Jump to content
JasonStatham

Zelfrijdende wagens op onderwijs in GTA V!


Het immens succesvolle GTA V blijkt ook prima te kunnen fungeren als rijinstructeur voor de algoritmes achter zelfrijdende auto’s. OpenAI, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de toekomst van veilige en betrouwbare kunstmatige intelligentie (AI), heeft een modificatie vrijgegeven waarmee gebruikers bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van AI in zelfrijdende auto’s.

gallery_67882_255_14041.png

Een schematische weergave van de agent en diens werking

Universe, Deepdrive en hoe GTA V daarbij kan helpen

Begin december kondige OpenAI het Universe-platform aan. Universe stelt de ontwikkelaars in staat om het niveau van een AI te meten en te trainen in tal van games. Door het gebruik van een zogenaamde agent, hoopt het menselijke handelingen over te laten nemen door een AI. Het van toepassing brengen van Universe in GTA V is een onderdeel van het DeepDrive-project, wat zich specifiek specialiseert in het ontwikkelen van AI in zelfrijdende auto’s. GTA V zou dankzij haar zeer complexe en detailrijke speelwereld een ideale virtuele wereld bieden voor het testen van deze AI en het vergaren van een hoop data. Daarnaast bevat het spel meer dan 200 wagens en kent het 14 verschillende dynamische weersomstandigheden die ieder een eigen effect hebben op het rijgedrag van deze agent.

Wie gebruik zou willen maken van de software en bij wil dragen aan het verzamelen van deze metadata, kan de bestanden en een korte tutorial hier treffen.

Bovenstaande video geeft weer hoe de AI zich door Los Santos en Blaine County begeeft!

Bron: Tweakers, OpenAI

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Interessant maar ik vind dat de voertuig soms wel veel naar het midden rijdt. Het zal wel aan mij liggen. Ook lijkt het mij moeilijk om zelfrijdende wagens op de weg te hebben, want ook al kan de modificatie het wel goed regelen met de zelfrijdende wagens er zijn altijd malloten op de weg. Echt, als je realistisch probeert te rijden door Los Santos en Blaine County wordt je altijd wel aangereden door iemand met een typische zaak van road rage. Zelfs als ook als je voor een rood stoplicht staat proberen ze er gewoon langs te gaan.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...