GTAGames.nl
Phoenyxar

Parolis - The Emerald of Eridanus

40 berichten in dit onderwerp

ParolisPhoenyxar©

Aangezien er een vraag was naar een eigen topic voor overzicht (iets wat ik zelf nooit had verwacht) voel ik mij verplicht om dit project zijn eigen topic te schenken en in die actie ook het "Maps, Maps Everywhere"-topic in de toekomst niet meer voor dit project te gebruiken.

Wat is Parolis?

Parolis is een planeet, eentje van het fictieve soort, die in theorie rond de ster Epsilon Eridani draait. Meer concreet is de planeet het resultaat van jaren tekenen, verzinnen en herhalen. In principe is het een soort parallelle planeet naar de onze, op eenzelfde manier als Arda en de locatie van GoT/SoFaI dat zijn. Eentje die elke dag gedetailleerder wordt.

Hoe is Parolis ontstaan?

Wel, het komt voort uit 3 op zich losstaande gegevens. De eerste is Civilization IV. De tweede is een passie voor kaarten. De derde is voetbal. Hoe komen deze samen? Wel, al sinds jongs af teken ik Fantasy-achtige kaarten, soms specifiek voor een bepaald universum (GTA, Jak & Dexter...) maar ook soms op zichzelf, zonder verdere limieten. Na enkele games Civ IV bij een vriend heb ik destijds diens speelwereld deels nagetekend, deze tekeningen hebben de tand des tijds (een goede 8-9 jaar toch) overleefd. Nu, het voetbal... Een dikke zeven jaar terug ben ik verhuisd naar mijn huidige woonplaats en diens keuken is perfect ingericht als makeshift voetbalveld. Ik wou er wedstrijden spelen en om dat zinvol te doen wou ik een competitie en daarvoor ontwierp ik een land waar dit kan plaatsnemen... Met de jaren zijn al deze elementen steeds meer deel van mekaar geworden. Het voetballand werd één van vele landen op de kaart en vele van mijn oude kaarten groeiden aan de bestaande wereld. Ook Civilization had (en heeft nog steeds) zijn deel. Werelddelen Naburha, Partonia en Cruzhna zijn allemaal Civilization IV-werelden en veel van de geschiedenis van de planeet ontstaat spontaan in Civ-games.

Parolis zoals ik het ken en zoals het nu is bestaat (op enkele details na) een goede 4 jaar. Maar het groeit nog elke dag aan detail.

Hoe maak je de Parolis-kaarten?

Paint! Alles is met Paint gemaakt. Toegegeven, er zijn veel tekeningen aan vooraf gegaan, iets wat deze afbeelding bewijst en ik heb ook die afbeelding gebruikt om de huidige "Blanks" te creëren, maar eenieder met wat ervaring in Paint weet dat het vooral veel werk is en zeer weinig technisch vernuft.

Doel van dit topic?

Wel, ik wil hier alles van Parolis samenbrengen onder één dak. Mijn toegewijde Galerij puilt al goed uit, maar in een topic met tekst is dat altijd leuker en meer omvattend. Met de tijd zal ik updates brengen en ik zal de geschiedenis verder uitschrijven. Daarnaast is het natuurlijk ook de geschikte plaats voor vragen (mochten die er überhaupt zijn, ik kan het niet goed inschatten) rond het project/de wereld!

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
GTAGames.nl

HistoryPhoenyxar©

Dus, ik ga nu een kleine uitzetting maken over de menselijke geschiedenis van Parolis tussen ±5000 BFD en 250 BFD met kaarten vanaf 3000 BFD. Wat is BFD? Wel, dat zullen we met de tijd ontdekken. Okej, eerst ga ik illustreren waar deze "lokale" kaarten zich situeren op de wereld.

En dat doen we aan de hand van de werelddelen-kaart:

med_gallery_113271_234_627252.png

Om te beginnen zal de mens (of wat er voor doorgaat) zich ontwikkelen in midden-Cruzhna/Werchona (rood/groen) en van daar uit verspreiden over de andere werelddelen. De zee kende toen een lichtjes lagere stand en was het ook makkelijker om bij sommige zee-engtes over te steken.

Nu, de verschillende gebruikte kaarten:

- Gunorha (Fuchsia)

- Naburha, Vaslanra, Halenha & Mutrinha (Turquoise, Cyaan, Hemelsblauw & Grijs)

- Noorden van Darsouna & Somarcha (Bruin & Oranje)

Andere belangrijke informatie:

-Een jaar op Parolis is niet even lang als op Aarde, het kent 436 dagen (verdeeld over 13 maanden) en de lengte van een dag wil ik nog niet helemaal vastleggen, maar de opties zijn 24 of 26 uur. De planeet is lichtjes groter dan de Aarde (2x oppervlakte, ~1.41x diameter, 2.83x volume en ~1,4x zwaartekracht), dat heeft zijn invloeden natuurlijk en dat maakt het afstanden inschatten ook lastig, maar ja.

Laten we beginnen:

3000 BFD

med_gallery_113271_234_217389.png

In het Zuiden van Eanostia zien we vanaf de 7e millenia BFD kleine nederzettingen ontstaan, langs de kust, maar ook in open valleien waar voedsel makkelijker is om te verzamelen en waar men kan ontsnappen van onder meer de (sub-)tropische wouden en diens gevaren. Slechts enkele van deze nederzettingen groeien tot wat we steden kunnen noemen. De belangrijkste hierin is Ghotmi. De stad zou gesticht zijn in 6253 BFD en zal de komende 3500 jaar de grootste nederzetting in Parolis blijven. Ze is ook nog belangrijk voor andere steden als Hérion en Ghembonné aangezien de stichters van die steden (of toch alleszins diens administratie) afkomstig waren van Ghotmi. Specifieker verbannen ambtenaren/handelaren. Maar ontwikkeling in Eanostia gaat traag omwille van de vijandige omgeving en de groei van diens nederzettingen zal dan ook maar zeer gestaag verlopen.

med_gallery_113271_234_174808.png

In Le Noria valt er voor 3000 BFD ook niet te veel te vermelden. De vele kleine nederzettingen langs de grote rivieren zien problemen met enerzijds voedsel verzamelen, maar ook het verdedigen tegen andere groepen die proberen overleven via plunderen. Er is echter een uitzondering voor al deze nederzettingen: Dandalai. De enige nederzetting die we voor 3000 BFD een stad kunnen noemen. Dandalai ligt op de Westelijke oever en de eilanden in de grote mondingsdelta van de Tinisvea. Een stabiele rivier die elk jaar een overstromingsseizoen kent dankzij zijn ligging, relatief dichtbij de hoge Mammutal Mountains. Dandalai blijft gespaard van vele van de plunderingen dankzij zijn ligging, enerzijds aan de kust (wat dus al een zijde veiliger en voedzamer maakt) en anderzijds afgeschermd door een bos, moeras en zeer moeilijk navigeerbare rivierdelta. Maar omwille van deze vijandige omstandigheden zal de stad dan ook niet groter worden dan ±25.000 inwoners.

