GTAGames.nl
Log in om dit te volgen  
Volgers 0
Joriz

OpenIV en GTA5 modding projecten mogen toch doorgaan!?

5 berichten in dit onderwerp

Afgelopen week kreeg het bekende modding project OpenIV een blafbrief van Take-Two Interactive met daarin de eis om met het project te stoppen. Middels een Cease-and-Desist brief namens de advocaten werd het team achter OpenIV gesommeerd direct te stoppen met het hun project en de verspreiding daarvan.

 

Dit met het argument van Take2 dat deze software o.a. kon worden gebruikt worden om beveiligingsmaatregelingen van GTA Online te passeren.

 

Dit zorgde voor veel protest en onbegrip vanuit de GTA community, al zijn er helaas tools en middelen in omloop om vals te spelen met GTA Online en het spel voor andere te verzieken zorgde OpenIV hier echter niet voor.

 

OpenIV

Met OpenIV kan je het singleplayer gedeelte van GTAV veranderen

 

OpenIV is namelijk specifiek een tool om het singleplayer spel van Grand Theft Auto V te veranderen. Via een beveiliging hebben de makers van OpenIV er voor gezorgd dat dit niet op het online gedeelte van deze mooie game kan worden gebruikt.

 

Hierdoor leek aan vele mooie modificaties, die gebruik maken van OpenIV, een einde te komen. Protest alom dus. Vele boze fans zorgde er hierbij voor vanuit protest dat het spel middels negatieve reviews nog maar een score heeft van 13% op Steam.

 

gtav-steam-rating.jpg

De reviews op Steam geven aan dat R* alleen nog maar geeft om geld van Shark Cards

 

Rockstar Games is nu wakker geworden door het protest en samen met moederbedrijf Take2 tot een oplossing te zijn gekomen. Het lijkt er op dat OpenIV weer verder mag gaan en er nu ook weer iets meer zekerheid is voor andere modificaties. :) 

 

Het volgende statement heeft Rockstar nu namelijk online staan:

 

Citaat

Rockstar Games believes in reasonable fan creativity, and, in particular, wants creators to showcase their passion for our games. After discussions with Take-Two, Take-Two has agreed that it generally will not take legal action against third-party projects involving Rockstar’s PC games that are single-player, non-commercial, and respect the intellectual property (IP) rights of third parties. This does not apply to (i) multiplayer or online services; (ii) tools, files, libraries, or functions that could be used to impact multiplayer or online services, or (iii) use or importation of other IP (including other Rockstar IP) in the project. This is not a license, and it does not constitute endorsement, approval, or authorization of any third-party project. Take-Two reserves the right to object to any third-party project, or to revise, revoke and/or withdraw this statement at any time in their own discretion. This statement does not constitute a waiver of any rights that Take-Two may have with respect to third-party projects.

Hierin geeft Rockstar Games geen gerechtelijke actie onderneemt aan creatieve projecten die specifiek enkel wijzigingen maken aan het singleplayer spel mits deze aan een aantal eisen voldoet, waaronder het niet inbreuk maken op rechten.

Al garandeert Rockstar Games hiermee niet dat er ooit nog gerechtelijke gevolgen kunnen zijn is dit positief nieuws voor OpenIV en diverse andere projecten, biedt dit statement nog steeds onzekerheid, omdat het lastig is te bepalen hoe deze regels zijn te interpreteren voor projecten als Multi Theft Auto.

 

Wat vind jij van deze gehele ontstane situatie? Is R* enkel kritisch na gaan denken nadat de score van GTA5 op Steam zoveel daalde en had Rockstar niet al eerder met afspraken dienen komen? Geef vooral je mening want hopelijk leert R* van de input van de trouwe, maar ook kritische fans.

 

Bron: Rockstar Support

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
GTAGames.nl

Take Two heeft zich flink verkeken op de reactie van de community. Nu hebben ze zich zelf in de vinger gesneden en proberen ze de wond te dichten. Wat ik van de reactie moet vinden? Geen idee eigenlijk. Het is in ieder geval goed dat ze reageren. Het is natuurlijk een vrij groot gebied dat niet in een paar zinnen te omschrijven valt van wat wel en niet gedoogd is. Dat wil ik nog wel begrijpen, maar een excuses had op zijn minst gemogen vind ik. 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

There is no such thing as bad publicity? 

 

Meestal waar, behalve als je aan je eigen community komt. Hopelijk zijn ze daar nu ook van doordrongen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik denk niet dat de multiplayer projecten voor SA gevaar lopen omdat daar toch geen munt meer uit geslagen kan worden. Ja, 'tuurlijk kunnen die projecten gestopt worden in de hoop dat mensen dan naar GTA Online zullen migreren, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk omdat mensen die deze mods nu nog spelen vaak geen al te goede PC hebben. En als ik Google Trends mag geloven zullen die projecten binnen een jaar of vier uiteindelijk vanzelf uitdoven.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Kijk eens aan, het heeft toch allemaal een impact gehad.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen
Log in om dit te volgen  
Volgers 0

  • Recent actief   0 leden

    Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.