Jump to content
Joriz

Steam update GTA San Andreas sloopt compatibiliteit met mods en vorige versies!


gallery_1_5_68341.jpg

Afgelopen week heeft Rockstar Games een update uitgebracht voor de Steam versie van GTA San Andreas. Al lijkt de maar liefst 500 MB grote update een verbetering te zijn, omdat er onder andere ondersteuning is toegevoegd voor XInput gamecontrollers (voor o.a. de Xbox 360 controller), is de update mogelijk uitgebracht vanwege een rechten probleem die Rockstar Games al enkele jaren lijkt te hebben omtrent enkele muzieknummers die te horen zijn op de radiostations van GTA San Andreas. Deze nummers ontbraken al eerder in de smartphone versie en de in oktober uitgebrachte Xbox Games on Demand versie. Al geeft Thomas Williamson van War Drum Studios aan (maker van de mobiele versie en Xbox 360 versie) dat de nummers om technische redenen ontbreken, wat het verhaal dus eigenlijk nog vreemder maakt, zou dit geen argument moeten zijn voor de Steam versie die deze technische beperkingen nooit heeft gehad.

De volgende nummers komen na de onaangekondigde update helaas niet meer voor in de Steam versie van GTA San Andreas:

Playback FM

Ultramagnetic MC’s - Critical Beatdown

Radio Los Santos

2 Pac - I Don’t Give A f*ck

NWA - Express Yourself

Bounce FM

Fatback - Yum Yum

Roy Ayers - Running Away

The Gap Band - You Dropped A Bomb On Me

K-DST

Tom Petty - Running Down A Dream

Joe Cocker - Woman to Woman

K-JAH West

Black Harmony - Don’t Let It Go to Your Head

Blood Sisters - Ring My Bell

Radio X

Ozzy Osbourne - Hellraiser

Rage Against the Machine - Killing in the Name

Master Sounds 98.3

Charles Wright - Express Yourself

The Blackbyrds - Rock Creek Park

James Brown - Funky President

Macer & The Macks - Soul Power ‘74

James Brown - The Payback

The JB’s - Grunt

Al snap ik ten zeerste dat Rockstar Games rekening dient te houden met technische vereisten en afspraken omtrent rechten van muziek, vind ik het wel jammer dat deze update is uitgevoerd zonder enkele officiële toelichting. Daarnaast is de update ook van toepassing voor de Steam spelers die het spel eerder via Steam hebben aangeschaft.

Helaas blijkt de Steam update ook meerdere dingen stuk te maken die in eerdere updates van GTA San Andreas wel waren gerepareerd. Zo ontbreken opeens schermresoluties in het instellingen menu, zijn sommige oudere save games niet meer bruikbaar en hebben diverse door fans gemaakte mods problemen door deze update.

Bij spelers van de multiplayer mod Multi Theft Auto bleek met de Steam versie het spel opeens te blijven hangen als de nu ontbrekende nummers afspeelde. Gelukkig heeft het MTA Team snel een update kunnen maken. De update van Multi Theft Auto is te downloaden via de MTASA website.

Ook bij diverse andere fan-initiatieven die al langer onofficiële patches en mods uitbrachten zullen snel updates uitkomen zodat Steam gebruikers ook GTA San Andreas kunnen blijven spelen zoals het ooit was bedoelt of zoals je zelf wilt.

Nog een troost voor de mensen met een exemplaar van tien jaar terug. De originele PlayStation 2 versie, Xbox versie en PC versie hebben geen patches gekregen (dit kan gelukkig ook niet) en kunnen dus gewoon nog worden gespeeld zonder verplichte update.

Bronnen: Rockstar Nexus, GTAGaming.com, GTAForums.com en MTA Bugtracker

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...