2500 BFD

med_gallery_113271_234_71993.png

Vanaf 2900 BFD zien we een verandering in het evenwicht van kleine nederzettingen en plunderende groeperingen. Twee nederzettingen (Lakhu & Yungi) groeien langs de oevers van de Mütvig uit tot ware steden. Hoewel ze kleiner zijn dan Dandalai weten ze dankzij de zeer vruchtbare valleien van de Mütvig stabiliteit te creëren en weten ze zich steeds beter af te schermen tegen invallen. Na een tijd zien we meerdere nederzettingen in een cirkel rond deze twee steden uitgroeien tot steden. De helft als vruchtbare steden langs de Mütvig en Urlaval, de andere helft als strategische knooppunten. Vanaf ±2700 BFD kunnen we dan ook spreken van de Nahal-beschaving ("stedelijk"). De steden kennen geen centraal beleid, maar blijken sterk te staan in enerzijds voedsel als verdediging dat ze kunnen blijven bestaan. Er is een zekere interactie tussen de kleine stadstaten en ze houden mekaar in stand. De eerste "beschaving" op de planeet.

2000 BFD

med_gallery_113271_234_38530.png

We zijn ondertussen een goede 500-700 jaar verder. De relaties tussen de stadstaten zijn sterk gegroeid en hetzelfde geldt voor de steden zelf. Hun stabiliteit is niet onopgemerkt gebleken en steeds meer omliggende nederzettingen immigreerden naar de vrij veilige gronden. Onder meer zo veilig omdat in deze periode de steden zich hebben omwald en ook hun land. In 2214 BFD zien we de start van het eerste wereldwonder: The Great Nahal Wall. Een grote simpele stenen muur die (tegen de klok in) de steden Thangli, Synthil, Yungi, Darhyl & Fudhun verbindt. Op zich is het geen te grote of zware muur, maar genoeg om het land veilig te verklaren. De stad Lakhu, centraal gelegen, kende zijn eigen speciale muur die de grenzen van de stadstaat aanduidden en had zelf ook zijn grote stadsmuur. De bouw van deze projecten vereiste een zekere stabiliteit en rijkdom aan voedsel in het land, maar bovenal zal het de stad Lakhu als hoofdstad cementeren. De andere steden langs de muur groeien nu ook meer en meer uit tot lokale grootsteden. Verder zien we ook een uitbouw van een wegennet dat zover als Recostinel rijkte. De wegen volgen voornamelijk de loop van de Mütvig, Urlaval & Aldhain... waar de troepen van Nahal met de tijd aan lokale nederzettingen belastingen in de vorm van voedsel zullen ophalen. Maar ook een handelsweg naar Dandalai is een feit. Wat belangrijk blijkt aangezien dat de Nahal-steden, ondanks hun vruchtbare omgeving en stabiliteit, vanaf ±2100 BFD het lastig hebben met genoeg voedsel blijven produceren voor de bevolking en milities. Dandalai, dankzij het wegtrekken van enkele van de naburige nederzettingen en groeperingen, is ondertussen uitgegroeid tot een stevige stad. Nog steeds een pak kleiner dan de Nahal-steden, maar stevig en vruchtbaar genoeg om tonnen aan voedsel te produceren die het logischerwijs allemaal naar Nahal verhandelt. Het is in deze omgeving van stabiliteit, maar nipte voedselvoorziening dat de eerste religie in Nahal ontstaat. Het Nahalisme kent aan elke stad een god(in) en functie toe en probeert via deze goddelijke verdeling de problemen te verhelpen.

1500 BFD

med_gallery_113271_234_3430.png

We zijn wederom 500 jaar verder en Nahal begint zijn eerste barsten te vertonen. De voedselvoorziening wordt steeds lastiger en de afhankelijkheid van voedsel van buitenaf (andere nederzettingen, maar zeker Dandalai) is zo groot dat het besturen van de steden zeer lastig wordt. Bovendien is Dandalai ondertussen uitgegroeid tot een middelgrote stadstaat (±80.000 inwoners) die niet zou misstaan in Nahal en is via zijn handel met Nahal ondertussen de rijkste stadstaat van het continent. Ondanks deze problemen (onder meer veroorzaakt door enkele slechte oogsten) zal Nahal stevig blijven en zijn omgeving beïnvloeden. De Great Nahal Wall wordt afgewerkt en Lakhu en Nahal zullen respectievelijk de kaap van 1 en 5 miljoen inwoners overschrijden. De bevolkingsgroei begint wel al te vertragen. Maar naast dit zien we ook de eerste steden ontstaan buiten Nahal en Dandalai. Vnul vestigt zich in de delta van Brobin op een uiteinde van een van de Nahal-handelswegen en op Reidalo zien we Neaselt.

1250 BFD

med_gallery_113271_234_77483.png

In de steeds onstabieler wordende Nahal-steden groeit er ondertussen de vraag of de heerser in Lakhu wel altijd goed weet waar hij mee bezig is. We zien in deze periode de bouw van de drie Towers of Lakhu, verdedigbare vestigingen langs de invalswegen naar Lakhu, de immense verspreiding van het Nahalism langs de handelswegen en zulk een afhankelijkheid van andere nederzettingen dat de handelwegen tot aan Froling en Nadovict rijkten. De rijkdom van Dandalai begint ook steeds zwaarder te wegen op de import van granen naar Nahal, die door de lichte inflatie steeds duurder worden. Nahal zal in 1320 BFD door de bouw van de Towers of Lakhu en de verplichte import van granen bankroet gaan en er ontstaat een burgeroorlog onder de stadstaten. Deze burgeroorlog houdt een goede 35 jaar aan en de uitkomst is verrassend gelijkaardig aan de beginsituatie. Lakhu verovert de steden terug, maar ditmaal met een nieuwe dynastie aan het hoofd. De komende honderd jaar zullen de gouden eeuw voor Lakhu worden, dankzij het slim herverdelen van land en grondstoffen door Quillin & Hengann "van Nahal". Het rijk stabiliseert zich, maar de naschok is nog te zien.

1000 BFD

med_gallery_113271_234_190027.png

Maar wat is er de afgelopen 2000 jaar in Eanostia gebeurd? Wel, bitter weinig. Op de Oostkust zien we de stad Zenneom zich vormen in een rijke rivierdelta en in Ghotmi ontstaat na de confrontatie met enkele natuurrampen en de Dandalai Summit (zo genoemd door latere ontdekkingsreizigers) Ghotism. Een geloof dat sterk bij andere natuurgodsdiensten aanleunt en dat diens grootsheid erkent. Ghotism zal zich in deze millenia ook gestaag verspreiden over het continent.

med_gallery_113271_234_104353.png

De gouden eeuw van Nahal is na het beleid van Ankhar, Silinthe & Denail tot een abrupt einde gekomen. Het rijk was echter opnieuw verenigd en de nieuwe heersers noemden weer "van Nahal", maar enkele opeenvolgende misoogsten vernielden de stabiliteit in het rijk. Een militaire coup onder leiding van Tay Elh grijpt de macht in Lakhu in 1174 BFD. Twee jaar later zal Tay Elh de dood vinden in een opstand en valt het rijk uiteen in drie delen. Nahal dat onder Silinthe zijn grootste omvang kende van 6,5 miljoen inwoners zal zijn inwoners zien vluchten naar omliggende nederzettingen (waaronder Dandalai) aangezien de nieuwe rijken instabiel lijken en elk de oude hoofdstad Lakhu claimen. Lakhu zal in de komende 100 jaar zijn bevolking zien halveren door deze strijd. Het rijk van Fudhun zal er uiteindelijk het sterkste uitkomen aangezien deze kan terugvallen op de militaire kracht van Darhyl en de handelsrelaties met het zuiden en Dandalai. De strijd tussen de drie Nahal-rijken zal nog enkele eeuwen aanhouden, elk gelovend dat ze de rechtvaardige opvolger zijn. Uit deze instabiliteit in het kernpunt van de handelwegen over land groeit een verlangen in het Westen naar alternatieven. Zeehandel ziet zijn opkomst en nederzettingen als Thlaan (gelegen aan een oude Nahal-handelsweg) en Faladassa zullen hier grote spelers in worden, handelend met Dandalai. Maar de uitvlucht van de miljoenen mensen in Nahal heeft ook nog andere gevolgen.

