Jump to content
  • Sign Up
GTAGames.nl
Sign in to follow this  
Joriz

'De toekomst van GTA Online is enkel voor next-gen!'


med_gallery_1_164_700991.jpg

Met het aankondigen van de Freemodes Events update voor GTA Online plaatste IGN ook een opvallend interview online. IGN heeft namelijk de kans gehad op Imran Sarwar te spreken. Hij is de ontwerpdirecteur bij Rockstar North en hij is vooral verantwoordelijk voor GTA Online.

Opvallend is dit interview omdat hij duidelijkheid lijkt te geven over de toekomst van GTA Online en of er nog updates naar PlayStation 3 en Xbox 360 gaan komen. De volgende drie meest interessante vragen en antwoorden heb ik uit het interview gehaald:

Is er nog een toekomst voor de PS3 en Xbox 360 versie van GTA Online?

De Freemodes Events update komt dus morgen (dinsdag) niet naar PlayStation 3 en Xbox 360. Dit omdat deze inmiddels meer dan 8 jaar oude consoles het simpelweg niet aan kunnen. De consoles hebben maar 512 MB geheugen die voor alle grafisch kunsten en de rest van het spel dienen worden gebruikt. Volgens het interview met Imran Sarwar zaten ze met de Heists al tegen het maximale kunnen van de oude consoles aan en hebben ze nog net met wat trucjes de Ill Gotten Gains updates erbij kunnen krijgen, zonder dat dit ten kosten gaat van de stabiliteit van het spel.

In het interview wordt gemeld dat de PlayStation 4, Xbox One en PC deze restricties niet hebben en dit dus nog vele mogelijkheden biedt. De 'focus' verplaatst dan ook naar de nieuwe machines.

"After almost two years of regular free content updates delivered to those systems, we are now focused on the opportunities provided by the more powerful PS4, XB1 and PC"

Daar blijft het interview dus vaag. Terwijl vele websites rapporteren dat er nooit meer updates komen voor PlayStation 3 en Xbox 360 denk ik dat er in de toekomst veel minder updates naar deze consoles kunnen komen. Ik verwacht dat een aankomende kerst event gewoon ook naar de oude consoles komt aangezien deze content al in het spel zit en dat GTA Online ook op de oude consoles voorlopig door blijft gaan. Echter niet dus met al die fancy dingen die de nieuwe consoles kunnen bieden.

med_gallery_1_164_2318468.jpg

Vanaf morgen kan je in Freemode met vier spelers op andere spelers gaan jagen

Wat is de toekomst van GTA Online?

Imram vertelt in het interview dat GTA Online maar liefst elke week 8 miljoen spelers heeft. Het spel is dus nog flink in leven. Zo lang mensen het spel blijven spelen zal er volgens Imram ook nieuwe content in het spel blijven komen. Al komen er niet nog meer heists, werken ze nu aan andere ideeën en mogelijkheden.

"Making GTA Online updates free and accessible to everyone allows us to keep our player base together as the game evolves. We think this approach offers the entire community the best range of options for how they choose to play the game while keeping everyone together"

Het 'gratis' model van GTA Online lijkt vooral te werken dat alle spelers altijd bij elkaar blijven. Met Red Dead Redemption kon je bijvoorbeeld nooit goed samen spelen als je niet allemaal dezelfde updates had gedownload en/of gekocht. Met GTA Online heeft iedereen altijd de nieuwste updates, dit mede natuurlijk dankzij de cash cards die Rockstar Games een (vele vele) miljoenen omzet bezorgen.

Zo lang die cash cards dus dik blijven worden verkocht en er dus veel spelers zijn kunnen we blijven genieten van gratis updates.

med_gallery_1_164_1336380.jpg

Zo lang je in de bewegende cirkel blijft ben je onderdeel van deze chaotische race

Hoe zit het met de beloofde Grand Theft Auto V DLC?

Al in de herfst van 2013 beloofde Rockstar Games een grote singleplayer DLC waar het verhaal van Michael, Trevor en Franklin verder zou gaan. Na de lente van 2014 werd het opeens stil. Al kwamen er wel vele geruchten voorbij (ook op GTAGames.nl) is het nu echt stil. Ten tijden van Grand Theft Auto IV hadden we na een jaar de twee mooie en diverse Ballad of Gay Tony en Lost and Damned DLC.

Nu hebben de singleplayer fans helaas nog niets qua uitbreiding op het verhaal (er zijn wel veel voertuigen, wapens, muziek etc... toegevoegd). In het interview vraag IGN hier gelukkig naar en wordt door Imran Sarwar het volgende antwoord gegeven:

"Right now our focus is on GTA Online which has exceeded our expectations. We currently have all key members of the team that launched Grand Theft Auto V focused on supporting GTA Online in every capacity."

