GTAGames.nl
Siem1

Eenhandig gebruik???

4 berichten in dit onderwerp

Voor een jongen met lichamelijke beperkingen ben ik benieuwd of GTA San Andreas ook op een PC met Windows 10 gespeeld kan worden?

En of dit op de 1 of andere manier met 1 hand gespeeld kan worden, bijvoorbeeld met een joystick of met het toetsenbord waarbij de instellingen aangepast zijn voor 1 hand gebruik?

 

Zo niet, is er dan een andere mogelijkheid? We kunnen niet zomaar alle spellen kopen en uitproberen. DUs misschien is er iemand anders die weet of het bij een andere versie van GTA wel kan?

 

 

Wie o wie kan ons helpen?

 

Groeten, Simone

ergotherapeut revalidatiecentrum

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites
GTAGames.nl

San Andreas heeft built-in support for joysticks. Ik heb niet al te lang geleden mijn eigen joystick verkocht, dus hoe goed het werkt kan ik je helaas niet vertellen, maar qua hardware zouden joysticks gewoon gebruikt moeten kunnen worden om het spel te spelen. Je moet dan wel eerst je controls instellen.

 

Wellicht is het handig om het spel te 'testen' voor hij het koopt, als je begrijpt wat ik bedoel ;)

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Het spel is helaas niet gemaakt voor de besturing met eén hand. Als hij de linkerhand kan gebruiken dan is het misschien waardevol om iets als een Logitch G13 of een Razer Nostromo aan te schaffen. Deze hebben vrij programmeerbare knoppen en een joystick die met de duim van de linkerhand bediend kan worden. Als hij de rechterhand kan gebruiken dan is een muis met extra programmeerbare knoppen misschien een optie. In elk geval zullen er sowieso dingen zijn die maar moeilijk zullen lukken. De besturing van vliegtuigen, wat met twee handen al moeilijk genoeg is, wordt er bijvoorbeeld zo mogelijk nog moeilijker door.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik speel het spel regelmatig met een hand, wanneer ik tijdens het streamen iets moet drinken. Mijn rechterhand gebruik ik eigenlijk alleen om de camera rond te draaien, maar dit is niet echt van groot belang.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen

  • Recent actief   0 leden

    Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.