750 BFD

med_gallery_113271_234_121119.png

In de 250 jaar die hier op volgden zagen we opkomst van vele nieuwe nederzettingen (die pas in de toekomst belangrijk worden), de opkomende dominantie van Dandalai op vlak van zeehandel en het verschuiven van het focuspunt van Nahal naar Dandalai. De Golf van Kalliviton neemt de rol van de Nahal-handelswegen over als belangrijkste vorm van vervoer en handel. Door het wegvallen van de "internationale" handel langs de Mütvig zullen de rijken van Synthil en Yungi te instabiel blijken en gaan de stadstaten hun eigen weg, allemaal slechts een schim van hun vroegere zelf. In het Noorden heeft Vnul het lastig om zichzelf te voeden en zal expedities beginnen uitsturen. Ezalea zal uitgroeien tot een belangrijke stad als nederzetting die ooit één van de uiteindes van de Nahal-handelswegen aangaf en Gankorah zal via Dandalai uitgroeien tot een nieuw knooppunt nu de handelswegen zich steeds meer naar het Noorden gaan ontwikkelen.

500 BFD

med_gallery_113271_234_209964.png

De uiteindelijk gevolgen van de val van Nahal worden nu pas echt duidelijk. Na de val van Fudhun is ook de laatste grote beschaving verdwenen en ook een deel van diens inwoners zien zich genoodzaakt om andere streken op te zoeken. Rond de Golf van Kalliviton zien we nieuwe handelssteden ontstaan als Gneuvel, Eirndis, Tartherah... maar ook steden als Froling, Leonardo en Sposse die afhankelijk worden van de handel in de Golf. De expedities van Vnul hebben ondertussen een keten aan steden gecreëerd die van Vnul richting Dandalai loopt. In de valleien van de Mütvig, Urlaval en Aldhain groeien de stabielste nederzettingen uit tot dominante steden als Sygfride, Estmadlin, Aclamino en Vorteks. Maar het stopt hier niet, want in het ooit zo verre Noord-Westen van Irstan zien we een gelijkaardige situatie ontstaan naar Nahal met de groei van Mortani en Chrispalstof, op het einde van de handelsweg naar de Golf van Homfias groeit handelspost Nadovict uit tot een lokale grootstad en zelfs op de Harlaanse eilanden zien we een stad ontstaan: Phangruye. Hoewel het merendeel van de vlucht uit Nahal naar het Noorden of Westen trok zien we ook 3 nieuwe steden in het Oosten. Walivostic en Wisqu zullen zeer stabiele nederzettingen blijken in een zeer vijandige omgeving en het eenzame Clantin vestigt zich op een eiland in de Elnene. Er zijn maar weinig steden die er nog echt uitspringen. Lakhu en Fudhun zijn nog vrij groot van hun Nahal-verleden, maar op de retour. De enige grote groeiende stad is Dandalai, nog steeds rijk van de handel met Nahal en ondertussen dominant in de handel op de Golf van Kalliviton. Zo dominant zelfs dat Dandalai op het einde van de 6e eeuw BFD Fudhun zal inhalen als grootste stad op het continent en de wereld. Al deze verdeeldheid kan enkel de voorbode zijn voor militaire ingrepen.

350 BFD

med_gallery_113271_234_367186.png

En dat is dan ook exact wat er zal gebeuren en aangezien het zo veel is gaan we het chronologisch proberen behandelen. In Irstan staat rond 470 BFD een groot leider op. Of leidster. Het is onduidelijk. Tule Nea zal op dertien jaar tijd het hele schiereiland verenigen, een stad naar hem/haar noemen (Tulenis) en een grote militaire campagne starten waar de stad Seatiff zal worden overgenomen en aan de Schlafi halt houden waar hij/zij de stad Artemios (/Artmio) "Mijn verdienste" zal stichten. Maar zo sterk als Tule Nea was, zo zwak waren de opvolgers. Tule Dirh zal het rijk nog in stand proberen houden door plaatselijke versterkingspunten (Chalocke) te stichten, maar hierna zal het bergaf gaan. Irstan zal zich terugtrekken tot aan de isthmus van Harcast en dat is ongeveer waar de huidige grens (ondanks van alle gebeurtenissen) ongeveer nog steeds ligt. In het Zuiden staat Spoden en diens megalomane gek van een leider op. Sposse was rijk geworden via vroegere handel met onder meer Fudhun en Dandalai en zal zijn greep verstevigen door het hele schiereiland in te nemen, waaronder zelfs Dandalai (al zij het echt maar enkele jaren). In Pierre staat een rijke familie (Gamella) op die een vuist wilt maken tegen Irstan. Irstan dat tegen dan al veel van zijn praal kwijt is ziet Gamella de stad Seatiff innemen, met enorme steun van de lokale milities. Toenmalig leider van de familie Vuxyrax zal vervolgens zijn kans zien en gebruikt Seatiff (de stad was een pak groter dan Pierre) om Leuchten, Froling, Thlaan en Gomère in te nemen. Niet altijd met grote tegenstand, maar de val van Thlaan maakt in het Oosten wel wat wakker. Opvolgers Merkexar en Halassar zullen zich bezig houden met het innemen van Chijnfe en het stabiel houden van het rijk. Ondertussen is Sygfride een andere rijke familie opgestaan (Amzane) die de steden op de Mütvig en Aldhain wilt verenigen als culturele opvolgers van Nahal. Amzane zal alle omliggende steden opslokken in diens rijk en diens successen rechtvaardigen als gewild door de Nahal-goden. Maar de opkomst van rijken zorgt niet enkel voor grote diverse rijken, maar ook voor stadstaten die tegen deze rijken zullen opstaan. Goede voorbeelden zijn Eirndis (tegen Kantone), Mattartart (tegen Gamella), Marice (tegen Amzane) en Artmio (tegen Irstan). Ja, Artmio zal diens stichter verwerpen. Niet onlogisch als je weet dat de regio al eerder was verkend en werd bewoond door mensen uit Vnul. Over Vnul gesproken. Rond 400 BFD zal men in Vnul beginnen inzien dat de handelsposten naar Dandalai niet puur een voordeel zijn geweest en dat ze ondertussen zijn uitgegroeid tot individuele steden die met Vnul gaan concurreren. We zien de militaire Molnen de naburige steden (Meitu en Kretol) annexeren, maar niet zonder zijn problemen. Bij het afzakken naar het grote Astilma stoot Molnen op grote tegenstand wat via de successen van een bepaalde familie zal resulteren in de start van het Rijk van de Galvan. Een dynastie dat snel de steun zal vinden van andere nabijgelegen steden die eenzelfde lot als Kretol vrezen. We zien een gelijkaardige gebeurtenis in Leonardo, waar het rijk van Kantone enkel ontstaat om weerstand te kunnen bieden naar Gamella.

Maar tussen al dit komt één stad wederom dominant naar voren. Dandalai zal na de bezetting door Spoden realiseren dat het wel eens snel gedaan zou kunnen zijn en gaat contracten afsluiten met andere steden. Rijk als Dandalai is blijkt dit dus geen probleem. Vele steden zijn zelfs dankbaar en zien de komst van Dandalai als een manier om zelf sterker te kunnen staan tegen hun lokale dreigingen. Ter eigen bescherming zal Dandalai eerst Gankorah opkopen (een militaire stad met inwoners uit Darhyl) en in de komende decennia zal het een rijk opbouwen dat een groot deel van de Golf van Kalliviton omvangt. Het rijk van Dandalai is echter geen conventioneel rijk, maar eerder een handelsovereenkomst met voordelen aan beide zijdes. Het kan zo zelfs Spoden, Kantone en Gamella lichtjes terugdringen (die zelf ook problemen hadden met stabiliteit) door kuststeden op te kopen.