Dat de focus op GTA Online ligt kunnen wij fans zeker zien. Ik kan echter niet voorstellen dat alle 'key members' nu afgelopen jaren enkel aan GTA Online hebben gewerkt. Bij Rockstar Games werken honderden mensen. Al zaten in updates als de heists wel echt veel werk, kan ik me niet voorstellen dat de kleinere DLC's veel visie en sturing nodig hebben gehad van de 'key members'. Ik denk toch echt dat Rockstar Games stiekem ook aan meerdere andere games werkt. Maar dit expres niet wil toegeven zodat de spelers niet van GTA Online weg schuiven.

Wat hoop jij voor de toekomst van GTA Online?

Bron: IGN

Share this post


Link to post
Share on other sites
GTAGames.nl

Recommended Posts

PrioX

Ik ben blij dat ze nu eindelijk de last-gen consoles, hoe lullig het ook is voor de vele spelers die daarop spelen, deels laten vallen. Het zat er natuurlijk aan te komen en het heeft nog langer geduurd dan ik had verwacht.

Ik ben blij omdat ze zich nu echt eens kunnen gaan focussen op grote updates/features in plaats van telkens wat voertuigen en kleding toe te voegen (wat in mijn ogen nogal simpel overkomt). Wie weet is bijvoorbeeld het casino de volgende grote stap. GTA Online is nu nog niet wat het hoort te zijn. Hopelijk weten ze dat te veranderen met de aankomende updates. :)

Ik heb in ieder geval zin in morgen! :eten:

Overigens is het een interessant interview.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dexist

"After almost two years of regular free content updates delivered to those systems, we are now focused on the opportunities provided by the more powerful PS4, XB1 and PC"

We mochten al lang blij zijn dat we nog zo lang (gratis!) updates kregen op de oudere consoles(als je ook bedenkt dat de PS3 al 8(?) jaar oud is). En R* hoeft en kan echt niet altijd de, nu verouderde, hardware up to date blijven houden.

Owjah en houd eens op met de term next-gen :7. Dat gaat niet meer op nu.

Edited by Dexist

Share this post


Link to post
Share on other sites
MouseX

Ik vind het heel erg jammer ik speel GTAV nog steeds op de PS3

Het is ook wel tebegrijpen hoor wat Rockstar doet hoor

En zo als hier boven ook word gezegt we mogen blij zijn met al die gratis updates

Maar niet getreud ik heb de PS4 met GTAV ook dus mij zie je straks wel weer terug komen

Share this post


Link to post
Share on other sites
TrevorP

Het is jammer, maar ik vind het nog enorm knap wat ze uit de 360 en ps3 hebben weten te halen. Want ze hebben er meer uitgehaald dan welk ander spel ook. Als je de specificaties van de hardware van die consoles bekijkt en dan kijkt naar waar de meeste mensen nu een beetje mee internetten... :D Zelfs mijn telefoon is al krachtiger dan de 360/ps3 volgens mij.

Share this post


Link to post
Share on other sites
P.ZAAL

Jammer dat ze het singe gedeelte grotendeels laten vallen.

Ik speel namelijk niet online het is niet zoals GTA Sanandreas waar je vrije mappen had zoals Crazy cops and Robberts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Phoenyxar

Wel, dat lijkt me allemaal wel vrij normaal.

Vind het wel niet zo duidelijk wat we nu moeten verwachten rond de verhaal-DLC?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ERRWINS

PS3 en Xbox 360 eigenaren mogen niet klagen vind ik. Er is genoeg om de komende jaren plezier van te hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guardian1980

Ik hoop dat de storyline DLC wel nog naar de 360 komt...

Precies dat. Ik hoop op een DLC zoals die er waren voor IV; aparte games, zodat je geen last hebt van de grootte van V.

Voor degenen die nog altijd fanatiek Online spelen op de PS3 of 360 is het spijtig. Mij persoonlijk raakt het niet zo; ik speel al tijden niet meer online, ben sowieso meer van de singleplayer. Ik kan de keuze van Rockstar we begrijpen; momenteel halen ze het maximale uit de oudere consoles, daar zit nou eenmaal een grens op. Dan kunnen ze er voor kiezen meer aan te bieden, maar dan zal er ergens ingeleverd moeten worden, en ik ben blij dat ze dat niet willen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tazmania

Ik hoop ook dat de story line download nog naar de oude consoles komt. Voor de rest zal het me jeuken. Het is niet meer dan logisch uiteindelijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
.PhoeniX.

Zeker begrijpelijk dat Rockstar 'n punt achter de oudere generatie wilt zetten. Bovendien hoeven we absoluut niet te klagen, ze hadden wel tientallen

gratis updates voor de Xbox 360 en PS3 vrijgegeven! Er komt een tijd dat we het 'stokje moeten doorgeven', zeg maar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...