Jump to content
Joriz

Rockstar Games klaagt BBC aan voor GTA-film!


gallery_1_5_71889.jpg

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is Rockstar-man!

Het verhaal over de dramafilm die de BBC over Rockstar Games aan het maken is wordt steeds mooier. Rockstar Games gaat de BBC aanklagen! puh2.gif

Een 90 minuten lange dramafilm wordt op dit moment namelijk door de BBC opgenomen en later dit jaar op BBC2 uitgezonden met de mogelijke titel Game Changer. In deze film wordt het verhaal laten zien hoe GTA's creatief genie Sam Houser (de directeur van Rockstar Games) die wordt gespeeld door niemand minder dan Daniel Radcliffe (Harry Potter) er voor zorgden dat deze 'gewelddadige' gamereeks Rockstar Games liet uitgroeien naar miljardenbedrijf.

Deze film en andere televisieprogramma's worden speciaal door de BBC in samenwerking met vele IT-bedrijven gemaakt om de IT-industrie in Engeland te promoten. In het Verenigd Koninkrijk is namelijk een tekort van 1,4 miljoen digitale professionals die in de komende vijf jaar nodig zijn, ondanks dat er daar nu bijna twee miljoen werklozen zijn. Daarom dus het nobele idee om de IT met een film over de mannen achter GTA te promoten.

'Klein detail'. Rockstar Games werkt op geen enkele manier aan deze film mee! Dan krijg je het dus, al zag ik het niet helemaal aankomen, is het er toch gebeurd. Als we IGN mogen geloven heeft Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar Games, nu een rechtzaak gestart tegen de BBC voor inbreuk in handelsnaam, wat ze met deze nieuwe film zouden gaan maken.

Take-Two heeft het volgende statement gegeven aan IGN:

"Take-Two Interactive has filed suit against the BBC for trademark infringement based on their movie currently titled ‘Game Changer’ as it relates to Rockstar Games’ Grand Theft Auto video game series.

"While holders of the trademarks referenced in the film title and its promotion, Rockstar Games has had no involvement with this project. Our goal is to ensure that our trademarks are not misused in the BBC's pursuit of an unofficial depiction of purported events related to Rockstar Games. We have attempted multiple times to resolve this matter with the BBC without any meaningful resolution. It is our obligation to protect our intellectual property and unfortunately in this case litigation was necessary."

Het lijkt er dus op dat Rockstar Games afgelopen tijd vele pogingen heeft gedaan om gewoon over de film te praten, want een film over iemand maken zonder toestemming of enig overleg is gewoon niet zo netjes. Zeker omdat ze geen fictieve namen hebben gebruikt, maar gewoon de echte naam van Sam Houser en de naam van Rockstar Games in de film gebruiken.

Al is het natuurlijk jammer van de film, geef ik Rockstar hierin geheel gelijk. De BBC had het gewoon netter moeten aanpakken en dan maar over een van de sponsor IT-bedrijven (zoals Microsoft) een film moeten maken. Lekker cru dus, zeker nu de BBC net klaar was met filmen in Kaapstad en mogelijk de film al een eind af had.

Op moment van schrijven heb ik nog geen juridische documenten kunnen vinden die de exacte eis van Rockstar Games beschrijven. Zodra er meer bekend is over de rechtzaak en de film zal er zeker een nieuwsbericht volgen!

Bron nieuws: IGN

Bron foto: Gage Skidmore

Bron tekening: Rockstar Games

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...