Maar de opkomst van Dandalai is niet onopgemerkt en zo zal een rijk handelsman in Lakhu zich gaan verdiepen in de geschiedenis van de omgeving, zich Silinthe II noemen en de oude Nahal-steden gaan herenigen. Steunend op de rijke geschiedenis en de haat naar de omliggende rijken (die de Nahal-steden enkele keren hebben geplunderd) zal men 377 BFD New Nahal als waardige opvolger van Nahal uitroepen. Nog niet alle steden zijn opnieuw aangesloten, maar dit komt nog wel. Het probleem komt wanneer het bericht Spoden en Amzane bereikt. New Nahal zal een groeiend probleem worden voor Amzane. Maar hiermee hebben we nog niet alle rijken opgesomd. Nee, er zijn er nog twee. Allebei zijn ze net voor 350 BFD ontstaan. Grohe als lokale reactie tegen Dandalai, waar de handelaars van Grotink een alternatief op land wouden creëren tegen Dandalai en Geraye ontstaan in Phangruye als één van de vele bewegingen om heel Harla of delen ervan te verenigen onder dezelfde vlag. Succesvol of niet? Dat moet nog blijken.

med_gallery_113271_234_6605.png

En de ontwikkelingen op Le Noria brengen ons vervolgens naar Dar Souna. Een plaats waar we tot nog toe niet veel over hebben gezegd, simpelweg omdat er nog niet veel is gebeurd. Het kent een gelijkaardige geschiedenis als het beginnende Le Noria. Yemindu is de enige stevige stad op een heel continent met vele kleine nederzettingen en rondtrekkende groepen. Niet toevallig daar. Het is goed te verdedigen en het handelt met enkele steden van Le Noria (als je op de wereldkaart kijkt, het ligt op het punt waar Le Noria en Dar Souna mekaar bijna raken) Maar dit gaat allemaal veranderen. Dar Souna is namelijk gigantisch en rijk aan natuurlijke grondstoffen. Het bestaan van het continent is niet vreemd voor de steden op Le Noria, maar men heeft niet de noodzaak om de oversteek te wagen. Maar daar komt verandering in.

250 BFD

med_gallery_113271_234_143351.png

Lang geleden dat we nog in Eanostia zijn geweest. Wat is er ondertussen gebeurd? Wel, de nederzetting Potcus is door een kleine handelsroute van Oost naar West en Noord naar Zuid als knooppunt uitgegroeid tot een bescheiden stad. Ghotmi is ondertussen nog steeds dominant en heeft met de Dandalai Summit als inspiratie de Grand Stairway of Figha Irg gebouwd, een puntige trappiramide die over de stad heen kijkt.

med_gallery_113271_234_169937.png

Waar te beginnen... wel, in Dandalai groeit rond 350 BFD dezelfde vrees als in Nahal rond 1350 BFD. Dandalai is op dit punt pas half zo groot als Lakhu was op diens grootste punt, maar Nahal kon terugvallen op duizenden kilometers aan Mütvig- en Aldhain-nederzettingen om voedsel op te eisen, dat waar Dandalai steeds meer wordt ingesloten door naburige rijken. In 347 BFD varen dan ook de eerste kolonisatie-schepen uit bij Dandalai. De Wozhe-expeditie moet nederzettingen stichten op de Noordelijke kusten van Dar Souna en daar voedsel voorzien voor Dandalai (en ook de omgeving verkennen). Succesvol? Dat zien we op het einde wel. Dandalai's vrees is ook niet ongegrond. Grohe breidt uit om diens opzet van succesvol handelsrijk op land te bereiken en de dreiging lijkt reëel. In het Oosten zien we de tweeling Walivostic en Wisqu een akkoord slaan en vormen zij het Rijk van de Wale. Eén van de acties van Wale bestaat er in om de Oostelijke toegangspoort van de wereld te worden, tot grote irritatie van de Oostelijke steden Clantin, Urelich etc. Clantin dat als te dominant wordt beschouwd krijgt een embargo naar zich toegeworpen en besluit vervolgens om het heft in eigen handen te nemen en volgt Dandalai in diens techniek. De Ahale-familie start een handelsoperatie naar het Zuiden en gaat er ook kolonies stichten. We zien wel wat het wordt. In het Noord-Oosten wordt Chalocke het getouwtrek van Gamella en Irstan beu en de regio verklaart zichzelf onafhankelijk. Chale is geboren. Ondertussen begaat New Nahal de domste beslissing in diens bestaan. Na het verenigen van de Nahal-steden probeert het Uirplon aan de grens met Amzane in te nemen. Het faalt hierin en Amzane, al geïrriteerd door het bestaan van New Nahal, sluit een verdrag met Spoden. De twee rijken vallen New Nahal binnen en vernietigen de droom van Silinthe II en diens opvolger Silinthe III om een nieuw Nahal te vormen. Of toch niet? Want de Oostelijke steden verenigen zich onder leiding van Synthil als Syne Nahal, dat op zijn beurt Forkolt zal innemen. Syne en Amzane zullen nog enkele slagen kennen, maar Amzane is weinig geïnteresseerd in Syne en ziet zichzelf de winnaar. Vele inwoners van Yungi en Lakhu vertrekken naar het machtige Sygfride, waar om de overwinning op Nahal te vieren de Tower of Zan wordt opgericht. Ondertussen zien we op Harla dat Geraye tegenstand krijgt van andere steden en families. In totaal zullen 7 lokale rijken ontstaan, waarvan in 250 BFD Geraye er twee heeft kunnen veroveren, maar de tegenstand is nog steeds groot. (En aangezien het eiland klein is: Phan. = Phangruye ; Klan. = Klangeru ; Ging. = Gingeruhe ; Nang. = Nangarha ; Makh. = Makherelli ; Dans. = Danseraye ; Aher. = Aherolla ; Lukh. = Lukhurou)

Terug op het continent zien we zoals verwacht een reactie op de annexatie van Forkolt door Syne. In Knalmes zal de Tostman-familie de macht grijpen met doel om de verbinding te spelen tussen Wale en Syne, om ooit Syne tegen te gaan. Aan de andere kant van New Nahal zien we in Halvont het rijk van de Alekhin ontstaan dat de plannen van Grohe wat tegenzit en zelf geniet van de val van New Nahal door enkele van de steden over te nemen. Het continent maakt ook een religieuze breuk mee in deze gebeurtenissen. In Wale verklaart men het Waline Dhalism als de ware vorm van het geloof tegenover het veel oudere Astile Dhalism. Een mooie bron voor toekomstige conflicten. In het Noorden zien we dan de opkomst van de Victu uit Nadovict die de kusten van de Golf van Homfias zullen innemen en aan de andere kant van de Golf ziet Urelich zich uitgroeien tot een grote stadstaat met toekomstige expansieplannen. De rest van de 3e eeuw BFD kenmerkt zich door verschillende wonderlijke constructies in onder meer Astilma, Phangruye en Dandalai. Ten laatste geeft de opkomst van Dandalai, Grohe en Kantone een immense klap aan Gamella. Als Gamella vervolgens niets weet te doen wanneer Dandalai Siqueneth opkoopt valt het rijk stuk per stuk uiteen. Gamella blijft achter met Pierre, Emmancewall en Gomère. Seatiff, Leuchten, Thlaan en Froling verklaren zich onafhankelijk stadstaten, waarbij die laatste de Alenta een kans zien om hun macht te vergroten waarop ze Chijnfe en Krotismo bij het nieuwgevormde rijk laten aansluiten.

