Jump to content

[VI] Politieke Contest - Hoofdtopic


Bassieboy35

Recommended Posts

large.58fc8ac395a56_PolitiekeContest.jpg

 

 

Het is bijna vier jaar geleden dat de GTA V Politieke Contest georganiseerd werd. Bijna vier jaar lang heeft GTA V onder het bewind van PPC (Pwned.PhoenyxarCabyon) geleefd. Hun termijn zit er bijna op en dat betekent dat er vervangers moeten komen. Laat dit nou de uitstekende periode zijn om met politiek bezig te zijn. Nederland en de Verenigde Staten gingen u al recent voor en vandaag mag ook Frankrijk naar de stembus.

 

De opbouw van de contest is redelijk hetzelfde als de vorige editie. De contest kent een inschrijfperiode die vanaf nu begint tot en met volgende week zondag. Inschrijven doet u in dit topic.. Na de inschrijfperiode worden de deelnemers bij elkaar ingedeeld. De omvang hangt af van het aantal deelnemers.  

 

Deze editie zal er geen voorsprong met voorkeursstemmen te behalen zijn. Het werkt nu zo: één stem is gelijk aan één punt. Wie het meeste punten heeft behaald over het totaal van de drie rondes zal de winnaar zijn en de macht in handen krijgen.

 

Het thema van deze editie is GTA VI, alvast ter voorbereiding op de GTA waar we nog steeds op wachten. Wat dit thema betekent wordt eigenlijk door de politieke partijen zelf in een richting gestuurd naarmate de drie rondes vorderen. Wat deze rondes zijn wordt vanzelf duidelijk wanneer de tijd rijp is. Eén ding kan ik u wel vertellen, de politieke partijen zullen hunzelf op verschillende wijze moeten presenteren naar het volk.  

 

Heeft u als lezer nou zoiets van 'ik heb eigenlijk geen tijd om aan deze contest mee te doen', negeer deze contest dan niet meteen. U mag gebruik maken van uw stemrecht. Hoewel 'moet' een betere verwoording zou zijn. Laat de campagnestrijd beginnen!

 

Inschrijven kan tot en met zondag 30 april 2017 12:00

Link to comment
Delen op andere websites

large.58fc8ac395a56_PolitiekeContest.jpg

 

Het is 12 uur geweest, dus dat betekent dat de inschrijfperiode erop zit. Er zijn in totaal 10 deelnemers. Meer dan ik verwacht had. Om de partijen niet te groot te maken heb ik gekozen voor partijen bestaande uit drie man. Er is één partij met een persoon extra. Op zich zou dit niet zo heel veel moeten uitmaken. De partijen zijn als volgt:

 

 
Partij 1 Partij 2 Partij 3
Skullz-000 FrankyFourFingers Guardian1980
KoningJesper Dexist aron24
KaiSkillz Nyltje Cabyon
NicolaB Phoenyxar Votair

 

Voordat we naar de uitleg van de eerste ronde gaan komt er eerst een globale omschrijving van hoe GTA VI er ongeveer uit zal zien. Uiteraard is dit een fictieve GTA, maar het dient meer om een beeld te creëren voor de lezers en bovenal ook voor de partijen om inspiratie op te doen. 

 

 

 

 

 large.5905bb24cb0fa_SanDomingo.jpg.e843a

 

