstaan zijn met DLC’s. Dit is iets waar het bedrijf zeker mee doorgaat. Al zei Strauss Zelnick dat DLC enkel goed verkoopt als het spel zelf ook zeer goed is.

Tevens werd genoemd dat terugkerende betaling (DLC/in-game geld) en op abonnement gebaseerd gamen interessant is voor het bedrijf. Laten we dus hopen dat ze niets met het abonnementen idee gaan doen zodat we niet maandelijks voor het spelen van Grand Theft Auto hoeven te betalen. Al is het 'gratis' GTA Online op dit moment wel de grootste bron van digitale inkomsten voor Take Two. Die Shark Cash Cards worden dus goed verkocht.

Mocht je je afvragen wat Take-Two met de miljard aan geld gaat doen. Dit gebruiken ze om tegenslagen in de toekomst op te vangen en te investeren in nieuwe hoogstaande titels. Laten we dus hopen dat dit geld dus goed wordt gebruikt voor nieuwe fantastische titels van Rockstar Games!

Bronnen: Report of unscheduled material events or corporate event en Webcast Piper Jaffray Technology, Media & Telecommunications Conference

Bron foto: The Aspen Institute

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...