Ten laatste: Dandalai. Rond 350 BFD zien we de stad in lichte angst kolonie-schepen uitsturen. Was de angst gerechtvaardigd? Misschien, maar de resultaten zijn er. Dandalai ziet zijn bevolking in deze 100 jaar verdrievoudigen. Het gaat van dominante stad naar grootste stad ooit en kent op zichzelf meer inwoners dan welk rijk dan ook. Ook bouwt het meerdere grote wonders, zoals de Grand Lighthouse, Guligiz Palace en de Daedalus Project, waar de stad zich meer immuun maakt tegen overstromingen en het gedeeltelijk de zee gaat bedwingen en nieuwe stukken land optrekken door eilanden te verbinden. Hoe kan dit? Wel, om te beginnen ligt Dandalai in een net wat vruchtbare regio dan Nahal en belangrijker: Dandalai is met voorsprong dé stad. Waar Nahal verdeeldheid zag en diens rijk de meerdere steden moest bedienen is er in Dandalai maar één stad die gevoed moet worden. De enige andere stad die er wat uitspringt is Tartherah (en Gankorah een beetje) dat onder Dandalai zijn bevolking zag vertienvoudigen en die kan zichzelf nog steeds goed voeden, een voordeel van een half eiland voor je te hebben. Het hele handelsrijk van Dandalai kent in 250 BFD ook maar half zoveel inwoners als Nahal dat deed op diens hoogtepunt. Alle andere steden in het rijk staan dus in voor het behoud van de voedselstroom naar Dandalai en de stad geniet dankzij deze positie een volledig soevereine status over het hele continent en kan zo die steden bescherming bieden. Maar ook de kolonies spelen natuurlijk hun rol zoals we nu gaan zien.

med_gallery_113271_234_26597.png

Want waar Yemindu oorspronkelijk alleen op een continent lag zien we nu een goed dozijn nieuwe steden. De Wozhe Exploration heeft twee gebieden met andere doelen gekoloniseerd. De Westelijke Xanta met Esmegui aan kop zijn voornamelijk graanschuren voor Dandalai, ze liggen ook het dichtste bij de stad en de omgeving is vruchtbaar genoeg om de aanstroom te verzekeren. Verder ontstaat er langs de kust ook een handelroute tussen de steden. In het Oosten/Zuiden zien we de Wozhe, oorspronkelijk met Derseladha als belangrijkste nederzetting, maar met de ontdekking van koper- en goudmijnen in het binnenland verschoof die rol naar Ulleran. Hoewel Wozhe ook in zekere mate voedsel voorziet is het meer een strategische kolonie die andere grondstoffen moet voorzien. De rol van de kolonies is voor Dandalai van ongekende grootte en zal in de toekomst ook zijn invloed kennen op de omgeving en diens bewoners.

Maar in het Oosten zien we ook de kolonie van Ahale. Gungraia is in een vruchtbare vallei met verschillende rijst- en suikersoorten gesticht en handelt logischerwijs met Clantin. Yemindu dat zich door de opkomende kolonisatie bedreigt ziet voelt zich steeds meer genoodzaakt om duidelijke grenzen af te spreken en nieuwe grensstad Lusighendu ligt er niet zonder reden. De vraag is vooral wie eerst zal aanvallen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

MapsPhoenyxar©

Bevolking

2055

med_gallery_113271_234_549082.png

2065

med_gallery_113271_234_714659.png

2075

med_gallery_113271_234_641080.png

2095

med_gallery_113271_234_691278.png

2105

med_gallery_113271_234_532443.png

2115

med_gallery_113271_234_757329.png

2125

med_gallery_113271_234_533495.png

2135

med_gallery_113271_234_47483.png

2145

med_gallery_113271_234_654737.png

Groei

2050-2100

med_gallery_113271_234_273182.png

2070

med_gallery_113271_234_38946.png

2080

med_gallery_113271_234_183606.png

2090

med_gallery_113271_234_216079.png

2100

med_gallery_113271_234_509684.png

2110

med_gallery_113271_234_456031.png

2120

med_gallery_113271_234_603625.png

2130

med_gallery_113271_234_32422.png

2135

med_gallery_113271_234_803594.png

2140

med_gallery_113271_234_215446.png

2145

med_gallery_113271_234_202376.png

2150

med_gallery_113271_234_844740.png

Bevolkingsdichtheid

2135

med_gallery_113271_234_384761.png

2150

med_gallery_113271_234_455376.png

Steden

2075

med_gallery_113271_234_275492.png

2095

med_gallery_113271_234_146452.png

2125

med_gallery_113271_234_366640.png

2145

med_gallery_113271_234_359873.png

Kretolische Steden

2065 (118 steden)

med_gallery_113271_234_32346.png

2070 (246)

med_gallery_113271_234_750171.png

2095 (381)

med_gallery_113271_234_536321.png

Procentuele groei tussen 2115-2120

med_gallery_113271_234_626017.png

Primaatsteden

2075

med_gallery_113271_234_617990.png

2105

med_gallery_113271_234_467684.png

Grootste Stad

2080

med_gallery_113271_234_427521.png

Religies

Nahalism

-Oranje (An Nahal)

Ghotism

-Lichtblauw (Ganyenn)

-Cyaan (Bonyenn)

Dhalism

-Rood (Astile)

-Geel (Waline)

-Bruin (Michine)

Edhenism

-Magenta (Drihe)

-Fuchsia (Erune)

-Zalmroze (Horcine)

-Purper (Druhen)

Morti a Calaq

-Blauw (Jinyer)

-Donkerblauw (Goreyar)

-Grijs (Argenar)

2035

med_gallery_113271_234_754019.png

Buurlanden

2065

med_gallery_113271_234_32142.png

Transport

Hovazna 2065

med_gallery_113271_234_157749.png

med_gallery_113271_234_134267.png

med_gallery_113271_234_276615.png

2125

med_gallery_113271_234_221788.pngmed_gallery_113271_234_57536.png

iShiro 2080

qq4s3t.jpg

2125

25jjdd1.jpg

La Tuegeille 2120

med_gallery_113271_234_31304.png

med_gallery_113271_234_127045.png

Aria 2125

med_gallery_113271_234_35184.png

Corqis 2125

med_gallery_113271_234_287860.png

Metro Sertichnada

tumblr_np6koi3G4Y1tqv09wo1_1280.png

Metro & RER Sygfride

Klik

Havens 2100

-Groen: +100.000 TEU/J

-Goud: +1.000.000 TEU/J

-Rood: +10.000.000 TEU/J

med_gallery_113271_234_198716.png

Taal

Taalfamilies - 2095

med_gallery_113271_234_67994.png

Ze toont natuurlijk enkel de taalfamilies (opgesteld door de Sygfride University in 1922), wel de volgende kaarten tonen de verdeling van de eigenlijke talen en hun groep. " X - Y " waarbij X de groep is (zoals het Germaans) en Y de taal (zoals het Duits), talen zonder een voorvoegsel zijn doorgaans de dominante taal binnen hun groep of de taal waaruit de andere direct verbonden talen zijn voort gegroeid.