San Domingo

San Domingo is de stad waar GTA VI zich gaat afspelen. Het een stad die gebaseerd is op San Diego en ligt aan de Westkust van de Verenigde Staten. Een grote stad in de buurt is San Andreas en het ligt nabij de grens van Mexico. De stad telt zo'n 1,5 miljoen inwoners. De inwoners zijn over het algemeen tevreden. Amerikaans Engels is in principe de voertaal, maar Mexicaans wordt er ook steeds meer gesproken. Daarnaast spreekt ook een deel Italiaans, voornamelijk in de wijk Little Italy. Iedere dag is de temperatuur boven de 30 graden en er valt niet zoveel regen. Er is veel ruimte voor recreatie, denk daarbij aan de San Domingo Zoo en San Domingo Bay. Omdat San Domingo aan het water ligt hebben veel mensen ook een boot. Een boot is net als hun auto een heilig bezit. Voor kinderen is er goede educatie, maar helaas liggen de scholen vaak ver weg van de huizen. Daarvoor zijn de schoolbussen in het leven geroepen. Die zijn nog weleens doelwit van schietpartijen. Vooral in de zogeheten barrios is het criminaliteitsgehalte hoog. De hulpdiensten zijn groot genoeg om alle hulp die zij moeten verlenen op te lossen. Zo'n 35% van de beroepsbevolking werkt dan ook in de hulpverlening. In de stad woont een grote drugsbaron genaamd Tommy Vercetti. Het is een man van hoge leeftijd en kan zomaar eens komen te overlijden. Mocht dit gebeuren zou het kunnen zijn dat de illegale drugspartijen stoppen en de criminaliteit verminderd. Veel hulpverleners zullen dan hun baan verliezen. Daarom willen de hulpverleners nog wel eens wat door de vingers zien. Jaarlijks komen er veel toeristen naar het San Domingo voor een zonvakantie of gewoon om de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Zij komen aan San Domingo Airport dat midden in het centrum ligt, aan de San Domingo Bay. Een klein deel van de toeristen komt ook aan op  San Domingo Miramar. Dit is een vliegveld dat redelijk ver buiten het centrum ligt op een afgelegen plek waar niet zoveel te beleven is. 

 

Opdracht 1

Goed, nu jullie weten hoe de stad een beetje in elkaar zit, is het tijd voor de eerste opdracht. De eerste opdracht is vrij simpel. In de groeps-PB die ik zo per partij aanmaak mogen jullie het volgende naar mij opsturen:

  • Een partijnaam
  • Een partijlogo
  • Een partijleuze/slagzin
  • In maximaal 10 regels uitleggen waar jullie partij voor staat. (Standpunten etc.) 

Jullie hebben hiervoor tot zondag 7 mei 12:00. Hierna zal de eerste stemronde plaatsvinden en zal tegelijkertijd ronde 2 starten.

Link to comment
Delen op andere websites

large.58fc8ac395a56_PolitiekeContest.jpg

 

Zoals u kan zien staat de eerste verkiezingsweek online. Mocht u nog niet gestemd hebben doe dat dan meteen zou ik u aanbevelen. Het is echter geen tijd om achterover te leunen voor de partijen. Beslissingen worden niet uit zichzelf genomen. Dus Vice Girls, Ovando Unity Party en Via Eendracht Naar Verbetering kom in actie, San Domingo heeft u nodig! Zoals verteld zijn er wat problemen in de stad. Als opzichter heb ik de taak gekregen om u twee problemen binnen San Domingo voor te leggen. Aan u de taak om deze problemen zo rationeel mogelijk op te lossen. Wederom is het aan de kiezers om te bepalen wie dit het beste heeft gedaan. De twee problemen luiden als volgt:

 

  1. Zoals verteld in de inleiding kent San Domingo twee vliegvelden. Door de grote toeristenstroom dreigt San Domingo Aiport overbezet te raken. Uitbreiding is noodzakelijk. Helaas zijn de ontwerpers niet echt slim geweest en ligt San Domingo Airport midden in het centrum waar geen uitbreiding mogelijk is zonder dat daar een deel van de haven en/of stad van opgeheven moet worden. Dit heeft als gevolg dat mensen hun waardevolle bezit, de boot en een deel van de handel verliezen en/of veel inwoners op straat komen te staan. Zoals ook bekend heeft San Domingo ook het vliegveld Miramar wat buiten de stad ligt. Het probleem is hier dat veel toeristen deze reis naar het centrum te ver vinden en eerder geneigd zijn om naar Los Santos te gaan. (wat San Domingo niet ten goede komt) Rondom vliegveld Miramar accomodaties bouwen heeft ook geen zin, omdat dit een kaal dorpje van toeristen creëert en waarbij de toeristen ook geen behoefte hebben aan een lange reis. Hoe lost u dit probleem op? (N.b.: voor eventuele achtergrond informatie verwijs ik u door naar Google Maps.)
  2. Het tweede probleem heeft te maken met de drugsbaron Tommy Vercetti. Met een speciale eenheid kan je er als partij voor kiezen om Tommy Vercetti te vermoorden en einde te maken aan de criminaliteit. Dit leidt tot een hoge tevredenheid onder de bevolking, maar tot argwaan bij de hulpdiensten. Een ander scenario is Tommy Vercetti laten leven waarbij de tevredenheid on der bevolking daalt, maar tot vreugde bij hulpdiensten. Het laatste scenario is Tommy Vercetti vergiftigen zonder dat iemand daar af komt te weten, dit leidt een daling van de criminaliteit, grotere tevredenheid onder de bevolking en doet niets met de tevredenheid van de hulpdiensten. Ieder scenario kent haar voor- en nadelen. De stemmers stemmen niet op dit probleem, hier zijn enkel extra stemmen te winnen (of te verliezen). 

