Jump to content

[WK 2014] De Kroniek


Cabyon

Recommended Posts

MjvgCPx.jpg

De Kroniek is rubriek die de trivia rond het WK in Brazilië behandelt. Als er zich een leuke of controversiële situatie heeft voorgedaan op of naast het veld wordt het hier vermeld.

De Kroniek zal op de volgende dagen verschijnen:

In de aanloop naar het WK

[table=header]Datum verschijning|Link

1 juni|Oei, een blessure![/table]

Tijdens het WK

[table=header]Datum verschijning|Link

12 juni|England's worst commentator

15 juni|Nog niet beschikbaar

18 juni|Nog niet beschikbaar

21 juni|Nog niet beschikbaar

24 juni|Nog niet beschikbaar

30 juni|Nog niet beschikbaar

6 juli|Nog niet beschikbaar

9 juli|Nog niet beschikbaar

12 juli|Nog niet beschikbaar[/table]

Data onder voorbehoud.

Reageren op de artikelen kan in het Reactietopic.

Link to comment
Delen op andere websites

MjvgCPx.jpg

Oei, een blessure!

De schrik van iedere speler die mee mag met de WK-clique van zijn land: geblesseerd raken in de aanloop naar 's werelds grootste voetbaltoernooi. De afgelopen dagen werden er flink een aantal oefenpartijtjes gespeeld en daarbij liepen veel spelers een blessure op. Sommige spelers, zoals Yaya (spierblesssure) en Kolo Touré (malaria (?? emo.gif) van Ivoorkust zullen in Brazilië wel op het veld staan, maar als het wat erger is ben je de pineut. En dat zijn in dit geval een paar spelers: Roberto Montolivo van Italië (beenbreuk), Jeremy Akaminko van Ghana (enkel) en het meest schrijnende geval: Luis Montes uit Mexico, die zijn been brak toen hij en een speler van Ecuador in het oefenduel elkaar ongelukkig raakten. De foto spreekt voor zich.

655244.jpg

Maar voor diegenen die ervoor hebben gezorgd dat deze spelers niet naar de eindronde kunnen moet het toch ook niet leuk zijn? Bedoel, het zijn vriendschappelijke wedstrijden en natuurlijk moet je d'r een beetje invliegen met gezonde agressie, maar het lijkt mij best balen, als voetballer zijnde, als je iemand blesseert die naar het WK kan. Dat zag je bijvoorbeeld gisteren bij Jeremy Akaminko tijdens de interland Nederland - Ghana. Akaminko raakte later nog geblesseerd en kan dus niet mee naar Brazilië, maar ongeveer in 't midden van de eerste helft vloog Akaminko Robben van achteren aan, zoals een zeis. Robben was - terecht - volledig gepikeerd en Akaminko haastte zich om zich te verontschuldigen.

Het blijft altijd kiele-kiele voor de kijkers of sommige spelers geblesseerd raken of niet. Het kan zomaar gebeuren. Oók met Arjen Robben.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

MjvgCPx.jpg

England's worst commentator

Daags na het verlies tegen Italië (2-1) van Engeland is er debat op 't eiland. Rooney verhuisde naar de linkerkant en daar deed-ie 't niet zo goed. Echter brandden Britse media het team nog niet af, wat op zich ook al een godswonder is. Dan heb je nog de fysiotherapeut van Engeland die iets aan z'n enkel heeft nadat hij na het doelpunt van Sturridge íets te hart juigde (de Britse grap: voor iedere keer dat Engeland scoort, breekt iemand z'n enkel) maar waar men toch het meest over sprak was een debutant. Nee, niet op het veld, maar op de TV. Zijn naam is Phil Neville.

Phil-Neville-009.jpg

Phill Neville, midden.

Phil Neville, de jongere broer van Gary Neville, was 'n Engelse voetballer die uitkwam voor, onder andere, Everton en Manchester United. Gisteravond maakte hij z'n debuut op de BBC en na tien minuten onstond er op de social media een stortvloed van negatieve uitingen jegens de beste kerel. Zo zou hij ontiegelijk saai en eentonig klinken. Men vond hem lijken op een kerel die instructies van een IKEA-bouwproduct voorlas. Een lokaal politiestation zei op Twitter dat ze de stem van Phil Neville vanavond in de straten zullen draaien 'om de bewoners kalm te houden.'

Maar Neville krijgt ook bijval. Zo las hij het spel prima en beschikte over veel kennis, die hij gebruikte in zijn commentaar. Het advies van de bekende Engelse krant The Guardian was dan ook: leave him alone.

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...