Artiric

med_gallery_113271_234_1866.png

Nahaln

med_gallery_113271_234_79057.png

Harlan

med_gallery_113271_234_381537.png

Echaean

med_gallery_113271_234_585719.png

Gunorhi

med_gallery_113271_234_549860.png

Batoori

med_gallery_113271_234_482488.png

Hucrinic

med_gallery_113271_234_165745.png

Galcoph

med_gallery_113271_234_328083.png

Art

Pixelated - Elke pixel is 250.000 inwoners.

gallery_113271_234_5525.png

Een kaart waar elk land dezelfde kleur draagt als hierboven ter vergelijking.

med_gallery_113271_234_401689.png

A Growing World

med_gallery_113271_234_376864.png

Geografie

Reliëf Darsouna

258c5ft.jpg

Donkergroen: 0-499m

Groen: 500-999m

Lichtgroen: 1000-1999m

Geel: 2000-2999m

Oranje: 3000-3999m

Rood: 4000-4999m

Bordeaux: +5000m

Rivieren aanwezig, de grote 5 in het Zuiden zijn, van West naar Oost: Hagrennes - Ysficcha - Nanfokhe - Amnaskea - Aliya (+Machliya)

Oceans

med_gallery_113271_234_403263.png

Earth x Parolis

med_gallery_113271_234_306564.png

Tijdzones

med_gallery_113271_234_300621.png

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

RandomPhoenyxar©

Echte Kaarten

19 BFD: Dandalai.

med_gallery_113271_234_2115862.jpg

19 BFD: Dandalai en diens directe Zustersteden.

med_gallery_113271_234_3417302.jpg

400 AFD: De 3 rijkjes op de Noordkust van Ighosha en Darsouna.

med_gallery_113271_234_3184996.jpg

600 AFD: Hocona Culturen in het Zuiden van Ighosha.

med_gallery_113271_234_2542809.jpg

1200 AFD: Genno op diens grootste punt.

med_gallery_113271_234_298065.jpg

1600 AFD: Verschillende fases van Skea.

med_gallery_113271_234_1968553.jpg

1675 AFD: Almarkia op diens grootste punt.

med_gallery_113271_234_570399.jpg

1750 AFD: Rinharla na de regeerperiode van Ariela di Isrim.

med_gallery_113271_234_2407981.jpg

De Kretolische steden.

Abst

Aclamino

Aherolla

Alpinas

Alshon

Alsia

Alto

Ansugoni

Anteh

Apornoix

Argenon

Argeta

Arlih

Arma

Arnau

Arnelveg

Arnemste

Arollon

Artmio

Asloskan

Astan

Astilma

Atraunk

Aufraling

Badribt

Balabanolios

Balanch

Barida North

Bayvay

Bejemmen

Benso

Bibil

Binotis

Blagmar

Bleyndo

Bloskin

Bluvon

Bojléer

Boraxihe

Borein

Brenelke'sa

Brukostyn

Bütgenbal

Campinsa

Cardeze

Carzo

Chelinta

Chermes

Chijnfe

Chonom

Chrispalstof

Chroalht

Citern

Clanse

Clantin

Clarence

Conzenop

Crostof

Dalinsing

Danseraye

Darreglinha

Dashinxe

Dayenala

Deenorthe

Dinglob

Don Tel Agne

Doratina

Dordit

Drahg

Dreghe

Drift

Drindos

Drocas

Drochnes

Drogil

Drogma

Dronkels

Drûvel

Edionaska

Eflig

Eincleiver

Einstive

Eirndis

Elexo

Emmancewall

Erfent

Erhen

Eruptel

Esfryt

Essebalha

Estmadlin

Etchaloba

Ethelun

Evronah

Fahakha

Fahr

Fantaglea

Ferrarol

Figudse

Flices

Fokhalisha

Forkolt

Fraleg

Frastini

Froling

Galismer

Gelvin

Gennolef

Geusel

Ghembonné

Ghotmi

Gingeruhe

Glaven

Gleinote

Glendrecht

Gludenbach-Bad

Gneuvel

Gniff

Goba

Gocchi

Gomère

Gorkoh

Gorteicht

Gorteni

Grich

Grindode

Gringotts

Griphes

Grösse

Grotink

Gutenborg

Haeaela

Hahgo

Halbolata

Halcot

Halig

Halvont

Harnocha

Heinksta

Herion

Herjol

Holyvan

Horcan

Horron

Hositon

Howte

Hydraë

Ignos

Ihasbra

Ilé Peninsula

Ilix

Illiontis

Illulise

Intros

Iresha

Irimene

Irlente

Isk

Ismaï

Istelago

Istiülle

Itrech

Jamminski

Jecho

Jehota

Jeive

Jifnet

Joechals

Joghert

Jonite

Karchenhoff

Khandron

Khilfa

Kigt

Kilfat

Klangeru

Klichem

Klinics

Klosen

Klosite

Knalmes

Kniff

Kninke

Kralg

Kranoeje

Kratese

Kretol

Krinsche

Krobintille

Kröls

Krotismo

Lanar

Lanaxa

Lastaranha

Leftinihar

Lemsig

Lenivestares

Leonardo

Leuchten

Leya

Liftbey

Lignic

Lilte

Linchint

Linigtaf

Lirintisene

Litiste

Lochenbach

Lucy

Lukhurou

Luttevenig

Luverteje

Magias

Mahron

Makherelli

Makrelstri

Malistino

Manavrekun

Marehen

Marendal

Margenaha

Maricontom

Marino

Marival

Maskow

Mattartart

Meitalu

Meitu

Menvas

Meraluns

Metrorentral

Michen

Michino

Mihrenburch

Milenk

Milkendon

Mirank

Mirhen

Mirho

Mirkos

Monteca

Monteilet

Montis

Mortani

Morti a Calaq

Mupjetta

Mütig

Mylos

Nachot

Nadovict

Nalente

Nangarha

Nateisne

Natori

Natum

Neipiro

Nekrio

Neleanra

Nelsomen

Neltison

Netvar

Neufel

Niguyerne

Niryonistan

Nitolega

Nörel

Nürenarcht

Ognes-on-Sea

Oplente

Oranteg

Ororkanje

Osberne

Otrimina

Pagliy

Paror

Peoder

Pernas

Phangruye

Pichnon

Pierre

Polèné

Ponerixa

Potcus

Praise

Pratos

Prech

Preihn

Prisma

Probanide

Problefs

Prolef

Prolik

Pronètel

Puneki

Puniles

Qorcas

Qyrtos

Ramalkha

Redland

Rinoputso

Ritenles

Rocksir

Roedino

Romix

Rorkos

Rotain

Rotsementrengol

Saleine

Schaarnem

Scheivale

Seatiff

Sellarit

Selmancha

Sertichnada

Shimnay

Sigibente

Silva

Siren

Sirton

Slagton

Slanevia

Slatune

Slavtisto

Slißche

Slofhe

Sonixhe

South Farry

Sposse

Stelagen

Stelman

Sudbarg

Sygfride

Talsetin

Tamuxin

Thlaan

Timitrank

Tioblek

Tjano

Tonandis

Tonude

Treirden

Trenvackre

Triangles

Tribas

Tribles

Trifeplal

Trolgis

Troye

Truve

Uirplon

Ujinzé

Ülente

Ullevrot

Ulullas

Urelich

Urjel

Urkantiv

Vacix

Valedata

Vano

Varesno

Vedinor

Velhovadri

Vengors

Veronya

Vleir

Vnul

Vorteks

Vrimmel

Walivostic

Wanne

Watorgin

Weilisneiger

Wello

Wengaimi

Werrotela

Wilshak

Wilviy

Wisqu

Woliga

Wooddale

Woril

Wornel

Wortil

Wuhex

Xonil

Yeith

Yerkin

Ynel

Yons

Yoxune

Zagrel

Zaral

Zekina

Zenneom

Zenoguma

Zgorgel

Zickli

Zigmaw

Zikewant

Zirinto

Zisqur

Ziteire

Zoch

Zonelys

Zür

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Leuk idee! :) Hou altijd wel van deze soort projectjes :D