De volgende uitkomsten zijn mogelijk: 

  • Als één partij voor vergiftigen kiest, dan krijgt die partij 3 extra stemmen
  • Als meer dan één partij voor vergiftigen kiest krijgen die partijen -3 stemmen
  • Als unaniem voor vermoorden wordt gekozen krijgt iedere partij 2 extra stemmen
  • Als één of twee partijen voor vermoorden kiezen, dan krijgen die partijen -2 stemmen. Tenzij minstens één partij voor vergiftigen kiest.
  • Laten leven heeft geen invloed op extra of minder stemmen.

 

Inzenden kan tot en met volgende week maandag 15 mei tot 12:00.

 

Link to comment
Delen op andere websites

large.58fc8ac395a56_PolitiekeContest.jpg

 

De nieuwe verkiezingsweek staat online. Stemmen kan tot en met maandag 22 mei 12:00! Ook hier even het bericht dat Vice Girls helaas gestopt is, we houden daarmee nog maar twee partijen over. Dan is het nu tijd voor alweer de laatste opdracht: als echte politieke partij moeten jullie het volk ook toespreken zonder al te veel problemen. Deze week is het tijd voor een speech. De opdracht is eigenlijk simpel, kies een geschikt opkomstnummer en houdt een rede die jullie geheel zelf mogen invullen. 

 

De deadline ligt op maandag 22 mei 12:00, succes!

Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 weken later...

large.58fc8ac395a56_PolitiekeContest.jpg

 

Rockstar Games kan GTA VI met een gerust hart laten uitkomen. De regerende partij is bekend. Voordat de uitslag bekend worden gemaakt even een korte flashback naar de afgelopen weken. We begonnen de contest met drie partijen, helaas moesten we na ronde 1 afscheid nemen van één partij. In deze eerste ronde moesten de partijen bekend maken wat hun partij was en waar deze voor stond. In ronde 2 kregen de overgebleven partijen twee problemen voorgeschoteld waar ze een oplossing voor moesten bedenken en als laatste ronde was het de bedoeling om op te komen met een opkomstnummer en vervolgens te gaan speechen. Vooral bij deze laatste ronde heb ik mij bescheurd om het filmpje van de bevers en de geniale tekst van VENV! ( :schater: )

 

Dan volgt hier de uitslag:

 

Ronde 1:

Vice Girls - 1 stem

Ovando Unity Party - 3 stemmen

Via Eendracht Naar Verbetering - 2 stemmen

 

Ronde 2:

Ovando Unity Party - 6 stemmen

Via Eendracht Naar Verbetering  - 3 stemmen

 

Ronde 3:

Ovando Unity Party - 4 stemmen

Via Eendracht Naar Verbetering - 4 stemmen

 

Overigens is dit nog niet de definitieve uitslag, de partijen kregen tijdens ronde twee nog een probleem voorgeschoteld waarbij de uitslag pas op het laatst bekend zou worden. Hierbij konden de partijen kiezen uit vergiftigen, vermoorden of laten leven. Beide partijen hebben voor vergiftigen gekozen wat inhoud dat Tommy Vercetti er achter gekomen is en uit San Domingo is gevlucht. Dit levert beide partijen wel een stemmenvermindering op van drie stemmen. Dit heeft zoals al te merken valt geen invloed op de ranglijst. 

 

Maakt het totaal:

Vice Girls - 1 stem

Ovando Unity Party - 10 stemmen

Via Eendracht Naar Verbetering - 6 stemmen

 

Ovando Unity Party van harte gefeliciteerd met deze overwinning en iedereen wil ik bedanken voor het meedoen! :)

 

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...