Jump to content

Donald Trump vs Hillary Clinton


MegaPilot

Recommended Posts

1 minuut geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

Is dat jouw manier om hun niet-politieke correctheid te omschrijven? 

 

Ja, Obama was heel charismatisch, leek me een zeer aardige man. Maar dat is niet wat een president een president maakt. Actie, dát is wat een president maakt. Kun je Trump nog wel haten en een eersteklas proleet noemen, maar ondertussen zit hij wel winst na winst te boeken. Weliswaar met de laagste approval rate ooit (ofzoiets), maar dat zijn puur peilingen. Na Brexit en de Amerikaanse verkiezingen geloof ik er niet meer in. En ja, er zijn al een aantal voorbeelden te noemen waarbij Trump faalde (onder meer het stemmen op American Health Care Act, al denken sommigen dat het bewust zo gegaan is). But that's not the point. 

 

Wat een feit is, is dat President Trump zijn beloftes blijft waarmaken. Het is vrijwel geen enkele politicus gelukt om dat voor elkaar te krijgen. Hij wilde mensen uit bepaalde landen weren, dat heeft hij gedaan (ondanks de blokkades van verschillende rechters noem ik dat wel een winst ja), hij wil en gaat een muur bouwen, hij wil minder regels rondom bijvoorbeeld energie-gerelateerde zaken (en laat hij nou net deze week een aantal handtekeningetjes hebben gezet om precies dat te doen), hij wil banen creëren (en dat lukt 'm al prima!) enzovoort enzovoort. Hij doet het gewoon. 

 

Nogmaals, ja het is misschien een 'proleet', maar dan wel een die zijn beloftes nakomt. Liever dat dan een linkse boomknuffelaar die ons alleen maar hogere belastingen, kilometerheffingen en wat ook niet van dat soort malle praktijken door de strot wil duwen. 

Politiek correct zijn is enorm underrated als je het mij vraagt. Als volksvertegenwoordiger zijn jouw uitspraken niet alleen woorden, het zijn statements waar nationaal en internationaal aandacht aan wordt besteed. Je vormt een beeld onder de bevolking van wat wel en niet acceptabel is. Een cafe vol met je aanhangers 'minder, minder, minder' laten scanderen is niet acceptabel in Nederland. Dat Wilders daarom wordt bekritiseerd (en veroordeeld) is niet meer dan juist. Die kritiek hoeft niet per se gemotiveerd te worden door de 'linksheid' van de media, maar eerder omdat iedereen behalve populisten beseft dat je als een hufter gedragen gewoon niet normaal is.

 

Wat de winsten van Trump betreft ben ik niet zo onder de indruk. Wat heeft Trump nou eigenlijk bereikt? Hij heeft zijn kabinet volgestopt met CEO's en politici, ondanks zijn belofte om het 'moeras van D.C.' leeg te pompen, hij ligt constant onder vuur vanwege zijn connecties met Rusland, en zijn Executive Orders over immigratie zijn allebei tegengehouden door rechters. Daarnaast heeft hij in 8 weken 10 keer gegolfd (ondanks zijn kritiek op het golfen van Obama, die veel minder op de greens te vinden was), hij heeft media die hem bekritiseerde buitengesloten van persconferenties op een wijze die alleen maar omschreven kan worden als een middelvinger naar de vrijheid van meningsuiting, hij heeft de National Security Council monddood gemaakt door de Chairman of the Joint Chiefs of Staff en de Director of National Intelligence te vervangen door Steve Bannon (:7), en hij heeft lopen snijden in kankeronderzoek en mileubeleid. De banen die hij volgens jou heeft gecreërd hebben niets met zijn economisch beleid te maken, maar eerder met de conjunctuur van de Amerikaanse economie, die al flink in de lift zat onder Obama. Hij heeft zelf nauwelijks maatregelen genomen die de Amerikaanse arbeidsmarkt troffen.

 

Het is absoluut niet te ontkennen dat global warming bestaat, en dat het eigenlijk al te laat is om er maatregelen tegen te treffen, dus het feit dat Trump gaat snijden in mileubeleid vind ik absoluut onverdedigbaar. Ik heb liever een linkse boomknuffelaar dan iemand die tegen al het bewijs in ontkent dat het mileu verandert.

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 91
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Grand Theft Auto TOM

    22

  • ThunderDuck

    9

  • _Night-Men_

    9

  • Phoenyxar

    9

11 uur geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

En ja, er zijn al een aantal voorbeelden te noemen waarbij Trump faalde (onder meer het stemmen op American Health Care Act, al denken sommigen dat het bewust zo gedaan is). But that's not the point. 

 

Not the point?! Je zegt even verderop:

11 uur geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

Wat een feit is, is dat President Trump zijn beloftes blijft waarmaken.

 

Mag ik je dan eens met een lekker stukje 'linkse propaganda' ( :clown: ) verwennen?

 

 

11 uur geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

Het is vrijwel geen enkele politicus gelukt om dat voor elkaar te krijgen. Hij wilde mensen uit bepaalde landen weren, dat heeft hij gedaan (ondanks de blokkades van verschillende rechters noem ik dat wel een winst ja)

 

Dit is toch gewoon een belofte niet waarmaken? :7 Het is redelijk schrijnend hoe je dit verdraaid.

11 uur geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

hij wil en gaat een muur bouwen,

 

Verspilling van belastinggeld dat ook geïnvesteerd kan worden in.. jawel.. Trumpcare.

11 uur geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

hij wil minder regels rondom bijvoorbeeld energie-gerelateerde zaken (en laat hij nou net deze week een aantal handtekeningetjes hebben gezet om precies dat te doen)

 

Trump heeft enkel oog voor de korte termijn. Het doel (economische groei) heiligt de middelen. Het zou fijn zijn als een president, nota bene toch een persoon die het beste voor zou moeten hebben met zijn land (op de lange en korte termijn), zijn kop niet in het zand steekt en alleen maar 'economische groei!' roept.

11 uur geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

hij wil banen creëren (en dat lukt 'm al prima!) enzovoort enzovoort.

 

Huidige hoogconjunctuur is niet het werk van Trump. Hij heeft het geluk dat hij de huidige economische groei even slinks op zijn conto kan schrijven.

 

11 uur geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

Nogmaals, ja het is misschien een 'proleet', maar dan wel een die zijn beloftes nakomt.

 

... In welke bubbel leef jij?

 

11 uur geleden, Grand Theft Auto TOM zei:

Liever dat dan een linkse boomknuffelaar die ons alleen maar hogere belastingen, kilometerheffingen en wat ook niet van dat soort malle praktijken door de strot wil duwen. 

 

Wants linkse mensen zijn er om het land kapot te maken!!!! Links is niet een of ander duivels gedachtengoed die op de vernietiging van de huidige samenleving uit is. Het liefst zie ik een realistische president die beide kanten van het spectrum in ogenschouw neemt, maar dat is de VS helaas niet gegeven.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...