GTAGames.nl
Log in om dit te volgen  
Volgers 0
FrankyFourFingers

Rockstar Games en Take-Two opnieuw het doelwit van bizarre aanklachten

8 berichten in dit onderwerp

Elke ochtend te vinden op Net5: TV paragnosten die hun bellers verlichten met een hoop voorspellingen met behulp van wat magische tarotkaarten, je kent ze wel... Youree Dell Harris, beter bekend als Miss Cleo, was ook zo een TV paragnost voor het Amerikaanse ‘Psychic Readers Network’ (PRN). Actief van 1997 tot en met 2003, beweerde ze een mysterieuze sjamaan uit Jamaica te zijn. In 2002 deed Harris het geluidsacteerwerk voor Auntie Poulet, de Haïtiaanse gangleader uit GTA: Vice City. Harris overleed vorig jaar aan darmkanker, maar de portretrechten van de tv-persoonlijkheid Miss Cleo zijn nog steeds in bezit van PRN. 15 jaar na de release van het iconische GTA: Vice City, heeft PRN besloten om Take-Two, Rockstar Games en alle andere partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de game, aan te klagen.

 

Auntie_Poulet.jpg        miss-cleo-cause-of-death.jpg

 

 

PRN beweert dat Rockstar Miss Cleo kopieerde en vervolgens Harris inhuurde voor het geluidsacteerwerk en deze liet spreken met een Jamaicaans accent om de persiflage compleet te maken. PRN gaat zelfs zo ver dat ze beweren meer dan 100 miljoen dollar te hebben geïnvesteerd in het TV-karakter Miss Cleo en dat Take-Two en Rockstar al meer dan 500 miljoen dollar hebben verdiend met o.a. dus het “stelen” van deze karakter. Dat Vice City al meer dan 15 jaar oud is doet er niet toe volgens PRN, tot op de dag van vandaag wordt er nog geld verdiend aan Vice City (en dus Miss Cleo) met o.a. uitgaves op nieuwe platforms.

 

Het Amerikaanse digitale roddelblad TMZ kwam als eerst met het verhaal naar buiten en Rockstar heeft inmiddels gereageerd: “Deze claims zijn totaal ongefundeerd en compleet belachelijk. We zullen onszelf hard verdedigen in de zaak.” Het is dan ook een bizarre aanklacht die helemaal uit de lucht komt vallen. Sinds de release van GTA V is dit alweer de derde keer dat Take-Two en Rockstar met een onbegrijpelijke wanhoopspoging voor de rechter worden gesleept. Vorige keer liep het niet goed af voor de aanklagers, dat zal dit keer niet anders zijn.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
GTAGames.nl

Typisch Amerika, in dat land kun je mensen aanklagen voor een scheet. Ze kunnen proberen, maar het zal toch niks uithalen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Nog nooit gehoord van deze Miss Cleo. In ieder geval klinkt het als een groot broodje aap verhaal waar de PRN mee op de proppen komt. Wel altijd smakelijk kunnen lachen om het personage Auntie Poulet. :7 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Tja, wat kan je hiervan zeggen. Dan kan Facebook Rockstar aanklagen voor LifeInvader, dan kan bijna iedere auto-fabrikant Rockstar aanklagen omdat de auto's worden afgeleid van hun auto's, dan kunnen Apple, Microsoft, en Samsung Rockstar aanklagen omdat de telefoons op die van hun lijken. Moet ik nog verder gaan? 

 

Als rechtbank zijnde zou ik het zo doen: Is het personage een 1:1 kopie van de persoon IRL? (Dus lichaamsbouw, eigenschappen, beroep, etc.)

Nee -> Rockstar wint

Ja -> PRN wint

 

Enige wat gelijk is is misschien de stem, en dan is die ook een beetje vervormd.  

 

Conclusie: als je je bedrijf een slechte naam wilt geven moet je dit vooral doen! :tu:

Bewerkt: door Ezra24rct3

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

En zo zie je maar weer dat men overal geld probeert uit te trekken. Ik verwacht zelf niet veel van die rechtszaak. :7 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

'k Ben benieuwd hoe ze erachter is gekomen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
5 uur geleden, Ezra24rct3 zei:

Dan kan Facebook Rockstar aanklagen voor LifeInvader, dan kan bijna iedere auto-fabrikant Rockstar aanklagen omdat de auto's worden afgeleid van hun auto's, dan kunnen Apple, Microsoft, en Samsung Rockstar aanklagen omdat de telefoons op die van hun lijken.

Dit is de exacte reden waarom de meeste game-ontwikkelaars eigen merken en namen verzinnen, zodat ze niet aangeklaagd kunnen worden.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Dit is redelijk grappig op meerdere manieren. Gewoon de "‘Psychic Readers Network’ (PRN)" is al een lach waard.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen
Log in om dit te volgen  
Volgers 0

  • Recent actief   0 leden

    Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.