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Aw-e-some. Gelukkig heb je dit topic gemaakt: dit is echt honderd keer beter dan alles losjes bij de gewone maps te gooien.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Procentuele bevolkingsgroei in 2095-2100med_gallery_113271_234_509684.png

Wat gebeurt er ten opzichte van 2090: De omstandigheden in Cruzhna verbeteren stilletjes aan, dat terwijl het laatste land met een groei van +3% in Werchona (Joskan) sinds dit decennia ook naar de laatste categorie valt. De algemene grote groei van Eanostia (en de centrale eilanden in Norcise) zijn hier iets meer duidelijk dan voorheen. In Le Noria en Dar Souna zien we nu de populaire nieuwe bestemmingen duidelijk afgetekend ten opzichte van de rest. Daarnaast groeien de Zuidelijke landen rond de 5 grote rivieren in Dar Souna nu ook iets sneller dan de omliggende landen omwille van verbeterende situaties. De sterkste groei was wederom te vinden in Ariheye, het jonge kleine land in de Homfias Bay. De grootste steden van Dar Souna zijn ondertussen ook op weg om zich naar de top te wringen. Huidige situatie:

[table=border]Werelddeel|Aantal steden in de Top 100

Vaslanra|17

Lenoria|13

Mutrinha|12

Alrinca|11

Ighosha|10

Darsouna|10

Naburha|9

Partonia|7

Somarcha|6

Eanostia|4

Werchona|1[/table]

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Het weerhoudt me natuurlijk niet als het als "een beetje onzinnig, irreëel" en "a waste of time!" te bestempelen. Toegeven; dat is het lezen van mijn berichten ook. Het is wel het eerste wat in mij opkomt als ik dit zo zie. Misschien moet ik het onder de noemer van kunst en art gooien, maar daar denk ik er ook hetzelfde over sommige kunstprojecten over.

Anderzijds had ik vroeger als kleuter ook eenzelfde passie voor dit soort dingen. Ik heb hier nog steeds een plattegrond liggen van flink wat A4'tjes die ik in mijn jeugd heb getekend (en aan elkaar heb geplakt met plakband) en de grote van een kleine slaapkamer heeft.

Wacht, ik maak er eens een foto van (ik was toen 9 jaar oud, toen ik dit tekende) en noem het "mijn Parolis". :D

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Oke... Ik heb hem er er niet helemaal op staan, omdat mijn plafond niet hoger dan 3 meter is. Buiten is het momenteel niet te doen om hem neer te leggen.... Damnit, waarom kan je overal files alleen in zulke lage resolutie uploaden... Ja goed hoor als je 2 MB upload, we croppen het wel ff tot 93KB voor je... zucht >.<... Hehe, eindelijk een imagehost gevonden die foto's niet zo klein cropt...Helicoptershot van een anonieme stad in Mijn Parolis:

iRJVLMdt7821F.jpg

0887f2d80b.f.jpg0887f2d80b.f.jpg0887f2d80b.f.jpgHelaas zijn de files te groot in 41 megapixels (rond de 50 mb), dus u zult het met de 5 megapixel-versie moeten doen :7

Bewerkt: door NicolaB

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

De leerlingen van de school zullen dankbaar zijn voor de ringweg.

Ik heb trouwens vroeger ook zulke tekeningen gemaakt, geïnspireerd door SimCity (zal je wel herkenbaar klinken), maar Parolis is toch lichtjes anders aangezien het een hele planeet (of zelfs zonnestelsel) betreft en in zekere mate zeer diepgaand is, maar dat is relatief natuurlijk en zal per genomen perspectief anders zijn.

Hierboven is een kaart van de taalfamilies te vinden:

med_gallery_113271_234_67994.png

Ze toont natuurlijk enkel de taalfamilies (opgesteld door de Sygfride University in 1922), wel de volgende kaarten tonen de verdeling van de eigenlijke talen en hun groep. " X - Y " waarbij X de groep is (zoals het Germaans) en Y de taal (zoals het Duits), talen zonder een voorvoegsel zijn doorgaans de dominante taal binnen hun groep of de taal waaruit de andere direct verbonden talen zijn voort gegroeid.

Artiric

med_gallery_113271_234_1866.png

Nahaln

med_gallery_113271_234_79057.png

Harlan

med_gallery_113271_234_381537.png

Echaean

med_gallery_113271_234_585719.png

Gunorhi

med_gallery_113271_234_549860.png

Batoori

med_gallery_113271_234_482488.png

Hucrinic

med_gallery_113271_234_165745.png

Galcoph

med_gallery_113271_234_328083.png

De grootste familie is de Nahaln-familie, de Amzane-groep zal wellicht de grootste groep zijn en Amzane de meest gesproken taal in het algemeen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

We zijn in het jaar 2105 en we hebben wat extra kaartjes, jeej!

De groei van landen tussen 2050 en 2100 (drie balkjes zijn nutteloos gebleken :v).

med_gallery_113271_234_273182.png

De (grote) havens van Parolis.

-Groen: +100.000 TEU/J

-Goud: +1.000.000 TEU/J

-Rood: +10.000.000 TEU/J

med_gallery_113271_234_198716.png

De landen met primaatsteden in 2105.

med_gallery_113271_234_467684.png

De bevolking per land in 2105.

med_gallery_113271_234_532443.png

De tijdzones van Parolis.

med_gallery_113271_234_300621.png

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ondertussen zitten we in 2110 en heb ik daarrond nog eens een groeikaartje en verder ook twee lichtjes dwazere kaartjes.

Procentuele groei in 2105-2110

med_gallery_113271_234_456031.png

WK Voetbal in 2098 - Braximo als gastland

med_gallery_113271_234_26723.png

Gekwalificeerde landen

med_gallery_113271_234_754464.png

Met 64 deelnemers (16 groepen van 4 landen)

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

De bevolkingsverdeling in 2115.

med_gallery_113271_234_757329.png

De procentuele groei van de Kretolische steden in 2115-2120.

med_gallery_113271_234_626017.png

De procentuele groei van de landen in 2115-2120.

med_gallery_113271_234_603625.png

Vrij analoog naar het voorgaande. "A growing world" - een kaart waar alle landen wiens jaarlijkse groei onder de 1,36% (het wereldgemiddelde) zit zijn weggelaten. Het toont dus de landen wiens aandeel in de wereldbevolking gelijk blijft of stijgende is.

med_gallery_113271_234_376864.png

En een lijst met de namen van de Kretolische steden (misschien wel leuk voor sommigen:

Abst

Aclamino

Aherolla

Alpinas

Alshon

Alsia

Alto

Ansugoni

Anteh

Apornoix

Argenon

Argeta

Arlih

Arma

Arnau

Arnelveg

Arnemste

Arollon

Artmio

Asloskan

Astan

Astilma

Atraunk

Aufraling

Badribt

Balabanolios

Balanch

Barida North

Bayvay

Bejemmen

Benso

Bibil

Binotis

Blagmar

Bleyndo

Bloskin

Bluvon

Bojléer

Borein

Brenelke'sa

Brukostyn

Bütgenbal

Campinsa

Cardeze

Carzo

Chelinta

Chermes

Chijnfe

Chonom

Chrispalstof

Chroalht

Citern

Clanse

Clantin

Clarence

Conzenop

Crostof

Dalinsing

Danseraye

Darreglinha

Deenorthe

Dinglob

Don Tel Agne

Doratina

Dordit

Drahg

Dreghe

Drift

Drindos

Drocas

Drochnes

Drogil

Drogma

Dronkels

Drûvel

Edionaska

Eflig

Eincleiver

Einstive

Eirndis

Emmancewall

Erfent

Erhen

Eruptel

Esfryt

Essebalha

Estmadlin

Etchaloba

Evronah

Fahakha

Fahr

Fantaglea

Ferrarol

Figudse

Flices

Fokhalisha

Forkolt

Fraleg

Frastini

Froling

Galismer

Gelvin

Gennolef

Geusel

Ghembonné

Ghotmi

Gingeruhe

Glaven

Gleinote

Glendrecht

Gludenbach-Bad

Gneuvel

Gniff

Goba

Gocchi

Gomère

Gorkoh

Gorteicht

Gorteni

Grich

Grindode

Gringotts

Griphes

Grösse

Grotink

Gutenborg

Haeaela

Hahgo

Halbolata

Halcot

Halig

Halvont

Harnocha

Heinksta

Herion

Herjol

Holyvan

Horcan

Horron

Hositon

Howte

Hydraë

Ignos

Ihasbra

Ilé Peninsula

Illiontis

Illulise

Intros

Iresha

Irimene

Irlente

Isk

Ismaï

Istelago

Istiülle

Itrech

Jamminski

Jecho

Jehota

Jeive

Jifnet

Joechals

Joghert

Jonite

Karchenhoff

Khandron

Khilfa

Kigt

Kilfat

Klangeru

Klichem

Klinics

Klosen

Klosite

Knalmes

Kniff

Kninke

Kralg

Kranoeje

Kratese

Kretol

Krinsche

Krobintille

Kröls

Krotismo

Lanar

Lastaranha

Leftinihar

Lemsig

Lenivestares

Leonardo

Leuchten

Leya

Liftbey

Lignic

Lilte

Linchint

Linigtaf

Lirintisene

Litiste

Lochenbach

Lucy

Lukhurou

Luttevenig

Luverteje

Magias

Mahron

Makherelli

Makrelstri

Malistino

Manavrekun

Marehen

Marendal

Margenaha

Maricontom

Marino

Marival

Maskow

Mattartart

Meitalu

Meitu

Menvas

Meraluns

Metrorentral

Michen

Michino

Mihrenburch

Milenk

Milkendon

Mirank

Mirhen

Mirho

Mirkos

Monteca

Monteilet

Montis

Mortani

Morti a Calaq

Mupjetta

Mütig

Mylos

Nachot

Nadovict

Nalente

Nangarha

Nateisne

Natori

Natum

Neipiro

Nekrio

Neleanra

Nelsomen

Neltison

Netvar

Neufel

Niguyerne

Niryonistan

Nitolega

Nörel

Nürenarcht

Ognes-on-Sea

Oplente

Oranteg

Ororkanje

Osberne

Otrimina

Pagliy

Paror

Peoder

Pernas

Phangruye

Pichnon

Pierre

Polèné

Potcus

Praise

Pratos

Prech

Preihn

Prisma

Probanide

Problefs

Prolef

Prolik

Pronètel

Puneki

Puniles

Qorcas

Qyrtos

Ramalkha

Redland

Rinoputso

Ritenles

Rocksir

Roedino

Romix

Rorkos

Rotain

Rotsementrengol

Saleine

Schaarnem

Scheivale

Seatiff

Sellarit

Selmancha

Sertichnada

Shimnay

Sigibente

Silva

Siren

Sirton

Slagton

Slanevia

Slatune

Slavtisto

Slißche

Slofhe

South Farry

Sposse

Stelagen

Stelman

Sudbarg

Sygfride

Talsetin

Thlaan

Timitrank

Tioblek

Tjano

Tonandis

Tonude

Treirden

Trenvackre

Triangles

Tribas

Tribles

Trifeplal

Trolgis

Troye

Truve

Uirplon

Ujinzé

Ülente

Ullevrot

Ulullas

Urelich

Urjel

Urkantiv

Vacix

Valedata

Vano

Varesno

Vedinor

Velhovadri

Vengors

Veronya

Vleir

Vnul

Vorteks

Vrimmel

Walivostic

Wanne

Watorgin

Weilisneiger

Wello

Wengaimi

Werrotela

Wilshak

Wilviy

Wisqu

Woliga

Wooddale

Woril

Wornel

Wortil

Xonil

Yeith

Yerkin

Ynel

Yons

Zagrel

Zaral

Zekina

Zenneom

Zenoguma

Zgorgel

Zickli

Zigmaw

Zikewant

Zirinto

Zisqur

Ziteire

Zoch

Zonelys

Zür

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik heb eens wat getekende kaarten gefotografeerd (om te tonen wat ik daar mee doe), zoals altijd klikbaar voor een grotere versie.

19 BFD: Dandalai.

med_gallery_113271_234_2115862.jpg

19 BFD: Dandalai en diens directe Zustersteden.

med_gallery_113271_234_3417302.jpg

400 AFD: De 3 rijkjes op de Noordkust van Ighosha en Darsouna.

med_gallery_113271_234_3184996.jpg

600 AFD: Hocona Culturen in het Zuiden van Ighosha.

med_gallery_113271_234_2542809.jpg

1675 AFD: Almarkia op diens grootste punt.

med_gallery_113271_234_570399.jpg

1750 AFD: Rinharla na de regeerperiode van Ariela di Isrim.

med_gallery_113271_234_2407981.jpg

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

De werelddelen in 2125.

med_gallery_113271_234_627252.png

[table=header]Werelddeel|Bevolking|Steden in Top 100

Naburha|1.294.094|9

Vaslanra|1.240.920|13

Halenha|1.081.466|7

Batusha|1.053.566|8

Partonia|1.028.822|7

Ighosha|1.025.274|10

Alrinca|1.017.467|8

Mutrinha|938.160|10

Lenoria|925.503|8

Darsouna|773.554|5

Somarcha|742.165|3

Fanharla|634.869|5

Eanostia|526.880|4

Cruzhna|462.176|0

Gunorha|432.493|2

Werchona|285.044|1[/table]

Bevolking 2125

med_gallery_113271_234_533495.png

Earth x Parolis

Dit zie je pas goed als je hem open klikt, maar dit is dus de Aarde en Parolis over mekaar gelegd. In de juiste verhouding en dezelfde projectie.

med_gallery_113271_234_306564.png

De grootte van Dar Souna en Cruzh Na o.o

Oceans

De oceanen van Parolis, dus zonder grote baaien, doorgangen of lokale zeeën, met hun "grenzen".

med_gallery_113271_234_403263.png

Cities 2125

De steden van Parolis opgedeeld in groepjes naar hun inwonersaantallen in 2125.

med_gallery_113271_234_366640.png

Zijweetje: Eén op tien mensen in Parolis woont in één van deze tien steden. [Polèné, Clarence, Walivostic, Kratese, Drift, Sertichnada, Sygfride, Lemsig, Pierre, Urelich]

La Tuegeille in Eanostia/Gunorha in 2120

Vergelijkbaar met Hovazna in Le Noria en iShiro in Dar Souna. De kaart toont alle +5- & +25-miljoensteden.

med_gallery_113271_234_31304.png

med_gallery_113271_234_127045.png

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen

  • Recent actief   0 leden

    Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.